USR Arad a monitorizat activitatea Primăriei și a constatat că „an după an, INVESTIȚIILE au fost realizate LA UN SFERT din ce a fost planificat”

Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Gradul de implementare al investițiilor municipiului Arad continuă să fie extrem de redus, la finele lunii mai fiind cheltuiți4,2% din cei 286 de milioane de lei bugetați pentru 2018.

În cadrul unui proiect care are ca scop evaluarea modului în care sunt administrate investițiile orașului, USR Arad monitorizează lunar gradul de implementare alacestora. La finele lunii mai, administrația locală arecheltuiți puțin peste 13 milioane de lei, cu 4 milioane mai mult decât la finele lunii aprilie. Progresul este insuficient pentru a asigura realizarea proiectelor asumate până la finele anului, precum și pentru a evita înregistrarea unor excedente care să atragă penalizări financiare substanțiale.

Florin Stana, USR Arad: „Proiectele de investiții ale municipiului Arad au un impact puternic asupra calității vieții cetățenilor pe de o parte, iar pe de altă parte asupra situației bugetului și a economiei locale. Lipsa lucrărilor de investiții, care an după an au fost realizate undeva la un sfert din ce a fost planificat, conduce la înapoierea orașului din punct de vedere al infrastructurii și al aspectului. Oradea și Timișoara stau mult mai bine decât Aradul pentru că acolo s-a investit serios, s-au restaurat clădiri, a fost îmbunătățite zonele centrale, au fost dezvoltate serviciile publice. Banii care nu sunt investiți privează totodată economia locală de resurse care ar fi atras la rândul lor dezvoltare, prin intermediul companiilor implicate în lucrări, a salariilor plătite de acestea, a plăților către diverși furnizori, etc. Mai mult, bugetul local riscăsă rateze noi fonduri dinspre bugetul național,anul trecut fiind pierdute 10 milioane de euro. USR trage un semnal de alarmă acum, când mai este timp, pentru ca administrația locală să accelereze lucrările și să recupereze întârzierile. Vom continua monitorizarea evoluției proiectelor locale, pentru a informa cetățenii și a pune presiune pe factorii de decizie.”

Amintim că la finele anului 2016, execuția bugetară a municipiului Arad s-a finalizat cu 146 de milioane de lei necheltuiți, iar în 2017 au rămas nefolosiți 203 milioane de lei. Majoritatea acestor sume reprezintă lucrări de investiții întârziate sau neefectuate (de exemplu, numai 26% din lucrările planificate pentru 2017 au fost și realizate). Ca urmare a fondurilor necheltuite, Aradul a pierdut o sumă substanțială (46 de milioane de lei din sumele defalcate din TVA pentru echilibrare bugetară), bani pe care ar fi putut să îi primească în 2018 din bugetul național.

 

Categorie: Știri
Etichete: Florin Stana, investiții, politica arad, primaria arad, usr arad
Distribuie:
Articolul anterior
Încă un „model de ASFALTARE” PE PLOAIE. Un arădean a filmat cum se toarnă covor asfaltic pe A1 Timișoara – Arad… pe COD PORTOCALIU! [VIDEO]
Articolul următor
Să reabilitezi 500 de metri de TROTUAR în Mândruloc și Cicir e „un război POLITIC care la VLADIMIRESCU durează de 14 ani”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jandarmi covid

S-a ajuns la faza în care, dacă părăsești domiciliul în timpul IZOLĂRII fie și-n ultima zi, te dă mă-ta-n primire și se consideră EVADARE + Zădărnicirea combaterii bolilor!

  [BULETIN INFORMATIV]                                                                                               Un arădean, infectat cu virusul SARS Cov-2, nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acum va răspunde în fața legii   Marți, 1 decembrie 2020, în…