USR Arad vs. Falcă în litigiul „CORTUL Fără penali”. „Lipsește autorizația de construcție” e nimic altceva decât o „glumă juridică de șmecher contra fraier”!…

fara penali
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

USR Arad: „Cetățenii merită adevărul”

„Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor” ar fi spus cândva primarul Aradului. Doi ani mai târziu, evenimentele acestei veri proiectează serioase umbre de îndoială asupra seriozității domniei sale.

USR Arad consideră că cetățenii municipiului nostru merită adevărul și își asumă responsabilitatea de a funcționatransparent, prezentândfaptele și acțiunile la care participă. De asemenea, pentru noilegea nu este opțională, comportamentul onest este o obligație asumată prioritar și vom lupta ferm pentru expunerea oricăror fapte precum minciuna, abuzul saulașitatea.

Pentru a strânge semnături în cadrul campaniei „Fără Penali în funcții publice”, USR Arad a amplasat un cort în fața magazinului Ziridava, pe domeniul public al municipiului Arad. Anterior montării, am solicitat în scris autorităților locale avizul pentru ocuparea spațiului public. În urma scurgerii fără răspuns a celor 30 de zile necesare, am luat act de acordul tacit prevăzut de lege și am procedat la instalarea cortului.

După ce acesta a stat pe domeniul public vreme de trei luni, Poliția locală – department în cadrul Primăriei Municipiului Arad – a sancționat USR Arad cu amendă în sumă de 1.000 de lei pentru amplasarea ilegală a respectivului cort, motivând faptul că îi lipsește autorizația de construire. În cadrul aceluiași proces verbal de contravenție, primarul Gheorghe Falcă dispune personal, cu nume și prenume scrise citeț, măsura desființării cortului în termen de 48 de ore.

Noi, cei de la USR Arad, atât la momentul inițial cât și ulterior, nu am găsit nicio prevedere legală prin care un cort să aibă nevoie de o asemenea autorizație de construire. Mai mult, nu am putut identifica vreun precedent unde un alt cort sau construcție similară să fi avut nevoie de ea, deși zeci de asemenea corturi au fost folosite în campania „Fără penali” și sute sunt folosite la diverse manifestări și evenimente, în toată țara. Singura concluzie pe care o putem trage, referitoare la reacția autorităților locale din municipiul Arad, este că auinterpretat eronat o lege, că buna credință a lipsit cu desăvârșire, iar în final că s-a comis un abuz.

În virtutea celor de mai sus, USR Arad a atacat în instanță procesul verbal, urmând ca judecata să aibă loc în toamnă, conform termenului stabilit. Deoarece această plângere contravențională nu bloca automat măsura desființării cortului, am deschis în paralel o a doua acțiune, pentru a opri demolarea, până când justiția va stabili dacă cortul a fost sau nu amplasat ilegal. Această a doua acțiune a fost cea pierdută de USR, iar în consecință primăria a demolat cortul, înainte ca instanța să decidă dacă are sau nu dreptate. Așadar am pierdut acțiunea pentru blocarea demolării, nu pe cea privitoare la legalitatea amplasării cortului și a sancțiunii primite, așa cum a comunicat Primăria Arad în mod mincinos și cu un profund dispreț față de realitate și față de cetățeni.

USR va demonstra toate cele menționate mai sus în instanță și astfel vom dovedilocuitorilor municipiului Arad modul arbitrar în care este administrat orașul:prevederi legale inexistente sunt inventate pentru a servi interese sau capricii ale unor persoane sau grupări politice, iar instituțiile din subordinea primăriei sunt folosite discreționar.

Îi vom aștepta în continuare pe arădenii care doresc să spună NU politicienilor certați cu legea, în fața magazinului Ziridava. Ceea ce contează pentru noi este ca vocile celor onești să ajungă, prin semnarea inițiativei „Fără Penali în funcții publice”, în fața unei clase politice care a uitat de ei.

***

N.red. – Soluția primei Instanțe, așa cu apare pe Portalul Instanțelor de Judecată (ordonanță președințială):

19.07.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: CA-apel-CSV
Tip solutie: Respingere apel
Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de petenta UNIUNEA SALVAŢI ROMÂNIA –FILIALA JUDEŢEANĂ ARAD împotriva sentinţei civile nr. 3049/27.06.2018 pronunţată de Judecătoria Arad în dosarul nr. 9459/55/2018 şi, în consecinţă, păstrează sentinţa primei instanţe. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 19.07.2018
Document: Hotarâre  587/2018  19.07.2018

USR Arad a declarat APEL

Articol asociat

Primăria vs. USR Arad – „problema cortului”: Tribunalul a decis că amenda aplicată de Poliția Locală este corectă

Categorie: Știri
Etichete: cortul fara penali, demolare, Gheorghe Falca, justitie, politia arad, usr arad
Distribuie:
Articolul anterior
Un PEDOFIL BRITANIC, traficant de minori, dat în urmărire internațională, a fost prins de polițiști la Cermei
Articolul următor
Un ȚEPAR urmărit de autoritățile germane pentru bancrută frauduloasă a fost prins de polițiști în Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

pana sentinta

[ACTUALIZARE 4] VIVAT JUSTIȚIA din „Vestul sălbatic”! Fostul polițist de la Rutieră, INCENDIATOR de mașini, TRAFICANT și TÂLHAR de țigări de contrabandă și CULTIVATOR de „iarbă” Cosmin PANĂ a primit o glumă de pedeapsă: 2 ani și 10 luni de închisoare! Sentința e DEFINITIVĂ!

    Felicitări avocatului, multe și celebre fapte penale înainte lui Pană și tovarășilor săi – respectiv și rușine Justiției pentru sentința de astăzi a Curții de Apel Timișoara în…