Vlad Voiculescu INSTIGĂ MEDICII la comiterea infracțiunilor de „practicare a unei activități fără drept” și „ucidere din culpă”!

vlad voiculescu
Distribuie:

 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut o declarație halucinantă: „ În perioada stării de alertă medicii de alte specialităţi decât boli infecţioase sau ATI vor putea îngriji pacienţi COVID-19, cu respectarea protocoalelor medicale, fără să fie răspunzători pentru daunele şi prejudiciile produse în exercitarea profesiunii. Decizia a fost luată de Guvern, prin ordonanţa de urgenţă de modificare a Legii sănătăţii.”

Aceste măsuri adoptate printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului se traduc prin „e liber la omorât pacienți” și, mai mult, e instigare la comiterea infracțiunilor de practicare a unei meserii sau activități fără drept și ucidere din culpă!

Cum să trateze de exemplu, un ortoped sau un ginecolog, de afecțiuni care țin de specializarea INFECȚIOASE și/sau PNEUMOLOGICE? Cum să aplice tratament specific unei specializări medicale în care nu sunt calificați? Cum să aplice orbește un medic un protocol fără să aibă libertatea de a lua cea mai bună decizie pentru pacient? Cum să îngrădești printr-o OUG inclusiv libertatea medicului de a decide dacă tratamentul din protocol este cel mai bun pentru pacientul lui?

Conform legii, dobândirea dreptului de liberă practică se face după promovarea examenului de medic specialist și asta într-o specialitate pentru care a fost instruit, nu în alta, nu în general!

Nu numai că e malpraxis aplicarea protocolului ci e chiar crimă împotriva umanității și cum să nu fie nimeni răspunzător pentru asta? Cum se poate legifera printr-o OUG nerespectarea dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exercițiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activități când asta este infracțiune prevăzută de Codul Penal? 

„Art 192 NCP, alin (2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exercițiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activități se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăși o infracțiune se aplică regulile privind concursul de infracțiuni.”

Cum este posibil ca un „ protocol care abordează cazul general al pacienților cu COVID-19, fără a detalia situații particulare” să fie impus și aplicat ad litteram cu încălcarea tuturor legilor  în domeniul sănătății și cu încălcarea abuzivă a drepturilor pacientului și chiar ale omului? Numai pentru că e stare de alertă sau de urgență, aplicarea unui protocol de tratament NU poate exclude nici răspunderea medicilor, cum NU poate forța medicii să activeze în alte specialități decât cea pentru care au atestat.

Dacă acest Protocol este bun, de ce Federația „Solidaritatea Sanitară”  a solicitat Guvernului, Ministerului Sănătății și Parlamentului inițierea în regim de urgență a unui proiect de lege/ unei ordonanțe de urgență pentru modificarea legii 95/2020 în privința regulilor aplicabile malpraxisului profesional pe întreaga durată a pandemiei COVID-19 (inclusiv retroactiv). Modificările introduse prin acest proiect de lege trebuie să aibă următoarele efecte:

-Suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19 pentru toți profesioniștii din sănătate.

-Introducerea imunității profesioniștilor din sănătate pentru toate acuzațiile ce vizează activitatea profesională desfășurată pe întreaga durata a pandemiei COVID-19.

-Prelungirea perioadei de valabilitate a polițelor de asigurare proporțional cu perioada de suspendare a prevederilor aplicabile malpraxisului profesional, respectiv suspendarea obligației de încheiere a asigurării de malpraxis (prevăzută de art. 667, alin. 1 din legea 95/2006) pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19.

Așadar, care este garanția acordată pacienților că acest protocol este bun când înseși cadrele medicale se tem să-l aplice, neavând ele însele convingerea că prin aplicarea lui nu încalcă dreptul la viață și dreptul la integritate al persoanei?

Cine garantează că deciziile OMS și Protocolul (cu toate deciziile subsecvente în toate statele) nu constituie crime împotriva umanității, adică acte comise în cadrul unui atac sistematic pe scară largă, îndreptat împotriva populațiilor civile, din moment ce cadrele medicale se tem să le aplice?

Mai mult, cum poate legifera cineva printr-o OUG beneficii pentru asiguratorii de malpraxis? Și aceasta este de fapt o miză în sine: ca asiguratorii să nu fie nevoiți la plata de despăgubiri colosale în contextul în care tot mai mulți pacienți și aparținători fac plângeri.

În contextul COVID, există medici care activează în afara specialității medicale și acest fapt depășește sfera Obiectului Asigurării (care acoperă o daună a pacientului produsă ca urmare a unor erori profesionale = acte de malpraxis) săvârşite de către Asigurat în cadrul exercitării legale a profesiei în specializarea pentru care a obţinut autorizaţie de liberă practică! Așadar, asiguratorii malpraxisului NU VOR SĂ ACOPERE valul de despăgubiri ce va urma! Daunele cauzate de doctori/asistenți care își depășesc limitele de competență (și în cazul COVID majoritatea medicilor sunt OBLIGAȚI să-și depășească limitele de competență ale specialității medicale pentru care sunt certificați și dețin atestat de liberă practică) NU sunt acoperite de polița de asigurare pentru malpraxis.

Pe piața din România există deja asiguratori care au introdus o excludere specifică și anume: Excludere Absolută Coronavirus!

Practic, nu se acoperă nici un fel de daună, pierdere, cost sau cheltuială de orice natură, provenită care contribuie sau rezultă direct sau indirect din boala coronavirus (COVID-19), sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2), sau altă mutație ori variație a acestora.

Unii asiguratori vor face referire la excluderi care privesc alte virusuri nedectabile la nivelul actual al medicinei.

Alți asiguratori asimilează acest eveniment cu cazurile de nerăspundere prevăzute de lege. Ar intra în această categorie atât forța majora, cat și cazul fortuit dar și interpretarea că nu există culpă medicală, adică malpraxis în unele din aceste cazuri, deci polița nu ar acționa.

https://www.facebook.com/watch/?v=1401577450203217

digi

Categorie: Politice
Etichete: malpraxis, medici, ministru sănătății, omor din culpă, pacienți Covid, vlad voiculescu
Distribuie:
Articolul anterior
Ultimul turneu al sezonului regular
Articolul următor
[ACTUALIZARE] NOILE RESTRICȚII adoptate de CNSU-ul lui Arafat & Cîțu [MODELE DECLARAȚII]

1 comentariu. Leave new

  • avatar of anghel dumitru laurențiu
    Anghel Dumitru Laurențiu
    26 martie 2021 12:43

    Pai mai sesimtitule care ești întâi da-ti demisia nu obliga doctorii sa omoare oameni că dacă erai tu sau altcineva din familia ta făceai pe naiba că sa i salvezi și acum dai ordonanța liber la moarte nu contează cine ? De ce mai ești încă în funcție? Mult nu mai aveți și o să vina tot poporul cu furci săbii topoare și nimeni nu i mai oprește…de suferit vor avea jandarmii care va apăra..că voi stați la căldurică pe scaune avocatul Poporului are spor de praf..cine a mai auzit asta ? Ce praf ..saharian poate …eu unu m-am saturat de voi toți cu toate sporurile voastre parcă era vorba de contributivitate ei bine câțiva din CCR daca ne uitam mai bine unul din ei nu ar trebui sa ia suma colosala de 15-20 de mii de Euro cu doar 5000 deci haideți că se poate daca vrem…dar …terminați cu starea asta de alertă ca este neconstituțională amenzile date în această stare de alertă nu vor fi plătite mai ales de oameni de etnie …care nu muncesc nu au nimic pe numele lor nu poți să pui sechestru…eu mi-aș dorii că toți absolut toți începând de la președintele țării, parlamentari sa trăiască cu suma de 1100 de Ron cum o fac multi romani sa vedem cum trăiesc ei apoi mai vorbim…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie