Sorin Grindeanu la Arad. Un nou episod din „să plimbăm ministrul prin tunel”

grindeanu bata scaled
Distribuie:

Nu contează că trebuia de câțiva ani să fie finalizată lucrarea, nici că au fost costuri suplimentare considerabile, nici că deja suntem la al optulea ministru al transporturilor de când au început lucrările ( de fapt, la al șaptelea pentru că Răzvan Cuc a prins două mandate). Am asistat și astăzi la evenimentul „să plimbăm ministrul prin tunel”. De această dată a fost ministrul Grindeanu… care a fost după ministrul Drulă (2021) … care a fost după ministrul Bode (2020) … care a fost după ministrul Cuc (2019). Totuși, toată lumea așteaptă trenurile de mare viteză pe acest tronson, nu poze și promisiuni.


Despre vizită și alte promisiuni, în comunicatele de presă de mai jos:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PSD Arad] Vizita ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, în județul Arad

„Alături de colegii mei, l-am însoțit astăzi pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în vizita sa în județul Arad, la obiectivele Tunelul feroviar Bata și Centura Arad Est. Cum spunea ministrul, este probabil cea mai dificilă etapă de execuție. Tunelul, în lungime totală de 603 m, este săpat la 27 de metri sub munte, pe o variantă nouă de traseu, între Bârzava și Ilteu.

Sorin Grindeanu a promis că va reveni, cât de curând la Arad pentru a verifica stadiul lucrărilor la pasajul la nivel cu calea ferată din Micălaca, construcție mult așteptată de arădeni, aflată în derulare.”, spune președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad[COMUNICAT DE PRESĂ Consiliul Județean Arad]

Vicepreședintele CJA, Răzvan Cadar, a fost prezent la întâlnirea cu Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, care s-a aflat în județul Arad, împreună cu directorii generali ai CNAIR, respectiv CFR SA, Cristian Pistol și Ion-Alexandru Simu, pentru a vedea stadiul lucrărilor de la tunelul CFR Bata și a discuta despre centura de Est a municipiului Arad.

„Am fost astăzi prezent la vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pentru a vedea stadiul lucrărilor la tronsonul de cale ferată Arad-Simeria, modernizat de statul român din fonduri europene. Ministrul a estimat că lucrările până la Ilteu vor fi gata până la sfârșitul acestui an, inclusiv tunelul de la Bata, finalizat în proporție de 95%, unde se mai lucrează la instalația electrică și la alte finisaje. Tunelul CFR, în lungime totală de 603 m, este săpat la 27 de metri sub munte, pe o variantă nouă de traseu, între Bârzava și Ilteu. În urma modernizării liniei ferate, se preconizează circulația la o viteză maximă de 160 km/h la trenurile de călători, respectiv 120 km/h. pentru garniturile de marfă”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Tunelul CFR face parte din coridorul feroviar de mare viteză Curtici-Simeria, modernizat de statul român din fonduri europene.

În ceea ce privește centura ocolitoare a municipiului Arad, dintre DN 7 (Vladimirescu) și Fântânele, ministrul Grindeanu a subliniat că este foarte probabil ca în această lună să fie emisă de către Minister autorizația de construcție.

„Toate documentațiile sunt depuse la minister. Este foarte probabil să aprobăm proiectul tehnic și să începem apoi, efectiv, lucrările la acest obiectiv”.

Centura de Est a municipiului Arad este cel mai mare proiect de infrastructură al Consiliului Județean Arad, realizat în parteneriat cu CNAIR și Ministerul Transporturilor. Am primit acordul de mediu pentru construirea Centurii de Sud-Est a Municipiului Arad. Proiectul reprezintă
construirea ultimului segment al inelului de centură al municipiului. Astfel, Aradul va deveni primul municipiu reședință de județ care va avea un inel de centura complet. Scopul investiției este fluidizarea traficului în municipiu și, mai ales, devierea traficului greu, de tranzit, pe această rută ocolitoare.

Proiectul centurii de sud-est include o șosea de 11 kilometri (dotată cu pista de biciclete), un pasaj trecere cale ferată (la Vladimirescu) și un pod peste Mureș (la Fântânele), asigurându-se legătura între două drumuri naționale DN69 Arad-Timișoara si DN7 Arad-Deva, dar și racordarea la Autostrada Nădlac-Arad-Timișoara.

 

Biroul de presă al CJA 

Categorie: Politice
Etichete: deputatul Mihai Fifor, ministrul transporturilor, președintele PSD Arad, Sorin Grindeanu, Vicepreședintele CJA - Răzvan Cadar
Distribuie:
Articolul anterior
[email protected]. Episodul 2: Show-uri, ștouri și argouri
Articolul următor
În drum spre Viena, Cătălin Predoiu a oprit și la IPJ Arad pentru o analiză scurtă a situației operative de la nivelul județului. A concluzionat că se impune o „revitalizare a structurilor polițienești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

familia timiș

[ACTUALIZARE 2] 1 aprilie, 2022 îl prinde pe liberalul progresist Horea Timiș în anticamera Ministrului Sănătății, social-democratul conservator Alexandru Rafila, cerșind postul promis în schimbul renunțării la funcția de director al DSP Arad

Liberalul progresist Horea Timiș este fericitul câștigător al unui „drum de promovare” la București, acest 1 aprilie 2022 prinzându-l în anticamera Ministrului Sănătății, social-democratul conservator Alexandru Rafila, cerșind postul promis…