Vezi primele trenuri care încep să circule pe ruta Brad – Gurahonț – Ineu

imagine 2021 01 10 161010
Distribuie:

 

Ca niște politicieni înnăscuți abordează problema CFR Călători și bravează cu „CFR Călători va prelua ruta Brad – Gurahonț – Ineu”. VEZI primele trenuri care încep să circule pe această rută

Chiar dacă e o veste bună pentru locuitorii a zeci de localități, problema de fond tot rămâne. Totuși, nu s-a specificat dacă această măsură este una permanentă sau este de moment, în scopul de a aplana nemulțumirile. Mai mult, nu putem să nu ne întrebăm: 1) Cum a devenit brusc rentabil acest tronson feroviar din moment ce a fost încredințat spre operare unui operator privat?; 2) Cât de legală și acoperită de procedură este această decizie? și 3) Dacă se poate stabili vreo entitate ca fiind vinovată de faptul că a permis să se ajungă în această situație din incompetență, din neglijență/nepăsare sau chiar datorită unor interese meschine și acte de corupție? Un punct de pornire pentru verificări oficiale, cel puțin în ceea ce privește retorica întrebare nr. 3, se regăsește în răspunsul asumat de ministrul transporturilor și care este inserat integral în articolul Ministrul Transporturilor confirmă: NICIUN TREN nu va mai circula pe ruta Arad – Brad de la 1 ianuarie 2021 [DOCUMENT OFICIAL] 

Sperăm ca, atât pe domnul Dan M. Costescu, director general CFR Călători cât și pe toți primarii care s-au folosit de prilej să-și mai facă niște poze pe tronsonul feroviar, să-i fi atins puțin și rușinea și indignarea la capitolul „cum arată clădirile gărilor” de pe acest traseu pentru că, nu-i așa, „Obligația de Serviciu Public pe care orice stat European si-a asumat-o față de cetățenii săi” presupune și administrarea responsabilă a acestor clădiri de patrimoniu.

***

[COMUNICAT DE PRESĂ]

CFR Călători este atentă la nevoile de transport ale comunităților locale și vine în sprijinul lor atunci când e nevoie deoarece noi punem călătorii în centrul deciziilor noastre.

CFR Călători va relua circulația pe ruta Brad – Gurahonț – Ineu, după ce un operator privat de transport feroviar de călători a renunțat la această rută.

Pentru a permite în continuare mobilitatea cetățenilor conform principiilor Obligației de Serviciu Public asumate de toate statele europene, CFR Călători va opera trenurile de pe ruta Brad – Gurahonț – Ineu – Arad, respectiv Gurahonț – Ineu – Arad, deservind toate localităţile din parcurs. Astfel, locuitorii zonei Brad – Ineu vor fi conectați prin rețeaua feroviară la sistemul național de transport, prin legăturile asigurate spre Arad și ca element de noutate, pentru un tren și spre Timișoara.

Probele tehnice au fost efectuate vineri, 8 ianuarie 2021

„Am încheiat cu succes parcursul de probă pe ruta Arad – Brad. În stații, ne-au așteptat foarte mulți cetățeni care nu au alt mijloc de transport în afara trenului pentru a se deplasa din localitatea lor, dar și primarii localităților tranzitate. Este extraordinar să vezi bucuria oamenilor de a avea din nou trenurile CFR Călători, gândurile lor bune, sinceritatea și simplitatea cu care vin să-ți strângă mâna și să-ți împărtășească mulțumirea de a avea din nou legătură cu locurile lor de muncă, de aprovizionare, spitalele și școlile copiilor lor. Acum au trenul nostru care le va fi partener de încredere în fiecare zi, și trebuie să transmit la rândul meu mulțumirea și gândurile bune primite de la acești oameni, tuturor colegilor mei de la CFR Călători, dar și de la CFR Infrastructură, care au făcut posibilă într-un timp atât de scurt realizarea acestui proiect și achitarea de Obligația de Serviciu Public pe care orice stat European si-a asumat-o față de cetățenii săi”, a declarat Dan M. Costescu, director general CFR Călători.

Primele trenuri vor începe să circule pe această rută de azi

Trenurile vor fi formate din automotoare Desiro, cunoscute drept Săgeata Albastră și vor circula în regim de tren Regio cu tarife accesibile tuturor. De exemplu, un bilet la clasa a II-a, tarif întreg, pe distanța Brad – Ineu costă 15,40 lei, pe distanța Brad – Arad este 24,00 lei, pe distanța Gurahonț – Ineu este 6,80 lei.

La aceste trenuri sunt valabile toate facilitățile pentru elevi, studenți, pensionari și restul categoriilor stabilite prin acte normative, precum și ofertele comerciale ale companiei disponibile pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern.

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. În punctele de oprire unde CFR Călători nu are case de bilete, călătorii au obligaţia ca imediat după urcarea în tren să achiziționeze biletele de la conductorul de tren, care va aplica tariful de la casa de bilete.

Atenție! Purtarea mășii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

În data de 10 ianuarie 2021

  • R 13301 Arad (plecare 17:20) – Sântana (plecare 17:50) – Ineu (plecare 18:53) – Gurahonț (plecare 20:04) – Brad (sosire 21:30)

Din 11 ianuarie 2021

  • R 11300 Gurahonț (plecare 04:01) – Ineu (plecare 05:03) – Sântana (sosire 05:55)

Continuarea călătoriei din Sântana către Arad și Timișoara este asigurată cu trenul IR 1734 Sântana (plecare 06:03) – Arad (sosire 06:26) – Timișoara (sosire 07:31)

  • R 11301 Arad (plecare 05:50) – Sântana (plecare 06:20) – Ineu (plecare 07:08) – Gurahonț (plecare 08:10) – Brad (sosire 09:36)
  • R 11302 Brad (plecare 04:35) – Gurahonț (plecare 06:00) – Ineu (plecare 07:11) – Sântana (plecare 08:04) – Arad (sosire 08:37)
  • R 11303 Arad (plecare 08:03) – Sântana (plecare 08:33) – Ineu (plecare 09:20) – Gurahonț (sosire 10:21)
  • R 11304 Gurahonț (plecare 13:42) – Ineu (plecare 14:44) – Sântana (plecare 15:54) – Arad (sosire 16:27)
  • R 11305 Arad (plecare 16:37) – Sântana (plecare 17:07) – Ineu (plecare 18:14) – Gurahonț (plecare 19:16) – Brad (sosire 20:42)
  • R 11306 Brad (plecare 15:06) – Gurahonț (plecare 16:31) – Ineu (plecare 17:33) – Sântana (plecare 18:43) – Arad (sosire 19:16)
  • R 11307 Arad (plecare 19:26) – Sântana (plecare 19:59) – Ineu (plecare 20:47) – Gurahonț (sosire 21:48)

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

-0219521 – INFO CFR (trafic intern).

-numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

-în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

-pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

-pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.

-la personalul CFR din staţii.

Categorie: Știri
Etichete: Arad, cfr, Ineu, santana
Distribuie:
Articolul anterior
Directorul Gospodăririi Comunale Arad, Tiberiu Nicolae Ciul, a murit de COVID. Avea 40 de ani
Articolul următor
CARTE VECHE BISERICEASCĂ LA CHERELUȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

catedralei1 1

[ACTUALIZARE] ZI DE FOC azi, în CLM: SRL-ul „Falcă & co.” vrea să-și impună proiectul de desființare a Pieței Catedralei cu „majoritate simplă”. Miile de oameni care au semnat pentru menținerea actualei destinații sunt așteptați în fața Primăriei [FOTO]

  [ACTUALIZARE] Peste 8000 de semnături s-au depus de către cetățeni ai Aradului la secretariatul Primăriei Municipiului Arad în cauza privind Proiectul de Hotărâre înaintat de primarul Gheorghe Falcă ce…