Urmărește prezența la vot în timp real, pe toată România, cu un click pe platforma online „Hartă Prezență Vot – Alegeri Parlamentare 2016”

platforma
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – GUVERNUL ROMÂNIEI]

În contextul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, unde vor fi desemnați reprezentanții în Parlament ai celor care locuiesc într-unul din cele 41 de județe ale României, în București sau în străinătate, GovITHub a lansat platforma online Hartă Prezență Vot – Alegeri Parlamentare 2016, disponibilă la adresa radar.ithub.gov.ro  și accesibilă în condiții optime în vizualizare tip desktop.
Destinat monitorizarii in timp real a prezentei la vot in cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, site-ul ofera date in timp real privind prezenta la vot atât din secţiile de vot de pe teritoriul României, cât şi cele din afara ţării.
Realizată în colaborare cu Biroul Electoral Central, platforma de vizualizare în timp real a datelor asociate alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie  ofera acces liber 24/7 la informaţii actualizate o data la fiecare 5 minute pe perioada alegerilor, privind:

– Prezenţa la vot pentru fiecare judeţ al României

– Prezenţa la vot înregistrată în unităţile administrativ teritoriale

– Prezenţa la secţiile de vot din întreaga ţară

– Prezenţa la vot a românilor din diaspora, la nivel de ţară

– Prezenţa la vot în secţiile din afara României

– Gradul de ocupare înregistrat în rândul diasporei

Imediat după alegerile parlamentare, platforma va oferi informații despre prezența totala la vot din ziua alegerilor și poate contribui ulterior, la verificarea informațiilor de pe teren și transparentizarea procesului electoral.

Ulterior, aplicația va integra și alte seturi de date care pot fi obținute din surse oficiale de la alte instituții ale statului. Întrucât acest proiect depinde în principal de datele care pot fi agregate și prezentate vizual, GovITHub se concentreaza foarte mult pe colaborarea cu instituții ale statului care au date oficiale si actualizate de interes public.

Hartă Prezență Vot – Alegeri Parlamentare 2016 este accesibilă la adresa radar.ithub.gov.ro iar mai multe detalii despre contribuția GovITHub în acest proiect sunt descrise pe site-ul IThub.gov.ro.

……………………………………………………………………………

În judeţul Arad figurează 391.749 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în listele electorale permanente, inclusiv cei care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie. La nivelul judeţului Arad sunt amenajate 437 secţii de votare, dintre care 115 funcţionează în municipiul Arad. În judeţul Arad sunt 138 de politicieni care se bat pe 10 locuri: 3 posturi de senatori şi 7 posturi de deputaţi. 137 dintre aceştia candidează pe listele a 11 partide, iar unul dintre candidaţi este independent.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7 şi se închid la ora 21.

 

Categorie: Știri
Etichete: alegeri parlamentare 2016, guvernul romaniei, online, platforma guvern
Distribuie:
Articolul anterior
Basil Mureșan: NU VOTA DACĂ!…
Articolul următor
Premiile Uniunii Scriitorilor – Filiala Arad – cu o introducere ultrasubiectivă despre condiția literaturii în vremuri repetitive

1 comentariu. Leave new

  • Am votat sa iesim din mocirla in care ne-a crezut cretinii tehno-cacati sa nu mai aiba satisfactie marioneta occidentului Marele Sas de Sibiu, cu „guvernul meu”

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie