Târgul de Paști de la Arad, ediția 2022, vine și cu un concurs de „Decor Sărbători Pascale“

targul de pasti 2022
Distribuie:

COMUNICAT DE PRESĂ

Târgul de Paști de la Arad, ediția 2022

Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad va organiza, în perioada 15 aprilie – 1 mai 2022, o nouă ediție a Târgului de Paști.

Acesta se va desfășura în Parcul „Mihai Eminescu“, unde vor expune și vor vinde produse meșteri populari, artiști plastici ce realizează și comercializează produse handmade și de artă meșteșugărească, în special specifice sărbătorilor pascale: ouă încondeiate, icoane pe sticlă și lemn, sculpturi în lemn și piatră, aranjamente florale, obiecte decorative, obiecte de ceramică, produse artizanale, obiecte de sticlă etc. 

De asemenea, vor fi prezenți producători și comercianți de produse alimentare, specific pascale: pască, cozonac, kurtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food.

Pe Platoul din fața Palatului Administrativ vor fi amplasate decorațiuni specifice Sărbătorilor Pascale.

Activitățile de producere și de comercializare a produselor se vor derula în căsuțele puse la dispoziție de Centrul Municipal de Cultură Arad și în food-trucks.

În Parcul „Mihai Eminescu” va fi amenajată și o zonă specială dedicată copiilor cu loc de joacă, tobogane și nelipsita căsuță unde se vor desfășura ateliere de creație. 

CONCURS „Decor Sărbători Pascale“

În premieră în acest an, în cadrul Târgului de Paști va fi organizat un concurs în cadrul căruia va fi premiat comerciantul care va avea cel mai frumos decor al spațiului în care își desfășoară activitatea. 

La concurs vor putea să participe toate persoanele juridice care au fost acceptate în urma depunerii dosarelor, ca și comercianți la Târgul de Paști, ediția 2022.

Participanții pot participa cu cel puțin o amenajare/decor.

Tema concursului este amenajarea/decorarea căsuței/food-truck-ului cu decor specific Sărbătorilor Pascale, cât și organizarea unei zone de relaxare cu scaune, bănci, mese, lumini decorative.

targul de pasti 2022 jpg scaled

Realizarea zonei de relaxare astfel încât vizitatorii târgului să poată staționa să-și încarce device-ul, să citească noutățile on-line reprezintă un avantaj.

În amenajarea zonei este obligatorie includerea unui punct de colectare selectivă a deșeurilor (plastic și metal, hârtie, sticlă).

Amenajarea/decorul trebuie să exceleze prin calitate estetică și prin capacitatea utilă de a răspunde cerințelor privind zona de relaxare oferită vizitatorilor târgului.

Este interzisă distrugerea domeniului public sau al altor elemente aflate în proprietatea municipiului Arad, pentru amenajarea/decorarea efectuată.

Vor fi apreciate și punctate amenajările și decorurile în care vor prima calitatea, designul obiectelor, utilitatea și respectarea cerințelor temei.

Juriul va fi format din profesori și studenți de la Facultatea de Design din cadrul  Universității  “Aurel Vlaicu”.

Criterii de jurizare:
  • Conformarea la tema propusă
  • Calitatea funcțională a zonei de relaxare pentru vizitatori
  • Calitatea de „prietenos cu mediul înconjurător“
  • Calitatea de utilizare a unor materiale calitative
  • Comerciantul care a realizat cel mai frumos decor va fi scutit de plata taxelor de ocupare a domeniului public pe toată perioada târgului.
Primarul Aradului, Călin Bibarț

„Încetul cu încetul intrăm în normalitate. Urmează Sărbătorile Pascale. Am propus ca Târgul de Paști să fie inaugurat cu ocazia Paștelui Catolic și a Sărbătorii Floriilor la creștinii ortodocși și să-l închidem după 1 mai. Vor fi trei weekend-uri de evenimente, spunem noi, deosebite. Ca locație de desfășurare a evenimentelor și a activităților comerciale specifice târgului am ales și anul acesta Parcul Eminescu. Pe platoul din fața Palatului Administrativ vom pregăti un decor tematic pentru realizarea celor mai reușite fotografii.”, a punctat primarul Călin Bibarț.

bibart calin

Toate informațiile despre eveniment vor putea fi găsite online, la adresele:

https://www.targuldepastidinarad.ro/

www.primariaarad.ro

www.cmcarad.ro/evenimente

https://www.facebook.com/primariamunicipiului.arad

https://www.facebook.com/CentrulMunicipaldeCulturaArad

 

Categorie: Comunicate de presă, Știri
Etichete: Calin Bibart, centrul municipal de cultura arad, CONCURS „Decor Sărbători Pascale“, Târgul de Paști de la Arad ediția 2022
Distribuie:
Articolul anterior
PSD a propus o primă pentru agricultorii români în cuantum de 10% din valoarea produselor agricole procesate în țară
Articolul următor
Încep lucrările de modernizare a terenului de sport al Colegiului Național „Moise Nicoară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…