U.V.V.G., la a  XXXIII-a Ediție a ZILELOR ACADEMICE ARĂDENE [PROGRAM]

za
Distribuie:

În săptămâna 22-27 mai, în Arad vor avea loc Zilele Academice Arădene, cel mai prestigios eveniment al universității noastre, continuând astfel o tradiție care reunește profesori, oameni de știință și studenți, pentru a susține lucrări de știință în toate domeniile, fiind o ocazie pentru toți cei prezenți de a schimba experiențe, a participa activ la workshop-uri și de a învăța despre cele mai noi tendințe în știință.

Zilele Academice Arădene 2023 vor debuta cu mai multe preconferințe și workshop-uri.

Astfel, luni, 22 mai, de la ora 17,00, va avea primul event, online, sub forma unui webinar: Economia sub presiunea digitalizării.

Marți, 23 mai 2023, la ora 10,00, în Aula Cicio Pop, va fi inaugurat Centrul de Relații Internaționale, marcând 30 de ani de relații internaționale la UVVG. Inaugurarea va fi prezidată de Doamna Rector, prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, urmând a fi abordate, de speakerii internaționali,  două teme de actualitate: diplomația și protocolul internațional și logica strategiei în războiul din Ucraina.

În ziua de 24 mai, începând cu ora 9,30, vor începe lucrările din cadrul cursului „Noutăți în
Gemoterapie”, care vor continua. pe tot parcursul zilei, în sala de conferințe din Campusul Universitar „Vasile Goldiș”, cu sesiuni de comunicări.

Joi, 25 mai 2023, începând cu ora 08,30, în Sala de conferințe Gemi se va da startul celei de-a doua ediție a congresului internațional de stomatologie GoldARt, iar la ora 11,00, va fi acordată distincția Doctor Honoris Causa doamnei Md. Phd. Britt-Marie Landgren, în Aula Cicio Pop.

Un moment special va avea loc vineri, 26 mai 2023, începând cu ora 9.00, când se vor depune coroane și va fi oficiat un serviciu religios la Monumentul Corifeului Marii Uniri Vasile Goldiș, urmat de ceremonia oficială de deschidere a Zilelor Academice Arădene și un concert de înaltă clasă, susținut de artiștii Filarmonicii Arad, la Palatul Cultural Arad, cu participarea dansatorilor școlii de dans Dum Dance Team.

Ziua va continua cu sesiunea științifică dedicată cadrelor didactice și cercetătorilor.

Ultima zi a Zilelor Academice Arădene va încheia congresul internațional de stomatologie 2nd GoldARt, și va continua cu secțiunile științifice studențești, precum și cu un moment STUDENT-FEST, la Macea, unde vor susține recitaluri formația Ribozom și Claudia Iuga & George Dancu (Q Band).

În cadrul activităților științifice ale Zilelor Academice Arădene sunt programate sesiuni de lucrări de cercetare ale cadrelor didactice și studenților,

împărțite în 12, respectiv 9 secțiuni. Acestea se vor desfășura în Aula Cicio Pop, Campusul Universitar de pe str. Liviu Rebreanu, Sala de conferințe Gemi, Centrul Clinic Internaţional de Microscopie în Stomatologie „Vasile Goldiş”, precum și Complexul Universitar „Pavel Covaci” Macea.

Conferințele din domeniul stomatologiei, farmaciei și relațiilor internaționale

vor aduce în Arad participanți și speakeri de talie națională și internațională, astfel că vom avea ocazia să prezentăm invitaților noștri importanța strategică a Aradului, frumusețea și valorile noastre. Totodată, în cadrul activităților premergătoare susținerii de lucrări științifice, va fi organizat un seminar dedicat proiectelor ERASMUS +, ca oportunitate de dezvoltare în învățământul universitar.

zilele_academice_aradene2023_program

Programul complet poate fi consultat pe linkul http://www.zileleacademicearadene.ro iar pe pagina noastră de facebook se vor regăsi cele mai importante momente din cadrul activităților:
https://www.facebook.com/uvvgarad.

 

Categorie: Știri
Etichete: Centrul de Relații Internaționale UVVG, uvvg, Zilele Academice Arădene
Distribuie:
Articolul anterior
Crossul nocturn „Micalaca RUN” are nișa lui… plus Primarul în față și Poliția în spate
Articolul următor
Finisajul expoziției Cosmocentric – despre un punct de vedere unic al universului Cosmotic pe care artista Livia Mateiaș îl definește ca fiind universul interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…