Un bărbat a căzut de la 14 metri într-un siloz de depozitare al cerealelor din Sântana. Operațiunea de salvare s-a încheiat cu succes

sântana
Distribuie:

La ora 12:08, lt. col. Gheorghe Pleșca a informat presa locală despre faptul că un bărbat, muncitor la o societate cu profil agricol din Sântana a căzut în silozul de depozitare al cerealelor.

santana siloz 5
„Persoana este căzută în interiorul celulei, aproximativ 10 m pe cereale.
Intervine Detasamentul de Pompieri Arad cu 4 echipaje de interventie: un echipaj de interventie și salvare de la înălțimi, două echipaje cu autospeciale de stingere și accesorii de salvare, un echipaj SMUR și 12 pompieri” – a informat Pleșca.

La 12:26, s-a anunțat că echipajele au ajuns la locul intervenției

și au constatat că victima este in viață, conștientă, a căzut printr un canal de aproximativ 60cm/60cm în interiorul silozului de la aproximativ 14 metri.

santana siloz 4

La 12:43, echipa de salvare a ajuns la victimă, i-a acordat primul ajutor și au început  operațiunile de extractie, iar la 13:15, după ce victima a fost evaluată medical, s-a costatat că prezintă dureri la membrele inferioare, i s-au aplicat manevre medicale conform procedurilor, fiind pregatită pentru extractie.
„Operațiunea este destul de dificilă, extracția se face prin „troliere”, victima fiind imobilizată pe „targa lopată”. Pentru extragerea victimei se va folosi autospecială de intervenție și salvare de la înălțime S42.”

La 13:30, victima a fost extrasă din siloz și a fost preluată de către echipajul medical pentru o nouă evaluare. După evaluarea medicală făcută de către medicul de pe ambulanţa SMURD TIM, aceasta a fost coborât cu ajutorul autospecialei S42 la sol, fiind transportat la spital.

Echipa de salvatori:

santana siloz 3

Categorie: Știri
Etichete: cazut in siloz, Detașamentul de Pompieri Arad, ISU Arad, lt. col. gheorghe pleșca, santana, siloz Santana
Distribuie:
Articolul anterior
Apicultorul Cristian Raica le-a demostrat copiilor de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” de ce ALBINA E INSECTA-MINUNE
Articolul următor
Ministerul Agriculturii cumpără teren agricol în numele statului român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…