Ora de Limba chineză la Universitatea „Aurel Vlaicu”

casa romano chineza curs 3
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ- UNIVERSITATEA „AUREL VLAICU” ARAD ]

E deja tradiţie ca în fiecare an la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV) iubitorii culturii şi civilizaţiei chineze să găsească aici locul potrivit pentru a se iniţia sau a se perfecţiona în tainele acestei limbi.

An de an, prin Institutul Confucius, profesori de limba chineză predau gratuit cursuri celor care doresc să înveţe. Şi nu doar să înveţe ci şi să se şi perfecţionze pentru a putea susţine cu succes testele HSK.

Gianina Ignuţa, secretar general al Casei Româno Chineze, a detaliat „Cei care doresc pot să dea testele HSK. De la nivelul patru, se pot obține burse pentru studii complete. Este vorba de echivalentul a 350 de dolari pe lună, sumă oferită de statul chinez. Ne bucurăm să avem studenţii ai Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad care au beneficiat de o bursă în China şi care şi-au manifestat dorinţa de a rămâne acolo pentru o perioadă mai îndelungată”.

La rândul său, rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile a punctat: „Aș vrea să mulțumesc, în primul rând, doamnei Gianina Ignuța, care s-a ocupat de relaţia cu Republica Populară Chineză și cu Institutul Confucius, domnului prorector Teodor Cilan, care s-a ocupat de organizarea acestor cursuri și nu în ultimul rând, lectorilor de limba chineză care an de an vin la noi pentru a preda gratuit românilor, iubitori de cultură şi civilizaţie chineză”.

Şi să nu uităm că la orele de limba chineză, participantii nu învaţă doar să scrie, să vorbească şi să citească în chineză ci au parte şi de adevărate lecţii culturale care dezvăluie spiritul acestui popor. Spre exemplu, în cadrul unei lecţii deschise după o scurtă lecție de limbă, susținută de profesoara Chen Hui Hui, cea care anul acesta va preda la UAV, a urmat o demonstrație de caligrafie, s-au cântat cântece tradiționale chinezești și s-a predat o lecție despre arta ceaiului.

Categorie: Știri
Etichete: Casa Roman0-Chineza Arad, China, cursuri de limba chineza, Gianina Ignuţa, Institutul Confucius, rector ramona lile, Teodor Cilan, Universitatea Aurel Vlaicu Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad a găzduit Expoziţia de utilaje textile „Campus KNIT ”
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Evenimentul „Porţi Deschise” a adus la Palatul de Justiție peste 300 de vizitatori

3 comentarii. Leave new

 • Dragi criticaradiști,
  Zău așa, că-mi place chestia ! Cu semnaturili vrau sa zic. Ar(a)dicatelea, articulusul asta de price, domniile voastre îl semnati …colectiv ,iar pe altele (alte articulusuri !) le semnati cu nume si prenume ?Mda, inteleg. Bine , spre foarte bine… Nu stiti cum sa-l scrieti pe chinuizeste. Pi traba-i aiasta ? Duceti-va la cursuriile de chineaza si invatati cum sa scrieți pi chinezeaști . Sigur aveti o ..pilă ,dacă tot e înghesuiala pe acolo. De pildî , pră mneaiei doamna fosta rectorita dă Aurel Vlaicu, distinsa prof.univ. dr. Lizuca Mihuț, prezidenta Casei Romano Chineze en titre. Mai stii ca n-a fi cu noroc ?! Poate luati si o bursa în cele din urmă, ca sa puteti relata de la fața locului si in limba originala ,si cu ideogramele aferente.Si-apoi , daca tot va sa fie cu noroc, veti reusi si sa …infrumusetati centrul orasului Arad cu minunate si rafinate pagode din ilustra străvechime chineză .
  PS- In virtutea dreptului legal de a nu cenzura, sper că…ma veti chiar cenzura. Sau nu ? Sa vedem…

  Răspunde
  • Bati campii, Borbirica… n-ai inteles nimic! 🙂 Noi suntem (ca s-o lamurim odata și-odata, ca m-ai prins intr-un moment de sinceritate excesiva) agenti sub acoperire ai Serviciilor Secrete Chineze (n-avem voie sa dam titulatura exacta a angajatorului… numa majuscule avem voie sa punem), iar in acest sens facem munca de convertire la filosofia Zen sau la comunismul maoist… nu stim exact, ca nu prea mergem la sedinte (ma stii, nu?). De aia unele articole despre China le semnam, altele nu… ca sa zapacim cititorul, in asa fel incat sa nu mai stie cu care dintre Chine voteaza: cu aia maorista sau cu aia zen? Cu Vlaicu sau cu Goldis? Cu doamna Lizica sau cu doamna Lile? Si sa stii ca si semnaturile sunt aleatorii… ies cum le da calculatorul… eclectic, asa… nu noi setam pluginurile. Misiunea noastra e sa facem din Arad – adica cei care ne platesc vor… nu neaparat noi – o enclava zen… sau comunista… frasu stie!… iaca… ai o informatie de predat… acuma sa te vedem cum te descurci la tine la lucru!

   Răspunde
 • avatar of florea virgil
  Florea Virgil
  30 octombrie 2017 8:38

  Ia uite că la CriticArad cenzurăleala e cenzurată. Adică, spusă p=aia dreaptă: nezistăpa. A mâncat-o lupu. Cu sau fără ardei. Poți să dai și- n bobi că tot publică. De ciudă. Că d-aia e critic. La obiect, prezent. indicativ. Asta e de mod nu e adejectiv. Și modul e la verbe, adică la alea care pe sintaxă e cu predicat. Nu de la pupitre, ci din cărți de școală. Care e clădire cu geamuri. MUlte. Și cu toilette vegheate de pompieri. Că senzorii e scumpi. Pompierii e ieftini. Se și uită și au și apa la ei. Dar ghinion. Furtunul e spart.Made în China, ați ghicit. S-a spart pe vapor zice d-na cu arat ceaiului. Am uitat cum se intitulează. oricum nu contează, că toți e la fel. Vezi unul, se pune că ai văzut China. Doar că peste zid e verbot să te uiți că de acolo poate mai vine încă un Mao. Și deja e prea șok(limba maghiară)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie