Start la noile programe de tip ,,Tomata” pentru cartofi și struguri de masă

ajutor agricultura
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

La fel ca în cazul programului ,,Tomata”, noile programe de sprijin pentru cartofi și pentru strugurii de masă sunt programe gândite de PSD pentru susținerea producătorilor români, pentru scăderea prețurilor la aceste produse și pentru limitarea importurilor.

„Noile programe răspund nevoilor pieței. În ultimul an cartofii au înregistrat cea mai mare scumpire, dintre produsele alimentare, iar viticultorii români se confruntă cu o concurență acerbă din partea importatorilor.

Schemele de ajutor de minimis pentru cartofi și pentru strugurii de masă sunt finanțate cu câte 3 milioane de euro fiecare. Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar pentru cultivatorii de cartofi este de 200 euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața cultivată.

În cazul viticultorilor, valoarea sprijinului financiar este de 1200 euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața deținută. Valorificarea producției, în ambele cazuri, se face până la data de 29 noiembrie a anului de cerere.

Este important de precizat ca ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a alocat alte 50 de milioane de euro, prin noul Plan National Strategic, pentru construirea unor noi depozite de cartofi, pentru a se asigura că pe piață vor fi cartofi românești, sănătoși și ieftini, care să asigure consumul de la o producție la alta.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: ajutor de minimis, deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad, programe de sprijin pentru cartofi și pentru strugurii de masă, susținerea producătorilor români
Distribuie:
Articolul anterior
Tichetul social, ca tichetul social… dar dosarul cu șină e important. Drumurile pe la instituții să obțină adeverințe, copii după acte și alte „chichițe” îi vor costa pe beneficiari aproximativ valoarea „ajutorului”
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Mihaela Dobre, femeia implicată în accidentul de lângă Horia, a murit. Era asistentă la Spitalul Județean Arad și se grăbea la serviciu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie