USR Arad: Alianța toxică PNL-PSD blochează proiectul spațiilor verzi

danasabau doriancurcanu
Distribuie:

În data de 21 octombrie 2021, consilierii locali USR Arad au depus un proiect, elaborat împreună cu un arhitect peisagist, prin care arădenii ar putea beneficia de mai mult spațiu verde, în special în cazul noilor construcții, însă „Aradul Verde” este doar o declarație de
propagandă pentru alianța PNL-PSD, nu și un concept pe care vor să-l concretizeze.

„Deși termenul legal pentru eliberarea raportului de specialitate este de 30 de zile, Primăria Arad a eliberat raportul după aproximativ 160 de zile, încălcând astfel Codul Administrativ.

Raportul de specialitate a fost eliberat doar după momentul în care am făcut o sesizare la Prefectură, în acest sens. De asemenea, Alianța PNL-PSD refuză să pună proiectul pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local conform cerințelor legale.

Alianța PNL-PSD demonstrează din nou că legea nu se aplică la fel pentru toată lumea și că promisiunile față de arădeni sunt doar sloganuri menite să sune bine.”, declară consilierul local, Daniela Sabău.

Dorian Curcanu susține că Primăria Arad ar fi preferat construirea unei parcări, în locul rezolvării problemei lipsei spațiului verde din Arad.

„S-a preferat o parcare în loc de copaci. Când exista varianta de a realiza o parcare subterană sau supraetajată, administrația a decis totuși să pună bitum. Este clar că vor să îngroape proiectul, pentru că întotdeauna când vrei să îngropi o idee, faci o comisie.

În 18 ani de administrație PNL, spațiul verde a pierdut din suprafață, în loc să crească, el nu a înregistrat progrese semnificative. Tocmai de aceea, nu cunoaștem motivul pentru care acest proiect a fost blocat, deși este doar în beneficiul arădenilor.”, a afirmat Dorian Curcanu, consilier local USR.

Este esențial ca și partidele să înțeleagă nevoia de mai mult spațiu verde în orașul nostru, deoarece este vital precum oxigenul.

Lipsa acestuia afectează toți cetățenii Aradului, care au dreptul de a trăi în „Aradul Verde” pe care îl tot promite administrația.

Proiectul de hotărâre al consilierilor USR ar rezolva acest aspect. Este bine structurat și își propune atât creșterea suprafețelor de spațiu verde pentru construcțiile noi, cât și îmbunătățirea calității acestora.

Practic, noile blocuri din Arad vor fi obligate să aibă, la nivel cantitativ, un minim de 30% spațiu verde din parcelă. La nivel calitativ presupune un arbore la 50 mp de spațiu verde, 1 arbust la minim la 30 mp de spațiu verde și un arbore la fiecare 8 locuri de parcare.

Toate acestea ar fi realizabile, dacă administrația PNL-PSD Arad ar debloca proiectul și ar privi la interesul arădenilor înainte de a se gândi la propriul interes politic.

Comunicat de presă – USR Arad

__________

Notă: titlul și intertitlurile sunt singurele intervenții ale redacției în comunicatul de presă al instituției publice care l-a remis; acest tip de comunicate se publică selectiv, integral și gratuit.

Categorie: Politice
Etichete: administrația PNL-PSD Arad, aradul verde, consilierul Local - Daniela Sabău, Dorian Curcanu-consilier local USR., spații verzi Arad, usr arad
Distribuie:
Articolul anterior
Pompierii arădeni au desfășurat 1123 misiuni în luna Martie
Articolul următor
Măsuri și recomandări privind arderea controlată a miriștilor și a vegetaţiei uscate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie