Stația de sortare a deşeurilor operată de Recons este funcțională

4 2
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

De astăzi stația de sortare a deşeurilor este funcțională!

 

Această investiție a municipalității în valoare de aproape 6 milioane de lei, funcționează de astăzi în condiții optime. Stația de sortare va fi operată de societatea Recons SA. Pentru ca această stație să funcționeze la capacitate maximă este extrem de important ca deșeurile să fie colectate selectiv.

„Odată cu punerea în funcțiune a stației de sortare închidem acest cerc al Sistemului Integrat de Gestionare al Deșeurilor. De acum încolo, cu ajutorul şi implicarea arădenilor vom colecta din oraș gunoiul, care va fi sortat încă de acasă. În momentul în care ne vom obişnui să respectăm aceste reguli simple de sortare sunt convins că nu vom mai avea probleme nici cu mediul, nici cu Garda de Mediu și vom putea deveni un oraș civilizat, de secol XXI”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Vă reamintim că 60% dintre deșeurile pe care le producem pot fi reciclate! Tot ceea ce trebuie să facem este să depozităm deşeurile în locurile special amenajate de unde să fie preluate de către operatorul contractat de municipalitate pentru a fi reciclate.

Colectarea selectivă a deșeurilor de la asociații de proprietari (blocuri) și gospodării individuale (case) se face în containere/pubele personalizate pentru fiecare fracție, respectiv:
-plastic/metal – galben;
-hârtie/carton – albastru;
-sticlă – verde;
-deșeurile biodegradabile – maro;
-deșeuri reziduale – negru.

Totalitatea deșeurilor care nu se pot recicla sunt deșeurile reziduale. Acestea trebuie să ajungă la depozitul conform al FCC Environment și sub nicio formă nu trebuie abandonate la întâmplare pe domeniul public sau pe terenuri virane private!

 

Categorie: Politice
Etichete: colectare deseuri arad, FCC Environment, recons, statie de sortare
Distribuie:
Articolul anterior
Mihai Fifor: Ministrul Educației recunoaște eșecul guvernării de dreapta în organizarea anului școlar în pandemie
Articolul următor
Deocamdată, drumul e doar pe hârtie și ei în poze, dar e bine că s-au întâlnit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie