Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad a găzduit Expoziţia de utilaje textile „Campus KNIT ”

uav expo utilaje textile 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – UNIVERSITATEA „AUREL VLAICU” ARAD]

Ramona Lile „O expoziţie inedită la UAV”

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit expoziţia Campus KNIT în perioada 25-27 octombrie la parterul Complexului M. Expozanţii, compania japoneză SHIMA SEIKI, au adus la Arad câteva din cele mai moderne utilaje din domeniul textil. Expoziţia s-a bucurat de succes pe tot parcursul celor trei zile, fiind prezenţi oameni de afaceri din ţară şi străinătate,studenţi, cercetători din industria textilă care şi-au manifestat interesul pentru utilajele expuse.

Universitatea Aurel Vlaicu a semnat un protocol cu firma japoneză pentru a face o prezentare acestor utilaje la universitatea noastră. Este un protocol care va aduce beneficii ambelor părţi pentru că au venit foarte mulţi angajatori, foarte mulţi oameni de afaceri, care au solicitat studenţi, ce ar urma să meargă în practică şi care să le fie pe viitor angajaţi. Sperăm într-o colaborare fructuoasă de acum încolo cu această firmă venind, totodată, în întâmpinarea oamenilor de afaceri, dar şi în întâmpinarea studenţilor. Mulţumim domnului profesor universitar doctor Ionel Barbu, care a mediat această apropiere de firmă şi această colaborare”, a declarat despre acest eveniment rectorul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, Ramona Lile.

Masayuki Takenka, asistent manager -Global Sales Group al firmei Shima Seiki, a ţinut la rându-i să mulţumească „foarte mult de această oportunitatea care ni s-a deschis. Piaţa românească este foarte importantă pentru noi, suntem aici pentru această oportunitate. Avem acum posibilitatea de a prezenta aceste utilaje pe piaţă. După cum se ştie, pe piaţă, din acest punct de vedere, toţi avem probleme cu forţa de muncă tânără. Pentru viitor sperăm că tinerii vor veni spre noi, vor cunoaşte tehnologia noastră nouă, produsele noastre şi le vor folosi pe viitor”.

Ne aflăm în faţa unei expoziţii de maşini de tricotat rectilinii, programabile. Această acţiune a fost realizată cu ajutorul colegului nostru de la Piatra Neamţ, domunl Cristi Herbert, şi cu ajutorul firmei Shima din Italia. Aceste maşini sunt de ultimă clasă, din punct de vedere al calităţii şi al productivităţii. Am avut posibilitatea să venim cu studenţii, să vadă cum funcţionează aceste maşini şi, apoi, într-o sală la etajul 1 s-au făcut demonstraţii de proiectare a produsului şi de programare a acestor maşini. Din discuţiile pe care le-am avut cu firma organizatoare, şi dânşii sunt mulţumiţi pentru partea comercială a acţiunii. Au venit mulţi agenţi economici din partea de vest a ţării, din Ungaria, Serbia, Croaţia, care ne-au solicitat absolvenţi pentru fabricile lor. Într-un cuvânt a fost un real succes şi, după părerea mea, o acţiune care a mobilizat foarte multe utilaje, bani, oameni şi, în felul acesta, universitatea noastră este mai cunoscută în partea de vest a ţării şi în vecini”, a completat importanţa evenimentului Ionel Barbu, profesor la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad.

Categorie: Știri
Etichete: expoziţia Campus KNIT, Japonia, Masayuki Takenka, r orectRamona Lile, SHIMA SEIKI, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, utilaje textile
Distribuie:
Articolul anterior
Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad a ieșit la raport
Articolul următor
Ora de Limba chineză la Universitatea „Aurel Vlaicu”

2 comentarii. Leave new

  • Productivitatea=categorie economică specifică forței de muncă!!! Mașinilor, de orice fel,categoria economica folosită/recomandată= RANDAMENT!!! Stăm cam rău cu…ECONOMIA,deși avem…pretentii/aroganți!!!…!!!

    Răspunde
  • Alex dezvolta notiunile sa invete si profesori astia economie. tu esti the best cel mai the best, cel mai gaurica din timi soara

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie