Sprijin pentru pensionarii arădeni, privind transportul în comun

tramvaiul
Distribuie:

Plafonul de acordare a gratuității la transportul public local cu tramvaiele și autobuzele pe raza municipiului Arad pentru pensionari a fost majorat odată cu aprobarea hotărârii de consiliu aflată pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal de vineri, 26 ianuarie 2024.

În contextul dat de faptul că de la 1 ianuarie 2024, pensia minimă s-a majorat cu peste 13,8%, ajungând la 1281 lei, mai mulți pensionari arădeni nu s-ar mai fi încadrat să beneficieze în continuare de facilitățile reduse ale transportului în comun. Pentru a preveni acest lucru, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț a venit cu următoarea soluție:

Ca măsură de sprijin pentru pensionari, am decis să mărim plafonul pensiei pentru cei care beneficiază de gratuitate la transportul public local cu tramvaiele și autobuzele pe raza municipiului Arad, la 1400 lei. Astfel, pensionarii care au un venit lunar mai mic de 1400 lei, beneficiază de gratuitate la transportul public local desfășurat cu tramvaiele și autobuzele pe raza municipiului Arad. Pensionarii care au un venit lunar mai mare de 1400 lei, beneficiază de reducere cu 50% la tariful abonamentelor pentru transportul public în comun. Consider că este datoria noastră să venim în sprijinul seniorilor, în special, în aceste vremuri dificile din punct de vedere financiar.” a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Arad


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: CTP Arad, pensionari, primaria arad, transport în comun
Distribuie:
Articolul anterior
BILANȚUL ACTIVITĂȚII DESFĂȘURATE DE JANDARMERIA ARAD ÎN ANUL 2023
Articolul următor
Makerspace – spațiu dedicat învățării creative și interactive, la Biblioteca Județeană din Arad

1 comentariu. Leave new

  • Au ridicat plafonul cu 200 lei ca la cerșetori se vor încadra foarte putini în plafonul acesta care nu e nici măcar cât un punct de pensie dar oricum au demolat și piața Catedralei mai au o singură piață cu producători locali unde se pot duce pensionarii care țin în spate din pensiile lor piețele clasice.
    Putea să pună plafonul la 1500 dacă nu chiar 1700 lei dar Bibart e un zgârcit notoriu cu simplii cetățeni nici locuri de casă pt tineri nu dă, doar la neoprotestanti hectare întregi moca, iar la consiliile de administrație și directorii de la instituțiile subordonate le aprobă măriri de lefuri pe bandă rulantă. De ex:CET, RECONS, TOP, GCA, CMCA…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie