Un băiețaș de 19 ani a adus pompierii pe „Războieni” și a ajuns la spital intoxicat cu fum după ce și-a uitat țigara aprinsă

pompieri
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

În această dimineață, în jurul orei 09:00, pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din municipiul Arad, strada Războieni.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul unei încăperi, cu degajări de fum în camerele locuinței.

În interiorul locuinței a fost identificată o victimă, un tânăr în vârstă de 19 ani, care a fost evacuat de către pompieri și preluat de catre echipajul SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale.

În urma evaluării medicale, acesta a fost transportat la spital, fiind conștient, cooperant, prezentând o ușoară intoxicație cu fum.

Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului și ventilarea încăperilor casei. După aproximativ 20 de minute incediul a fost lichidat în limitele găsite.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul sau scânteile provenite de la o țigară nestinsă.

incendiu

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori chiar cu pierderi de vieți omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” al judeţului Arad reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

 

✅Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;

✅Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

✅Nu goliţi scrumierele în coșurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu.

Categorie: Știri
Etichete: intoxicat cu fum, pompierii militari ai Detașamentului Arad, strada Războieni, țigara aprinsă
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 3] Val de cutremure în Crișana, cu epicentrul în Arad. După seismul de luni seara s-au înregistrat încă 11 mișcări tectonice – fenomen nemaiîntâlnit în această zonă
Articolul următor
INTERNATIONAL ERASMUS STAFF WEEK a reunit peste 20 de participanți de la universități internaționale, partenere ale UVVG Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie