Timp de trei zile, Aradul este gazdă pentru cei peste 250 de elevi și aproape 100 de cadre didactice din 19 județe care participă la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora

isj arad
Distribuie:

În perioada 11-14 aprilie 2024, sub egida Ministerului Educației și a Inspectoratului Școlar Județean Arad, se desfășoară la Arad Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora (clasele a V-a – a XII-a).


Această competiție reunește un număr considerabil de participanți – peste 250 de elevi și aproape 100 de cadre didactice din 19 județe.

Aradul devine astfel locul de întâlnire al celor mai talentați tineri din țară, iubitori ai limbii și literaturii române, care vin să-și demonstreze competențele și creativitatea, atât în cadrul unei probe scrise, cât și al unei probe orale.

Deschiderea festivă va avea loc în data de 11 aprilie, de la ora 17.00, în Aula „Magna Universitaria”, Campus Universitar „Vasile Goldiş”.

Probele olimpiadei se vor desfășura la centrul de concurs organizat la Colegiul „Csiky Gergely” Arad.

De-a lungul acestor zile petrecute în Arad, elevii participanți vor fi implicați și în alte activități atractive: ateliere, vizite, turul orașului.

De buna desfășurare a olimpiadei s-au preocupat Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad, Liceul Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky” Nădlac, profesori și elevi voluntari, precum și numeroși sponsori.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 14 aprilie, de la ora 9.30, în Aula Magna, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora stă sub semnul excelenței, al promovării actului de cultură în contextul diversității lingvistice.

 

Biroul de presă al ISJ Arad


 

Categorie: Educație
Etichete: Arad, Campus Universitar „Vasile Goldiş”, Colegiul „Csiky Gergely” Arad, ISJ Arad, Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Palfi Iosif este încă un caz în care diagnosticul pus de „specialiștii” din Arad a fost eronat! La Timișoara, pacientului i s-au efectuat analize profesioniste, corpul său a fost curățat de… efectele medicamentelor prescrise „din priviri”, iar acum este bine
Articolul următor
Un bărbat în vârstă de 74 de ani a decedat în urma unui accident rutier, pe DN7, la Radna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie