USR Arad: „Vom pune presiune pe primar să își îmbunătățească performanța managerială!”

florin stana
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

USR Arad a cerut primăriei datele financiare cu privire la investițiile derulate din bugetul consolidat al municipiului. În condițiile în care necheltuirea banilor publici pentru investiții în anii anteriori blochează primirea unor noi fonduri de la bugetul de stat, recuperarea întârzierii este obligatorie pentru oraș.

Suma necheltuită de către administrația Aradului la finele anului trecut, cauzată în principal de lucrări de investiții bugetate și neefectuate sau întârziate, se ridică la 203 milioane de lei. Această situație a contribuit la imposibilitatea alocării de sume pentru echilibrare bugetară din bugetul național, în valoare de 46 de milioane de lei. Astfel, ineficiența celor care gestionează bugetul local a condus la pierderea unor bani suficienți pentru construcția a două spitale noi sau a 10 grădinițe complet utilate.

USR dorește, prin acest demers, să atragă atenția primăriei asupra necesității de a lua măsuri urgente pentru accelerarea lucrărilor la proiectele de investiții asumate, pentru ca la finele anului să nu mai înregistreze sume necheltuite și implicit să piardă alte alocări din bugetul național.

Stana Florin, USR Arad: „USR va monitoriza cu atenție progresul proiectelor de investiții ale orașului. Am solicitat valoarea lucrărilor efectuate pe primul trimestru al anului curent, urmând să cerem aceste date lunar, până la finele anului. Vom compara realizările efective cu ceea ce s-a angajat primăria să facă în acest an și vom prezenta cetățenilor aceste informații. Dacă vom continua cu întârzieri precum cele din 2017, când procentul de realizare a investițiilor a fost de numai 26%, riscăm pierderea unor noi fonduri, de ordinul a zeci de milioane de lei. Alături de cetățeni, vom pune presiune pe primar să își îmbunătățească performanța managerială, să administreze mai bine aceste proiecte de investiții, îi vom cere să facă mai multă administrație și mai puțină politică.”

Categorie: Știri
Etichete: primaria arad, stana florin, usr arad
Distribuie:
Articolul anterior
FCC ICIM a terminat pe locul șapte! „Va deveni baschetul arădean istorie?” – este întrebarea care-i obsedează pe microbiști
Articolul următor
Democrația numerelor mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jandarmi covid

S-a ajuns la faza în care, dacă părăsești domiciliul în timpul IZOLĂRII fie și-n ultima zi, te dă mă-ta-n primire și se consideră EVADARE + Zădărnicirea combaterii bolilor!

  [BULETIN INFORMATIV]                                                                                               Un arădean, infectat cu virusul SARS Cov-2, nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acum va răspunde în fața legii   Marți, 1 decembrie 2020, în…