„Ziua recoltei” întreruptă în flagrant de DIICOT: cannabis, pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, în extravilanul unei localități din județ

cultura cannabis arad 3
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ – IPJ ARAD]
CULTURĂ DE CANNABIS, DESCOPERITĂ DE POLIȚIȘTI ȘI PROCURORI

La data de 8 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, din județul Arad, ar fi cultivat cannabis, pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, din extravilanul unei localități din județ (n.red. la Cuied), o parte dintre ele fiind prinse în flagrant delict, în timp ce culegeau plantele de cannabis.

De asemenea, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, la imobilele persoanelor bănuite.

„Recolta”

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate 5,1 kilograme de muguri de cannabis, 360 de plante de cannabis, în greutate totală de aproximativ 200 de kilograme, alte aproximativ 7 kilograme de fragmente vegetale de cannabis, precum și recipiente și ustensile folosite la creșterea și îngrijirea plantelor.

Reținere, arestare preventivă și control judiciar

În cauză, a fost dispusă măsura reținerii, față de doi bărbați, de 48 și 45 de ani, și două femei, de 46 și 20 de ani, ulterior, cei doi bărbați fiind arestați preventiv, pentru 30 de zile.

Față de cele două femei, dar și față de o a treia, în vârstă de 42 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și constituirea unui grup infracțional organizat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

La activități au participat și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Poliția Orașului Sebiș, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Biroul de presă al IPJ Arad

***

[COMUNICAT DE PRESĂ – DIICOT]

La data de 08.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Arad au efectuat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că,

în luna mai 2022, 4 inculpaţi au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de droguri de mare risc. În vederea realizării acestui scop, în perioada mai – octombrie 2022, cei patru inculpați au înfiinţat și întreținut o cultură outdoor de canabis în extravilanul unei localități din județul Arad, în scopul recoltării și comercializării ulterioare a acesteia consumatorilor de pe raza județului Arad.

La data de 08.10.2022, trei dintre inculpați au fost prinși în flagrant în timp ce recoltau plantele de canabis,

fiind descoperite 360 de plante de canabis, aflate în diverse stadii de dezvoltare (cu înălțimi cuprinse între 1 metru și 1,8 metri), în greutate totală de aproximativ 200 de kilograme, 5,1 kilograme de muguri de canabis așezați în saci de plastic, precum și dispozitive necesare întreținerii culturii (pompă submersibilă, generator electric, 7 recipiente de 1000 de litri, puț forat, cabluri electrice și furtune).

Activitățile au fost urmate de punerea în aplicare a șase mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Arad, fiind descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 7 kilograme de canabis recoltate de inculpați în luna octombrie 2022.

În urma activităților, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru 24 de ore a 4 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de 3 inculpați.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis la data de 09.10.2022 a admis propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Poliția Orașului Sebiș, S.A.S. Arad și B.C.C.O. Pitești, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și Direcția de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție. – conform Comunicatului DIICOT.

Categorie: Știri
Etichete: cannabis, cultură de cannabis, D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Arad
Distribuie:
Articolul anterior
OVIDIU BALINT – un frumos nebun din seria muschetarilor
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] Conducătorul tractorului lovit de un autoturism între Semlac și Șeitin a murit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie