Un fost polițist arădean trimis în judecată pentru fals în dosare pe care le instrumenta

tribunal
Distribuie:

Poliţistul a falsificat documente din dosarele penale pe care le instrumenta, astfel încât să reiasă că a înştiinţat victimele unor infracţiuni de loviri şi alte violenţe şi distrugere cu privire la termenul în care pot depune plângere împotriva agresorilor. În realitate, poliţistul nu a făcut acest lucru şi a aşteptat împlinirea termenului pentru a le propune procurorilor clasarea dosarelor. Procurorii au avut unele suspiciuni legate de felul în care poliţistul şi-a făcut treaba şi au contactat victimele, care au spus că nu ştiau că trebuie să facă sesizare pentru ca agresorii să fie cercetaţi penal. La începutul lunii iunie polițistul (de fapt, fostul polițist întrucât s-a pensionat între timp) a fost trimis în judecată. 


Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 04.06.2024, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului F.V.I., organ de cercetare penală la data săvârşirii faptelor – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată (6 acte materiale), faptă prev. de art. 321 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal şi uz de fals în formă continuată (3 acte materiale), faptă prev. de art. 323 din Codul penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul penal, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 din Codul penal,

În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că:

Inculpatul F.V.I., în calitate de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare, având în cercetare 3 dosare penale, înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, în cursul lunii mai 2022, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a întocmit trei procese-verbale în care a consemnat împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv că s-a deplasat la domiciliul unei persoane vătămate ori că a luat legătura cu celelalte două, ocazii cu care le-a adus la cunoştinţă că au dreptul de a depune plângere prealabilă în termen de 3 luni de când au aflat despre săvârşirea infracţiunii, pe care ulterior le-a antedatat pentru a crea aparenţa legalităţii întocmirii acestora, după care a întocmit trei referate cu propunere de clasare în care, de asemenea, a consemnat împrejurări necorespunzătoare adevărului, reiterând aspectele nereale atestate în cele trei procese-verbale, toate aceste înscrisuri fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, împreună cu cele trei dosare penale, cu propunerea de clasare a cauzei.

Facem precizarea că trimiterea în judecată nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.


 

Categorie: Știri
Etichete: Chisineu Cris, fals intelectual, politist, trimitere în judecată, uz de fals
Distribuie:
Articolul anterior
Cu ajutorul științei, elevii au „evadat” de la L.T.C.P.M. Arad
Articolul următor
Provocare lansată de Clubul Rotary Arad Cetate: În 17 Iunie, să fie sărbătorită Ziua Cetății Aradului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2025 01 14 at 13.48.55

Trei arădeni au fost săltați de DIICOT pentru trafic de droguri și doi arestați, după o supraveghere de trei luni care s-a finalizat cu 10 percheziții | La domiciliul acestora s-au găsit bani, sute de grame de canabis, hașiș, „cristale”, pastile de ecstasy… și-un timbru LSD

PERCHEZIȚII DOMICILIARE LA PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE DROGURI ȘI EFECTUARE DE OPERAȚIUNI CU PSIHOACTIVE La data de 13 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună…