„Spre lumină”… în expoziție vizuală, la Bibliotecă

lumina
Distribuie:

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, în parteneriat cu Asociația Foto Club Arad și Atelierul Foto Marvany din Bekescsaba (Ungaria), vă invită la vernisajul expoziției de fotografie cu titlul „Spre lumină”, ce va avea loc marți, 25 iunie 2024, începând cu orele 17:00, în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a bibliotecii arădene.


Expoziția „Spre lumină” reunește lucrările a 38 artiști fotografi, ce surprind diverse aspecte ale luminii în fotografie, de la jocurile subtile de umbre și lumină din peisaje naturale, până la momentele efemere capturate în viața urbană. Prin diversitatea tematică și stilistică a celor 38 de fotografii expuse, vizitatorii sunt invitați să exploreze rolul esențial al luminii în arta fotografică și să descopere perspective unice asupra lumii înconjurătoare. 

afis expo marvany 25 iunie 2024 biblioteca arad

Atelierul Foto Márvány a fost fondat de câțiva fotografi amatori pasionați în anul 1997. După cum afirmă președintele Barabás Ferenc, „în  primii 10 ani după înființare, am practicat mai mult metodele tradiționale (fotografie pe film, alb-negru și color), dar acum a ajuns fotografia digitală în prim-plan. Fotografiile noastre prezintă de cele mai multe ori amintiri din trecut, natură, mediul construit și detalii ale acestora. Realizăm portrete, fotografie de produs, dar, în același timp, experimentăm și alte tehnici de fotografiere. Unul dintre proiectele clubului nostru este numit «Doar din sursă pură» și este legat de data de 15 martie, concursul foto fiind organizat în colaborare cu Centrul Cultural Csabagyöngye – Casa Comunitară Lencsési din Békéscsaba, putându-se participa cu fotografii alb-negru, pe film sau digitale. Un alt proiect este «Festivalul Digipanorama», împreună cu Csaba TV, Casa Comunitară Lencsési, o colecție de fotografii digitale realizate cu tehnici și tehnologii curente. Organizăm de mai multe ori pe an expoziții la noi dar și în străinătate.

Clubul nostru, ca și comunitate, dar și la nivel individual, participă cu regularitate la expoziții și saloane naționale și internaționale. În anul 1997, am avut onoarea de a organiza Salonul și Tabăra foto MAFOSZ, ediția a XIV-a, cel mai important eveniment fotografic amator, având un număr impresionant de participanți. În 2017, Centrul Cultural Csabagyöngye a acordat Atelierului Fotografic Márvány «Premiul Comunităţii Csabagyöngye» pentru activitatea sa profesională remarcabilă şi îndelungată. Ședințele noastre sunt în fiecare marți, la Casa Comunitară Lencsési din Békéscsaba”. Colaborarea cu Asociația Foto Club Arad datează din anul 2005, constând în schimburi de expoziții, tabere de fotografie, conferințe, întâlniri comune, dar și alte acțiuni culturale.

Cu acest prilej, va avea loc decernarea de diplome elevilor arădeni care au participat la Cercul de Fotografie, organizat de Asociația Foto Club Arad, în colaborare cu Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad.


Iubitorii artei vizuale pot vizita expoziția de fotografie „Spre lumină”, în perioada 25 iunie – 14 iulie 2024, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).


 

Categorie: Vernisaje / Expoziții
Etichete: Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, „Spre lumină”
Distribuie:
Articolul anterior
Climate Change Summit anunță primii speakeri și deschide înscrierile pentru cea de-a treia ediție
Articolul următor
Este, din nou, doliu în presa locală… Scriitorul jurnalist Petre Don a plecat dintre noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…