Spitalul Județean Arad a suplimentat, cu 37, numărul de paturi pentru pacienții COVID

spitalul judetean arad
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În contextul creșterii numărului de persoane diagnosticate cu virusul SARS CoV-2 care necesită internare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a suplimentat, cu 37, numărul de paturi pentru pacienții pozitivi.

„La sfărșitul săptămânii trecute am avut între 190 și 200 de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 și internați pe secțiile COVID-19 ale spitalului. În cazul în care numărul pacienților va crește, pentru a asigura necesarul de paturi, am decis să transformăm Secția Clinică Medicină Internă II în secție COVID-19. În acest sens am cerut avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad și am primit aviz favorabil, din punct de vedere epidemiologic pentru cele 37 de paturi din cadrul secției. Activitatea medicală este organizată astfel încât să putem trata atât pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2 cât și pacienții care se prezintă la spital cu alte probleme de sănătate, fiind amenajate circuite separate”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

În total, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad avem 286 de paturi destinate pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2 pe secțiile COVID-19 dar și în zone special amenajate pe secțiile de diferite specialități medicale (Obstetrică-Ginecologie, Psihiatrie, Neurologie…), și 27 de paturi pe secțiile de terapie intensivă.

Biroul de presă al SCJUA

Categorie: Știri
Etichete: Biroul de presă al SCJUA, ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad, Spitalul Judetean Arad, SUPLIMENTARE PATURI COVID
Distribuie:
Articolul anterior
Gimnastele de la RITMICĂ s-au remarcat la Cupa „Sportul Studenţesc”
Articolul următor
Un cioban beat a intrat peste o familie din Lipova înarmat cu un cuțit. Jandarmii au rezolvat diferendul, care avea la bază un conflict mai vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie