Spaniolii ȘTIU cum stă treaba! Au scanat ARADUL și au văzut seamănă cu CARTAGENA de acum 2218 ani, așa că e PERFECT PREGĂTIT pentru un FESTIVAL de „recrearea atmosferei și a evenimentelor din timpul celui de-Al Doilea Război Punic”

cartagina
Distribuie:

 

 [COMUNICAT DE PRESĂ]

InTimes, un eveniment spectaculos cu temă istorică,în Arad, anul viitor!

Marți, 23 iulie, 2019, la Primăria municipiului Arad a avut loc o întâlnire specială, în cadrul căreia s-au discutat detaliile unui eveniment spectaculos ce urmează să aibă loc în localitatea de pe malul Mureșului anul viitor în luna mai, timp de 5 zile.

InTimes concept, prin fondatorul său, Marius Simion, și prin asociații Marius Porcolean și Ciprian Cristea, după eforturi care s-au întins pe parcursul mai multor ani de zile, a reușit să pună bazele unui parteneriat cu Federația TROPAS Y LEGIONES DE LAS FIESTAS DE CARTHAGINESES Y ROMANOS, care organizează în fiecare an, de 3 decenii încoace, în Cartagena (zona Murcia, Spania), un superb festival de interes turistic internațional, cu temă istorică. În cadrul acestuia, mii de oameni participă activ la recrearea atmosferei și a evenimentelor din timpul celui de-Al Doilea Război Punic, de acum mai bine de 2.000 de ani.

Prin acest parteneriat, In Times concept pune astfel bazele unui eveniment cultural de tradiție și în Arad, în care, pe lângă războiul dintre cartaginezi și romani, se vor îmbina mai multe perioade și evenimente istorice, cum ar fi războaiele daco-romane. Un eveniment de o așa amploare va pune Aradul pe harta turistică a Europei, devenind astfel un pol turistic important. Ca exemplu, în perioada festivalului, orașul Cartagena se bucură de un număr aproximativ de 350.000 de vizitatori, practic triplându-și populația.

La invitația partenerilor români, și cu implicarea ambasadei Spaniei și a consulatului din Timișoara, reprezentanții Federației, conduși de președintele acesteia, José Antonio Meca Martínez, se află în această săptămână în Arad împreună cu vice-primarul din Cartagena, responsabil pe zona de turism și comerț, Manuel Antonio Padín Sitcha. Delegația nu are ca scop unic doar parafarea parteneriatului pentru eveniment, ci și multe altele.

În cadrul discuției de azi cu primarul Călin Bibarț şi viceprimarul Ionel Bulbuc, s-a analizat posibilitatea implementării unor proiecte de natură turistică și culturală, ba chiar s-a propus și ideea înfrățirii celor două localități. Pe lângă reprezentanții Federației și ai InTimes concept, la întâlnire au mai participat și: Consulul Onorific al Spaniei la Timișoara, José Miguel Viñals și directorul executiv al Centrului Municipal de Cultură, Daniela Pădurean-Andreica.

Până la sfârșitul săptămânii,și al vizitei delegației în România, vor avea loc mai multe cercuri de lucru, întâlniri cu oameni de afaceri, cu viitori parteneri ai evenimentului, precum și o întâlnire cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Arad, pentru a discuta despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte comune educaționale.

Mai multe detalii despre evenimentul din Cartagena, împreună cu o sumedenie de imagini și clipuri video, puteți vedea direct pe site-ul partenerului: http://cartaginesesyromanos.es

Categorie: Știri
Etichete: cartagena festival, Consulul Onorific al Spaniei la Timișoara, Daniela Pădurean Andreica, José Miguel Viñals, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Cupa Satelor și-a desemnat finalistele
Articolul următor
Încă un TUN marca ELBA – Primăria Arad: orașu-i praf și va intra în șantiere interminabile – dar strada 1 Decembrie va fi luminată de 1500 de becuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…