Un miliard de Euro pune la dispoziție Guvernul României pentru dezvoltarea Deltei Dunării

delta dunarii
Distribuie:

Premierul Dacian Cioloș a participat astăzi, 18 aprilie, la Tulcea, la dezbaterea Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării.
Scopul procesului de consultare asupra Strategiei este acela ca documentul final să asigure un echilibru între proiectele publice și cele private, dar și între prioritățile de finanțare.

Abordarea Guvernului este aceea că strategia trebuie să țină cont atât de infrastructura de transport, cât și de cea socială și de mediu, în scopul de a implementa proiecte care să asigure dezvoltarea economică durabilă a Deltei.

De asemenea, conservarea patrimoniului cultural și păstrarea tradițiilor trebuie să reprezinte un element esențial al Strategiei.

„Mi-aș dori ca, dincolo de proiectele mari de investiții, să găsim soluțiile cele mai adaptate pentru ca și oamenii care trăiesc în Deltă să aibă acces la aceste resurse. Ei, de multe ori, au acces mai greu, pentru că nu știu să își pregătească proiecte, pentru că pragurile minime sunt prea ridicate, au nevoie de cofinanțare, de acces la credite bancare și așa mai departe. Trebuie găsite soluții astfel încât să poată avea acces la fonduri și familiile, prin punerea în valoare a patrimoniului arhitectural, patrimoniului culinar, pentru a combina activitatea turistică cu specificul local. Pentru toate acestea, va fi nevoie de mai mult decât fonduri, va fi nevoie și de echipe de facilitatori care să-i ajute pe acești beneficiari mai mici, încât să poată simți acest potențial de dezvoltare și oamenii care trăiesc acolo”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

Prin instrumentul Investiția Teritorială Integrată Delta Dunării se pun la dispoziție fonduri de peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea regiunii.
La finalul vizitei în Tulcea, premierul Dacian Cioloș a inaugurat Basilica Paleocreștină din Niculițel, monument istoric recent reabilitat cu fonduri europene.

(Comunicat de presă – Guvern)

Foto: www.romaristravel.ro

Categorie: Știri
Etichete: 1 miliard de euro, comunicat guvern, Dacian Ciolos, Delta Dunarii, Guvernul Romanie, reablilitare
Distribuie:
Articolul anterior
[Actualizare] Sfânta administrație publică și patimile ei
Articolul următor
Pronosticuri și sfori în fotbalul de la noi și de dincolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 04 15 at 10.36.39 1

Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional. Au fost sancționate contravențional 115 persoane, 5 permise de…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…