Steagul UE se reîntoarce în România: împreună pentru o țară prosperă și o JUSTIȚIE INDEPENDENTĂ

img 0161
Distribuie:

 

Românii din diaspora se alătură într-o maniera inedită celor de acasă, care protestează pentru o Românie moderna, pentru reformarea clasei politice și pentru susținerea luptei anticorupție. După ce un steag imens al Uniunii Europene a circulat din țară în țară pe la mai multe comunități de români din Europa, diaspora trimite acum spre România marele drapel UE, ca semn al unității civice românești în jurul valorilor europene și ca simbol al protecției împotriva abuzurilor de putere ale actualei coaliții de guvernământ. Marele steag va fi purtat prin piețe publice din oraș în oraș, destinația finală fiind București. Aici, pe 6 Martie, drapelul va fi purtat din Piața Universității spre Parlamentul României, în cadrul unui protest pașnic.

Ofensiva politicienilor cu probleme în justiție este tot mai agresivă, culminând zilele acestea cu atacul frontal împotriva conducerii DNA. Majoritatea parlamentară, controlată de condamnatul penal, Liviu Dragnea, continuă să insiste pe legiferarea în favoarea corupților. Dragnea este cercetat de către procurorii DNA în trei dosare penale, fiind urmărit penal și pentru deturnare de fonduri europene. Oameni politici cu probleme penale, dar și afaceriști corupți sau moguli media infiltrați în mediul politic profită direct de pe urma demersurilor grupării din jurul lui Dragnea și se opun cu disperare luptei anticorupție. Atacurile lor furibunde destabilizează întreaga țară și afectează viata de zi cu zi a tuturor românilor.

E vital ca toți românii care înțeleg dimensiunea națională a acestui pericol, să se unească pentru a susține marșul de protest, din 6 martie 2018 din Piața Universității spre Parlamentul României. Este un moment important, care unește românii din țară și din diaspora, direct în fața celor care din Parlamentul României, amenința stabilitatea românilor și poziția României în rândul democrațiilor europene.

Organizată în jurul Marelui Steag al UE și a steagurilor-mesager aduse direct de la Bruxelles, acțiunea transnațională Aducem Steagul Înapoi marchează pe tot traseul său unirea diasporei cu societatea civilă din toată țara. Punctul culminant al acțiunii va fi marșul de protest din 6 Martie din Piața Universității spre Parlamentul României, când românii se vor uni sub Marele Steag UE pentru o justiție independenta, pentru eradicarea corupției, pentru o Românie europeana și prospera.

Invităm toți romanii din țară și din străinătate sa își unească forțele sub drapelul simbol al Uniunii Europene și să promoveze toate acțiunile realizate în jurul Marelui Steag.

Aradul Civic împreună cu restul organizațiile implicate susțin toate protestele pașnice, pro-democrație si stat de drept.

Forța noastră își trage seva din curățenia obiectivelor comune și din felul pașnic în care înțelegem să urmărim aceste obiective – indiferent de modul de organizare în grupuri.

Suntem văzuți și sprijiniți de familia europeană și de principalele democrații ale lumii datorită protestelor masive, pașnice și democratice. Fără ele vocea noastră nu este auzită. Protestele trebuie să continue. Prin unire și hotărâre putem depăși amploarea demonstrațiilor din 2017.

În Arad, steagul va poposi mâine 27 februarie în fața palatului administrativ. Invităm toți cetățenii care sprijină drumul și valorile noastre europene, statul de drept, lupta împotriva corupției și o clasă politică fără probleme penale, să ni se alăture.

Categorie: Știri
Etichete: #REZIST, Aradul Civic, Steag, steagul UE, uniunea europeana
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] În doare-n boscheți de ger! Din cele 47 persoane legitimate ca fiind „fără casă”, numai 17 au acceptat să fie conduse la Adăpostul de noapte
Articolul următor
Ieși din casă și curăță zăpada, că altfel intră Poliția Locală peste tine și-ți dă amendă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie