Social-democrații Videscu și Sulincean au întocmit o listă de subiecte controversate și declară că „PSD nu s-a opus și nu se va opune vreodată intereselor arădenilor”

psd arad 29 septembrie 2016 1
Distribuie:

 

Consilierii judeţeni PSD Arad, Cristian Videscu şi Marius Sulincean au abordat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă o serie de subiecte controversate ce vizează funcţionarea CJA şi a instituţiilor din subordine, argumentând în acelaşi timp şi votul consilierilor PSD la ultima şedinţă.

 

Consiliul Local Șiria

Organizația Județeană PSD Arad îi solicită în mod public domnului Bot Valentin, primar al comunei Șiria, să aplice prevederile legale referitoare la funcționarea Consiliului Local al comunei pe care o administrează. Este vorba despre tergiversarea validării unui mandat de consilier local ales pe lista Alianței Uniți pentru Șiria, dl. Petica Valentin, care deși au trecut trei luni de zile nu a fost convocat la ședință spre a depune jurământul și pentru a-și exercita mandatul ce i se cuvine de drept. De altfel, administrația locală din Șiria ar trebui, în opinia noastră, să facă obiectul unor verificări din partea Prefecturii Județului Arad întrucât sunt încălcate flagrant prevederile legii 215/2001. Dl. Bot Valentin obstrucționează cu rea credință activitatea Consiliului Local Șiria inclusiv prin convocarea ședințelor în ultimul moment, fără a pune la dispoziția consilierilor locali ordinea de zi și proiectele asupra cărora aceștia sunt chemați să se pronunțe. A devenit o practică la nivelul comunei Șiria ca aceste ședințe să fie programate la ora 9 dimineața iar convocarea se face cu doar o zi înainte, astfel încât consilerii să nu se poată prezenta iar cei care o fac oricum nu sunt în temă cu proiectele de pe ordinea de zi. „În continuare dl. Bot insultă fără nicio jenă consilierii locali din Șiria, sfidând Constituția României și Biblia aflate pe masa Consiliului, alături de care zac de trei luni de zile o vacă de pluș, un pelican și o bicicletă menite să intimideze consilierii opoziției: vaca, pentru că așa înțelege dl. Bot să jignească o doamnă care a candidat pe lista noastră și căreia în campanie dl. primar i s-a adresat cu acest apelativ, pelicanul pentru că ar întruchipa un  coleg consilier local iar bicicleta am înțeles că i-ar fi destinată domnului învățător Florin Potre, consilier local PSD, a cărui ocupație nobilă este luată în derâdere de primarul Șiriei căruia probabil nu i-a plăcut cartea și încă mai are frustrări din școala primară. Desigur, nu le pot cere unor personaje ca Valentin Bot sau Garofița Popa să se comporte altfel, ei fiind stăpânii feudei Șiria, dar îmi permit să-i adresez public domnului prefect invitația de a verifica activitatea Primăriei și Consiliului Local Șiria sub aspectul legalității desfășurării ședințelor”, a declarat consilierul județean Cristian Videscu.

 

ATOP

La ședința de plen au fost prezenți 25 de consilieri însă la pct. 4  zece consilieri din opoziție au părăsit sala alături de cinci dintre cei șase consilieri ai Puterii nominalizați să facă parte din ATOP, mai puțin dl. Purcaru care nu face parte din grupul PNL-UDMR-PMP. În aceste condiții proiectul de hotărâre nu putea fi aprobat din lipsa cvorumului, respectiv existența a cel puțin 17 consilieri județeni. La reintrarea în sală s-a comunicat rezultatul votului, respectiv adoptarea proiectului cu un număr de 14 voturi din totalul de 19 consilieri prezenți. În contextul în care cei patru consilieri nominalizați să facă parte din ATOP au fost incluși în cvorum deși nu erau în sală la momentul votului, președintele Cionca a săvârșit un abuz, falsificând cvorumul. Mai mult, cei patru consilieri județeni intră și ei sub incidența legii penale, participând la adoptarea proiectului de hotărâre,  generând o situație evidentă de conflict de interese în înțelesul art. 301 NCP„Cunoscut drept un susținător al salariilor grase și al tăierilor de pensii, dl. Cionca nu se dezice nici măcar acum de practicile Robertei Anastase și la fel cum aceasta număra cvorumul Camerei Deputaților din doi în doi la legea tăierii pensiilor, pentru a trece acestă lege prin Parlament, tot așa și dl. Cionca în ședința de ieri a înmulțit consilierii PNL pentru a trece proiectul de hotărâre care să le asigure unor liberali indemnizații grase ” a afirmat consilierul județean Marius Sulincean.

 

 

Cetatea Șiria

Proiectul privind cetățile Șoimoș și Șiria a demarat în urmă cu doi ani, fiind susținut și atunci ca și acum și de către de consilierii PSD. La ședința de ieri am constat însă că acum,  când există și bani europeni disponibili pentru cele două cetăți, conducerea CJA a lăsat pe dinafară cetatea Șoimoș. Motivele invocate de dl. Cionca fac referire la neîndeplinirea de către Primăria și Consiliului Local Lipova a unor formalități legale dar uită să le spună arădenilor că, în fapt, documentația pentru cetatea Șoimoș este într-o etapă mai avansată decât cele pentru cetatea Șiria.  Avem toate motivele să credem că, în fapt, PNL și conducerea Consiliului Județean abandonează cetatea Șoimoș, lăsând-o în afara acestui proiect, din rațiuni politicianiste ce țin de culoarea politică a administrațiilor locale din cele două localități. „La fel ca și în cazul alocărilor financiare, Lipova, oraș condus de un primar membru PSD, nu beneficiază de sprijinul Consiliului Județean și în ciuda faptului că cetatea Șoimoș reprezintă un obiectiv mai bine conservat și cu un potențial turistic superior, PNL este preocupat doar de soarta cetății Șiria pentru că primează interesele primarului Valentin Bot și ale doamnei consilier județean Popa Garofița. PSD nu s-a opus și nu se va opune vreodată intereselor cetățenilor județului Arad sau ai comunei Șiria, pentru care am votat de fiecare dată proiectele inițiate, cum a fost și cazul centurii ocolitoare aprobată în ședința din luna august” a declarat consilierul județean Cristian Videscu.

 

Spitalul TBC

Referitor la proiectele de hotărâre privind preluarea-predarea clădirii secției TBC a spitalului județean, din documentația care stă la baza acestor proiecte a reieșit că nu a fost efectuată recepția finală a lucrărilor. În acest context ar fi fost nu doar anormal ci probabil și ilegal să majorăm valoarea de inventar a patrimoniului județului Arad cu acest imobil nefinalizat. Nu poate garanta nimeni că ulterior preluării acestui imobil, cu ocazia recepției finale a lucrărilor, nu ar fi constatate deficiențe. Cu atât mai mult cu cât există un precedent, și ne referim la situația nefericită de la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean și situația prăbușirii tavanului din cauza infiltrării apei, am considerat normal și necesar să așteptăm recepția finală pentru a putea prelua acest imobil spre al preda în administrarea Spitalului Județean. „Conducerea CJ Arad susține de mai bine de două luni că lucrările vor fi finalizate în maxim câteva zile, nemafiind de executat decât un branșament la rețeaua de gaz metan. Dacă măcar de această dată este adevărat, înseamă că în maxim câteva zile se va putea face recepția și vom fi bucuroși să preluăm această clădire spre a o da în administrarea Spitalului și implicit în folosința bolnavilor de tuberculoză din județul Arad” susține Marius Sulincean.

 

Apel adresat președintelui CJ Arad

În calitate de consilier județean, Cristian Videscu îi solicită public domnului Cionca Iustin Arghir Marinel, președintele Consiliului Județean Arad, să anunțe public calitatea unui oarecare domn Noghiu în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Arad. Solicitarea consilierului Cristian Videscu vine ca urmare a participării acestui domn Noghiu la un control desfășurat zilele trecute la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. „Am aflat cu surprindere că Spitalul Județean a intrat în colimatorul Consiliului Județean, fiind efectuat un control printr-un oarecare domn Noghiu. Și mai mare a fost surprinderea atunci când am aflat că managerul Spritalului Clinic Județean de Urgență Arad, d-na Prișcă, nu avea habar despre acest control. Este adevărat că la una dintre ședințele precedente ale Consiliului Județean am cerut demisia doamnei Prișcă, PSD Arad își menține această poziție, și chiar am fost tentat să cred că acest control are o legătură cu solicitarea noastră. Însă la ședința Comisiei nr. 3 a Consiliului Județean, care are în competență și problemele legate de sistemul sanitar, nu doar că nu se știa de acest control dar nu se cunoștea nici calitatea domnului Noghiu. De aceea, îi adresez domnului președinte Cionca  rugămintea să ne comunice dacă acest domn Noghiu – pe care l-am putut vedea și după ședința de miercuri cărând tăvi cu mâncare pe holurile CJ Arad – are o calitate oficială în cadrul instituției, care este aceasta, să ne prezinte ordinul de serviciu și documentele în baza cărora a fost efectuat controlul la Spitalul Județean și, desigur, să ne pună la dispoziție rezultatele  verificărilor” a afirmat Cristian Videscu.

 

Biroul de presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: Arad, cristian videscu, gradinita pp palatul fermecat, Marius Sulincean, PSD
Distribuie:
Articolul anterior
Liberalele Corina Crișan și Garofița Popa: PSD sabotează turismul arădean. Pesediștii au votat împotriva investițiilor la Cetate Șiria!
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] [NEWS ALERT] Polițiștii îl caută încă pe „jefuitorul de jucărie” din Micălaca. S-au audiat mai multe persoane… dar deocamdată nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie