Très Court International Film Festival la Biblioteca Județeană

afis tres court 2023 1 1
Distribuie:

Très Court International Film Festival la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad

Très Court International Film Festival revine cu cele mai bune producții mondiale de maximum 4 minute, prezentate în cincizeci de orașe din întreaga lume. Printre acestea se numără și Aradul, proiecțiile urmând să aibă loc în perioada 6-8 iunie, zilnic de la orele 18.00, în Sala Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.

Coordonat în România de Institutul Francez și susținut de Orange, festivalul ajunge anul acesta în zece orașe din țara noastră, cu proiecții în cinematografe, în aer liber sau în diverse spații alternative: Arad, Baia-Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Pitești, Râșnov, Sighetu Marmației, Timișoara.

În Arad, proiecțiile au loc în perioada 6-8 iunie, zilnic de la orele 18.00, în Sala Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.

De la Montreal la Veneția, din China în România și din insulele Seychelles în Noua Caledonie, publicul va vibra pe ritmul foarte scurt metrajelor care, anul acesta mai mult ca niciodată, vor dezvălui talentul și pertinența noii generații de cineaști.

Să spui o poveste în mai puțin de patru minute poate părea improbabil. Și totuși, într-o epocă în care totul se accelerează, în care schimbările climatice, sociale, tehnologice se află în centrul reflecțiilor și al dezbaterilor, regizorii și regizoarele își exersează virtuozitatea prin acest format condensat, care surprinde esențialul. Festivalul reprezintă o oportunitate pentru tânăra generație de a-și difuza creațiile pe marile ecrane în fața unui public mondial. Pentru spectatori, este ocazia de a râde, de a plânge, de a se emoționa, de a fi provocați sau chiar deranjați de subiectele tratate cu forță, îndrăzneală, umor sau poezie.

Acest eveniment mondial atrage anual peste 15 000 de spectatori și spectatoare de pe cele 5 continente. La finalul festivalului, la Tours (Franța) se vor decerna 9 premii, printre care Marele premiu în valoare de 1500 €, Premiul pentru drepturile femeilor în valoare de 1000 € și Premiul internațional al publicului, pentru care și spectatorii români vor fi invitați să voteze.

afis tres court 2023 2
Anul acesta, în România, puteți descoperi:

● Competiția internațională – Un program în două părți, care reunește cele mai bune 40 de foarte scurt metraje ale anului, venite din toate colțurile lumii.

● Selecția „Cuvintele Femeilor” – O selecție de filme realizate în exclusivitate de femei, care vorbesc cu umor sau gravitate și demontează ideile preconcepute.

● Selecția franceză – Acest program onorează producțiile din hexagon, francofonia și referințele culturale sau subiectele de actualitate din Franța.

● Selecția familială – Foarte scurt metraje pentru copii de peste 6 ani și părinții lor.

● Selecția „Să râdem (înainte de sfârșitul lumii)” – Multă comedie și puțin kitsch, pentru că ne face bine să râdem împreună.

● Selecția documentară – Un tur al lumii, fără să fie nevoie să vă mișcați de pe scaun.

Categorie: Cultură
Etichete: Biblioteca Județeana „Alexandru D. Xenopol” Arad, Très Court International Film Festival
Distribuie:
Articolul anterior
[PORTRETE DE DASCĂLI] JANINA FLUERAȘ, profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național „Moise Nicoară”
Articolul următor
„PSD nu mai așteaptă după nimeni! Vom depune astăzi un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe