Vlad BOTOȘ se retrage din funcția de președinte al USR Arad… din cauza problemelor din SUA

vlad botoș
Distribuie:

 

Efectele secundare ale evenimentelor din SUA asupra lui Vlad Botoș: Europarlamentarul se retrage din funcția de președinte al filialei județene USR Arad

[COMUNICAT DE PRESĂ]

MESAJUL PREȘEDINTELUI USR ARAD, VLAD BOTOȘ

„Poate mai mult ca niciodată ne dăm seama zilele acestea de importanța ca fiecare dintre noi să apere democrația. Evenimentele care au avut loc acum câteva zile în SUA ne-au arătat că până și cea mai stabilă democrație din lume trebuie să fie pregătită să respingă asalturile extremiștilor indiferent de la ce nivel vin acestea.

Deși este important ca noi, fiecare dintre noi, să ne facem datoria, este chiar mai important să avem o clasă politică ce acceptă că funcțiile de conducere nu sunt un dat veșnic, că trebuie să știe să renunțe la putere chiar dacă nu renunță la vocația și la implicarea socială.

Datoria democrației este o datorie a noastră, a tuturor celor implicați politic, chiar dacă suntem în funcții mai importante sau mai puțin importante. Tocmai din acest motiv am anunțat încă din toamna anului trecut că nu voi mai candida pentru un nou mandat la președinția filialei județene USR Arad.

Am deținut funcția de președinte al filialei județene timp de 4 ani, două mandate în care am încercat să creștem filiala, să fim răspândiți în tot județul pentru a putea duce mesajul politic al reformei în toate localitățile din Arad.

Am construit o filială mare, care a reușit să aibă doi parlamentari și un europarlamentar, care să ducă viziunea Aradului în Parlamentul României și în Parlamentul European. Avem o prezență considerabilă în Consiliul Local Municipal al Aradului, prin cei 7 consilieri, avem 5 consilieri județeni și consilieri locali în multe dintre localitățile județului nostru.

Am ajuns de la 14 membri la peste 1.300 de oameni dornici să se implice la toate nivelurile, capabili să fie parte, cât de mică, a reformei de care România are atât de mare nevoie. Am cultivat și învățat continuu arta negocierii și a compromisului. Am cultivat și învățat împreună că pentru a câștiga trebuie să muncești teribil de mult, trebuie să fii dispus să-i asculți și să înveți și de la cei care au alte opinii, trebuie să asculți și să înveți din critici.

Cred că toți am învățat multe și am evoluat în acești 4 ani de zile și dintr-un grup de prieteni hotărâți să schimbe lucrurile am devenit, cu adevărat, un partid politic. Mă uit în urmă și trebuie să recunosc că sunt mândru de munca noastră, de toți colegii care și- au adus aportul la creșterea noastră ca partid, indiferent că acum mai sunt sau nu implicați în politică.

Acum, când am ajuns la guvernare, trebuie să privim, totuși, în viitor!
Trebuie să ne gândim fiecare cum putem să ne aducem cel mai bine contribuția la ridicarea României. O putem face prin fapte mari, precum miniștrii noștri, dar nu trebuie să uităm nici faptele mărunte, pentru că schimbarea în bine a țării noastre poate începe numai de la nivel local, de la fiecare sat, comună, oraș care fac viața mai ușoară și mai frumoasă pentru locuitorii lor.

În calitate de europarlamentar mi-am luat angajamentul de a-i reprezenta pe toți românii și europenii, nu doar pe arădeni. Mi-am luat angajamentul de a fi alături de fiecare primar, de fiecare consilier care va dori să aducă nu doar bani europeni, dar și o viziune europeană în localitatea lui.

Cred că este de datoria mea să mă dedic acestui angajament mult mai mult, acum când bugetul multianual al Uniunii Europene a fost adoptat în Parlamentul European, când informațiile și ajutorul efectiv vor avea o atât de mare importanță.

Este, așadar, momentul să mă retrag din funcția de președinte al filialei județene USR Arad și să încep să colaborez cu fiecare dintre voi, dar și cu colegii din întreaga țară, din poziția de europarlamentar. Nici nu se pune vreun moment problema să părăsesc sau să nu mă mai implic în viața filialei, dar o voi face din altă poziție, cea de membru în Biroul Național USR / Birourilor Naționale Reunite USR PLUS, de europarlamentar, de coleg de partid.

Avem mult de lucru și eforturile reale abia acum încep. Acum începe un nou drum, cel al faptelor, al transpunerii ideilor noastre în realitate. Vom constata, cu fiecare pas pe care îl facem, că avem mult mai multe de făcut. Vom constata, cu fiecare om pe care-l convingem să contribuie la creșterea României, că vom avea mai mulți de convins.

Am coordonat această filială în poate cea mai grea perioadă din viața unei organizații și anume cea de înființare, creștere, consolidare, organizare și maturizare. Am reușit până acum ca echipă și sunt convins că și de aici înainte vom reuși tot ca echipă, să creștem și să devenim din ce în ce mai buni.

Tocmai de aceea îi ofer întreg sprijinul meu lui Răzvan Anghel, vicepreședinte al USR Arad, cel care va conduce, conform statutului, filiala județeană USR Arad din funcția de președinte interimar până la alegerile comune, USR și PLUS. Răzvan este unul dintre cei care a pus bazele USR Arad împreună cu mine și ceilalți colegi fondatori, și-a dedicat tot timpul disponibil creșterii acestei organizații și a USR PLUS în general. În calitate de consilier județean, se află în directă legătură cu toate filialele locale din Arad și sunt convins că va reuși să ne reprezinte pe toți cu succes.

Nu cred că mai trebuie să-i fac o prezentare lui Răzvan Anghel. Toți cei care au fost implicați în proiectul USR și mulți dintre colegii de la PLUS îl cunosc deja personal, pentru că este omul care știe să vorbească cu oamenii, care știe să asculte și să fie echidistant.

Experiența lui în domeniul antreprenorial și digital cred că va fi extrem de benefică pentru organizația noastră, care trebuie să intre și ea într-o eră digitală, la fel ca întreaga lume. Avem multă treabă, avem de (re)construit o țară. Haideți să o facem fiecare din pozițiile noastre, haideți să ne aducem fiecare aportul așa cum putem și cum știm mai bine și mai ales haideți să fim echipa de care Aradul și România au nevoie.

Vă mulțumesc tuturor pentru acești patru ani grei, epuizanți de multe ori, dar frumoși. Patru ani în care am demonstrat și-n județul Arad că SE POATE să schimbi mentalități, să creezi de la ZERO o organizație puternică, care să schimbe modul de a face politică și administrație!

#Arad #casanoastră #doarîmpreună #USRPLUS”

 

Categorie: Politice
Etichete: plus arad, Răzvan Anghel, usr arad, Vlad Botos
Distribuie:
Articolul anterior
CARTE VECHE BISERICEASCĂ LA CHERELUȘ
Articolul următor
Doi „tâlhari noi” din Felnac au fost ARESTAȚI după ce i-au luat telefonul cu japca unui congener, pe o stradă din Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…