TÎRNOVA, comuna liberală cu cele mai proaste drumuri din județ n-are canalizare… dar are un bust al lui Ionel BRĂTIANU

bratianu bust
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Bustul lui Ionel I.C .Brătianu a fost dezvelit la Tîrnova

Într-o atmosferă de sărbătoare, comuna Tîrnova din județul Arad a ținut să omagieze „Anul Centenar” printr-un eveniment reprezentativ, dezvelirea bustului celui mai reprezentativ om politic al României din toate timpurile, liberalul Ionel Brătianu, care a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918 și în viața politică din România modernă

În cadrul evenimentului cultural de la Tîrnova, primarul Florin Farcașiu a evocat personalitatea lui Ionel Brătianu, cel care s-a implicat activ în realizarea Marii Uniri, mintitind despre evenimentele semnificative ale anului 1918 anul împlinirii idealului naţional, anul încununării victorioase a lungului şir de lupte pentru făurirea statului naţional unitar.

„Prin amplasarea acestui bust a lui Ionel Brătianu, lăsăm generaţiilor viitoare elemente concrete de patrimoniu, mărturii ale iubirii de ţară, luptând pentru unirea neamului românesc şi pentru a cinsti cu dragoste făuritorii României Mari. Vreau să le mulțumesc tuturor celor prezenți la acest important eveniment al comunei noastre și nu în ultimul rând funcționarilor publici din Primăria Tîrnova care au muncit foarte mult pentru organizarea acestui eveniment” a conchis Florin Farcașiu, primarul comunei Tîrnova

„Ca liberal convins este o mare onoare pentru mine să particip la această sărbătoare a comunei mele natale Târnova, dezvelirea bustului marelui om politic Ionel Brătianu. Imaginea celui care a fost unul dintre artizanii făuririi României Mari trebuie să îi determine pe predecesorii săi să urmeze exemplul unuia dintre cei mai ambițioși lideri politici ai României. Felicit inițiativa primarului Florin Farcașiu, care la 91 de ani de la moartea marelui om politic liberal a reușit să lase locuitorilor comunei Tîrnova imaginea celui care a fost Ionel Brătianu” a declarat Simona Stan, consilier județean.

La manifestarea de la Tîrnova au participat: senatorul PNL Ioan Cristina, deputatul PNL Glad Varga, viceprimarul municipiului Arad Călin Bibarț, consilierii județeni Simona Stan, Ioan Plaveți, Cristian Urzică, foști prefecți ai Aradului cu rădăcini în comună, primari din comunele învecinate, generali ai armatei române, profesori, elevi, oameni de cultură.

În finalul evenimentului, un sobor de preoți au oficiat o slujbă de pomenire a marelui om politic Ionel Brătianu urmat de un spectacol artistic oferit de elevii școlii din localitate.

 Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Categorie: Știri
Etichete: an Plaveți, consilier judetean, Cristian Urzică, Florin Farcasiu, primarul comunei Tîrnova, Simona Stan
Distribuie:
Articolul anterior
O expoziție FILATELICĂ descriind Istoria timbrului românesc poate fi admirată în clădirea PREPARANDIEI
Articolul următor
Cum SĂRBĂTORIM noi 100 de ani de când ne „iubim” țara? Ne OTRĂVIM fauna protejată! AZI, „Moartea căprioarei” a ajuns la Pâncota și Mâsca și e mai urâtă ca niciodată…

2 comentarii. Leave new

 • avatar of vasilica tamas
  Vasilica Tamas
  27 noiembrie 2018 17:34

  Daca si dupa cele petrecute cu dezvelirea bustului lui Bratianu,cu chefurile de dupa eveniment,cetatenii comunei Tirnova nu vor avea ochi sa vada si creier sa gandeasca ce vor vota la viitoarele alegeri locale,atunci ne meritam soarta! SI nimeni nu stie cat a costat populatia comunei Tirnova acel bust si chefurile de dupa.Pacat ca tinerii deja aleg sa-si cumpere case in localitatile vecine.Este un lucru dureros pentru cetatenii comunei dar se poate gasi rezolvarea doar la vot.Daca primarul si consilierii lui nu vor mai fi votati de populatia comunei,ei vor fi obligati sa plece de la conducerea comunei noastre.Sunt sigur ca sunt oameni care vor sti sa gospodareasca banii nostri.Si cu frica de Dumnezeu!

  Răspunde
 • Se pare ca suntem batuti de Dumnezeu. Poate asta meritam,inclusiv cei care s-au batut cu Farcasiu,nu aduceau nici o speranta,ati vazut ce fel de om ii Bacis,Jiva,cat despre Emilia nici asa. Doamne ajuta sa candideze un barbat puternic,si sa si castige.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie