LIGA 4 ARAD | Rezumatele ultimei etape jucate în acest an

faza pt cronica pancota nadlac
Distribuie:

Rezultatele etapei a 5-a (restanță)


Viitorul Arad – Victoria Zăbrani 8-0
Sg. Popa 4, 73, Pașcu 10, 88, Kocsis 15, Bier 75, Iancu 80, 89


Podgoria Pâncota – Victoria Nădlac 4-1
Cl. Bălăban 7, Șulea 38, Gligor 54, Pușcaș 80 – Coriteac 9


CS Beliu – Șoimii Șimand 2-2
Purtan 22/penalty, Zamă 24 – P. Măgulean 12, 75


Frontiera Curtici 2004 – Unirea Sântana 0-3
Burlă 6/penalty, M. Pașca 70, Paven 90


Voinţa Macea – Victoria Felnac 2-2
R. Fritea 65, Șiclovan 90 – Pasăre 54, D. Dancă 70


Athletico Vinga – ACB Ineu II  1-2
Gherghel 16/penalty – Udrescu 20/penalty, Bekono 67


Național Sebiș – CS Glogovăţ 2013 0-2
Ceh 23, Nibu 57


Păulișana Păuliș a stat.
Etapa viitoare (martie 2024): Glogovăț – Viitorul, Ineu – Șimand, Felnac – Păuliș, Sântana – Beliu, Nădlac – Vinga, Pâncota – Macea, Sebiș – Curtici. Zăbrani va sta.


Au acaparat primul loc pe turnantă

Viitorul Arad s-a grăbit să încheie sezonul, dar și să urce mai repede pe primul loc, unde va sta (cel puțin) până în martie, când se reia competiția. Despre ultimul meci din an, jucat pe arena „Motorul” din Aradul Nou, nu-s prea multe de spus. Trupa lui Gio Catanzariti le-a dat 8-0 celor de la Victoria Zăbrani și la astfel de rezultate nu prea-mi place să comentez (doar dacă era vorba de un meci genul Bayern-Barcelona 8-2).

Și totuși, golurile le detaliez un pic: 1-0 Sergiu Popa bară – gol spre vinclu, din lovitură liberă de la 30 metri
2-0 Ionuț Pașcu – a trecut ca un bolid pe lângă adversar, driblând și portarul 3-0 Kocsis – cap din patru metri, la o minge respinsă de portarul Bîc.

După pauză, a continuat „masacrul”, pentru că Zăbraniul a avut o trupă ce avea probleme și cu Old-Old Boys UTA. Așa că: 4-0 Ionuț Pașcu, din pasa pe șase metri a adversarului Godoci, 5-0 Sergiu Popa – șut de la 22 metri, mingea a mușcat gazonul sintetic și-a intrat în dreapta portarului. 6-0 Atilla Bier – cap din centrarea lui Sg. Popa.
7-0 Abel Iancu – reluare din cădere, la pasa lui Sg. Popa, 8-0 Abel Iancu – din pasa lui Rotar și apoi șut pe colțul scurt.

Viitorul e merituoasa campioană de toamnă, având un lot combinat cu seniori (cei în jurul vârstei de 40), experimentați (cei ce se-nvârt pe la 30) și copii (ăi de 17-20). Și așa, celor doi Flavius – Pavel+Moisă – dar și lui „il capo della squadra”, Gio, nu le rămâne decât să rămână aici, dacă posedă ce le trebuie și să se bată pentru promovare. Oricum, bravo Viitorul. Iar lui Leo Pința nu-i rămâne decât iarna asta să-și caute băieți care pot presta la Zăbrani ceva fotbal de nivelul ăsta.

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Brutyo – Stoianovici (66 Bulzan), Bier, Munteanu, Pantea – Narsesovici (46 Rotar), Sg. Popa, Vezan (46 Iancu), Kocsis – Al. Catanzariti (46 P. Pavel),  I. Pașcu (77 Zvenca).

Zăbrani (antrenor Leo Pința): Bîc – Curac (54 Sârb), Săutean, Vizitiu, Benescu – Hodan (54 Costea), Cleuță – Godoci (60 Păulescu), Țuța, Coraș (79 Madaș) – Fl. Dancă.

foto pt viitorul zabrani


S-au limpezit apele în Podgorie

Toată lumea a zis toamna asta că Podgoria Pâncota e echipă bună. Și chiar dacă a terminat anul pe 9, eu zic că se putea mai sus. Meciul jucat acasă cu Victoria Nădlac era unul de câștigat și băieții antrenați de Remus Lung așa au și făcut. Cum și Nădlacul a avut destule momente de imprevizibilitate toamna asta, au și deschis scorul în primele zece minute. Golul a fost unul de autor semnat de Coriteac, care s-a scăpat lejer de adversarul Iacob și a dat mingea în vinclu, după ce-a intrat un pas în careu. Pâncota n-a disperat, a avut răbdare și a produs și ea pe tabelă. Cl. Balaban a egalat din pasa lui Țop, cu un șut pe colțul lung, gazdele reușind să intre la pauză cu un 2-1, grație reușitei lui Șulea, cu șut din zece metri pe colțul scurt. Și cum pâncotanii au avut chef de goluri, au asaltat poarta „vameșilor” și după pauză. Șulea a ratat un penalty, dar n-a fost bai, pentru că au vrut și colegii lui din apărare să dea goluri, iar Gligor, din centrarea lui Pușcaș și apoi chiar Pușcaș, din lovitură liberă de la 20 metri, au dus scorul la 4-1, final.

„Ne-am făcut treaba în cele două partide abordabile, jucate ambele acasă. Ar fi trebuit să terminăm anul măcar pe locul 8, dar nu am mai depins de noi. Cam acolo e locul nostru pe 7-8, sperăm să ajungem acolo la primăvară”, a fost de părere Remus Lung, antrenorul de la Podgoria Pâncota.

Din tabăra celor de la Victoria Nădlac a rezumat meciul Alex Stejar, bravul portar ce a rezolvat câteva faze dificile pe apărare, inlcusiv penalty-ul: „Am început bine, dar am continuat rău, gazdele au fost mai bune, eu am încercat să-mi cât am putut de bine treaba. Mă bucur că am apărat penalty, dar nu pot fi bucuros până la final pentru rezultat. Din păcate, am căzut puțin pe final de an, în rest am făcut și meciuri bune”.

Pâncota (antrenor Remus Lung): E. Tudosă – Țop, D. Gligor, Iacob (82 Pașca), Pușcaș – Cl. Bălăban, Steleac – I. Bălăban (75 Iakob), Bulzan (62 Mihoi), Dan Mâneran (82 Fericel) – Șulea (75 Ștefan).

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Stejar – Sinkovicz, Barna (69 Nemeș), Kocsis, Beracko – Perța, Coriteac, Seciu, Mazuch (72 Sabo) – Bukva, Chepețan.


Până la urmă au aruncat cu basca în aer

Șoimii Șimand s-a dus în deplasarea de la CS Beliu, cu locul șase asigurat. Meciul s-a terminat egal, 2-2, mulțumitor după ce-a fost în teren, rezultatul plasând gazdele chiar în spatele Șoimilor, locul 7 fiind oarecum suficient pentru trupa antrenată de Costel Filipaș. Pentru că belenii au avut multe probleme de lot sezonul acesta. Gazonul a fost însă moale, noroios apoi, după câtă apă a înghițit la ploile de săptămâna trecută. Șimandul a condus cu 1-0, Petre Măguleaan marcând din cantrarea lui Mandache, dar Beliu a întors scorul destul de repede și a preluat conducerea și mai repede, primul gol fiind marcat de decarul Purtan, din penalty, iar cel de peste două minute de nouarul Zamă, la centrarea lui Cotoc.

Gazdele au dat după pauză cu basca de pământ, fiind exasperați de barele porții șimăndanilor, care au fost nimerite de Cotoc și Purtan! După care Petre Măgulean a arătat cum se face și a egalat din pasa lui Mandache și șut pe colțul lung. Cei din Beliu scoseseră spre final basca să mai dea o dată cu ea în mocirlă, dar s-au calmat, pentru că oaspetele Cordoș s-a pierdut singur cu portarul advers în față și faza s-a stins. Georgian Hulbăr, experimentatul fundaș de la CS Beliu a precizat că „Antrenorul nu a putut folosi echipa de bază cu care am jucat și am câștigat amicalele din vară. Sper ca din iarnă să fie mai bine, să ne adunăm toți și sa mai urcăm în clasament”. Baftă, Beliu!

În schimb, Jany Ruska, antrenorul de la Șoimii Șimand și-a permis să spună cu lejeritate că „Intrăm liniștiti în vacanță de pe locul 6, așa cum ne-am și propus”. Vacanță faină ambelor grupări!

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Lazea – B. Rusu, Jurcă (86 Moisă), Bogdan, Hulbăr – Onoc, Purtan – Zamă, Cohan, Ruja (42 Morar) – Cotoc.

Șimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – Ujog, Apostol, Engelhardt, Onaca – Sechel (60 Don), Roza, Rus, Mandache – Ciupuligă (60 Cordoș), P. Măgulean.


Așa-i când nu te „încur(ti)ci” la final

Lui Știli Abrudean i-a fost cumva teamă de acest meci. Unirea Sântana crescuse în evoluții de când a venit experimenatul antrenor, dar Frontiera Curtici e o echipă cu anvergură, fiind cumva, o supriză a acestui sezon. Scorul final, 0-3, spune că a fost „piece of cake” pentru oaspeți, dar n-a fost chiar așa. Un prim scurt circuit pentru curticeni s-a produs însă prea repede, Burlă marcând pentru Sântana, din penalty, în minutul 6 (Stanciu fusese cel faultat în careu de portarul Popescu).

Golul n-a schimbat fața jocului, pentru că gazdele au atacat, dar au ratat, prin Blănaru, Bercu, Avrămuțiu și Varga, problema fiind că și portarul Csurka a fost de netrecut în acest meci. După pauză, jucătorii Sântanei au suferit, au absorbit presiunea (cum le place unor antrenori să spună), n-au luat gol și chiar au mai dat.

Pe contraatac Martin i-a pasat lui Pașca care a marcat, pentru ca peste câteva minute, Mario al nostru să și rateze, singur cu portarul gazdelor în față. Bine, mai singur cu portarul a fost și curticeanul Huțanu, care, de la 2 (doi) metri, nu l-a putut învinge pe Csurka-bacsi! Și asta se pedepsește! Sântana a marcat golul de 0-3 în minutul 90, prin Paven și de-acum, gruparea din Câmpia Tisei poate scoate o foaie de hârtie și să-și detalize planul pe care-l vrea pus în aplicare la primăvară.

„Portarul lor a fost cel mai bun jucător de pe teren, nu avem ce să le reproșăm jucătorilor noștri”, a fost de părere Sorin Grec, președintele de la Frontiera Curtici, echipă care merită felicitată din plin, pentru sezonul făcut. „În unele momente recunosc că am avut și noroc, dar, din punctul meu de vedere, victoria este pe deplin meritată”, a concluzionat disputa și Adrian „Știli” Abrudean, antrenorul de la Unirea Sântana.

Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Popescu – Zsogo (24 Ardelean), Bercu, N. Varga (87 Dochița), Blănaru – Lazea, Al. Pavel – Huțanu, Avrămuțiu, Bonchiș (87 Abrudan) – Lolea (70 Tripa).

Sântana:  Csurka – Politic, Calvin, Nistor, Savin – D. Marc (86 Bortiș), Simion (61 Budiu), Ursoi, Kozma (57 Pașca) – Stanciu (86 Paven), Burlă.


Și norocul face parte din joc

Voința Macea își are și ea clienții ei în campionat și aceștia nu-s oarecare, ci au ștaif! După ce pe la-nceputul turului au blocat Sântana, acum, băieții antrenați de Ruben Pâncotan au barat și seria de victorii ale celor de la Victoria Felnac, cu care au terminat la egalitate, 2-2. Faza este că din cauză de final de an bugetar, cei de la Macea nu s-au mai antrenat de la mijlocul lunii noiembrie, când au și fost anunțați că au primit ultimul salariu (din fotbal) pe anul acesta.

Băi, dar a fost mai bine așa. Că Macea a bătut (cum a bătut) la Sebiș etapa trecută și acum au ținut la respect o grupare de top patru. „VI-FE” s-a turat din start, dar Lasc și Pasăre n-au avut la ei inspirația de a șuta, sau a pasa. Felnacul a reușit totuși să deschidă scorul după pauză, prin Pasăre, care a primit mingea în careu de la Drîglă, s-a întors și a băgat-o în poartă. La măceni a intrat însă veteranul Răzvan Fritea, care a rezolvat egalarea cu un șut din lovitură liberă, la care portarul Florin Rusu a reușit să respingă doar în coechipierul Țugulescu, din care mingea s-a dus în plasă.

Oaspeții au avut o tresărire rapidă și au preluat din nou conducerea printr-un gol marcat de Dancă, care a urmărit și trimis în poartă mingea respinsă de portarul Toader din vinclu (șutul fusese expediat de Drîglă). Macea a explodat însă în ultimul minut, când Brandabur a șutat din lovitură liberă de la 22 metri și a marcat, cu ajutorul lui Tomuț de la adversari, care s-a interpus pe traiectorie. „Punctul e meritat pentru cum am luptat și am rămas în joc până în minutul 90”, a fost de părere Ruben Pâncotan, antrenorul de la Voința Macea, în timp ce Migricel Istin, căpitanul echipei Victoria Felnac a spus: „Când iei goluri din două devieri nu e cel mai plăcut sentiment, dar pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că nu am făcut cel mai bun meci al nostru”.

Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Toader (79 G. Lazăr) – Tiron, Botaș, Edu, Ardelean –  Cati, Șiclovan – R. Varga, Brandabur, Gyebnar (60 R. Fritea) – Veliciu (83 Gavrilaș).

Felnac (antrenor Lucian Ciba): Fl. Rusu – Mocan, Țugulescu, Istin, Olariu – Mitu (79 Buz), Tomuț, Rădulescu, Drîglă – Lasc (57 Dancă), Pasăre.


 Hai că măcar pe ăștia i-am bătut!

Cu spuneam și în comentariile de săptămâna trecută, disputa dintre Athletico Vinga și ACB Ineu, era de trei puncte pentru fiecare grupare. Dar cum asta nu se poate, oaspeții au intrat în posesia lor, pentru că de data asta și-au adus echipa- echipă (de cea de liga trei vorbesc) în deplasare, lăsând acasă copiii cu care luau de la zece în sus. Vinga a avut 1-0, cu gol marcat de Iosif Gherghel din penalty, dictat pentru un fault Călin la Mateucă. Numai că centralul Vesa a arătat punctul cu var și la poarta cealaltă și asta peste doar patru minute, iar Udrescu a marcat pentru 1-1.

Vinganii au atacat mai mult, ajutați și de vânt, dar Gurban și Cîșlaru n-au avut inspirație la finalizare, ca și Udreascu de la oaspeți, dealtfel. Rodați ceva mai sus, ineunanii au reușit să dea golul de trei puncte în minutul 67, prin Ndoye, care a șutat frumos, de la aproximativ 25 de metri, central-dreapta. Vinga n-a mai avut putere să scoată remiza, deși marcase un gol, anulat însă pentru offside la Crișan.

„Am jucat de multe ori de la egal la egal cu ei, însă diferența a fost făcută doar de execuția frumoasă a jucătorului lor. Suntem o echipă nou promovată, la unii s-a văzut lipsa de experiență și de meciuri în Liga 4, dar sper ca la primăvară să ne descurcăm mai bine”, a explicat Vasi Topac, antrenorul de la Athletico Vinga. „Mă aștepam și mi-am dorit să fie mai ușor, a trebuit să muncim un pic pentru puncte. Băieții se gândeau la vacanță, s-au motivat mai greu”, a spus și Cristi Sculici, antrenorul principal de la ACB Ineu.

Vinga (antrenor Vasile Topac): P. Gherghel – Negru (70 Grozavu), Gurban, Zlătar (80 Crișan), Drăgulescu (70 Achim) – Cohuț, Topac (80 Ghergar), I. Gherghel, Cîșlaru – Mateucă – Otiș (55 Roșus).

Ineu (antrenor Cristian Sculici): Coman – Temian, Șerban, Bekono, Nica (46 Miculaiciuc) – Călin – Ioniac (70 Oprean), Kone, Ndoye, Udrescu – Buza.


 Mai bine cu copiii

La Național Sebiș a fost ceva deranj după eșecul de pomină din etapa trecută cu Macea. Și ca măsură, n-au dat cu var (pasta la propriu) ci au schimbat antrenorul. Flavius Raț, cel care a promovat cu echipa a plecat, iar de acest ultim joc din an s-a ocupat să-l pregătescă Marin Dorel Balint, localnic și fost jucător – meseriaș printre altele – la FC Brașov, Oțelul, Honved și la bătrânețe, ACU Arad.

Dar ce să facă Marin în două antrenamente și-un joc? Că adversarul a fost unul bunicel, CS Glogovăț având declarat de două săptămâni că au în plan punctele de aici. Și pentru asta, cei de la Vladi s-au ocupat să-i blocheze jocul lui David Florea, perla sebișenilor. Oaspeții au avut și pragmatism în fazele de atac, Ceh reușind să marcheze la mijlocul primei reprize, la capătul unei faze în care Nibu a tras la poartă, Drăgoi – portarul Sebișului – a respins, dar până la autorul golului.

La Glogovăț a fost în echipă și un băiat care a ținut înadins să verifice elasticitatea barelor porții adverse, pe nume Țîru. Ei, feciorul ăsta a șutat în transversală în prima repriză, iar după pauză a mai repetat isprava de două ori! În fine, oaspeții au dat și golul doi, prin Nibu, cu capul, din centrarea lui Vereș. Sebișul n-a prea deranjat tot jocul poarta celor din Glogovăț, așa că fundașul și în același rând căpitanul de echipă al Naționalului – Claudiu Feieș – a concluzionat: „Pozitiv este că încet încet ne facem la Sebiș o echipă cu copii din zonă, ne-am asumat acest proiect și era clar că rezultate nu pot fi pe moment”, în vreme ce lui Călin Dehelean, antrenor la CS Glogovăț, i-a venit apa la moară, spunând: „Băieții au respectat ceea ce am pregătit, l-am blocat pe David Florea și ne-a fost mai simplu să ne facem jocul. Terminăm bine un tur bunicel, ținând cont de faptul că aproape niciodată nu am avut tot lotul la dispoziție”.

Sebiș (antrenor Dorel Balint): Drăgoi – Feieș, Faur, Onoc, Marta (84 Bucur) – Indreica, Buia, Lingurar (46 Surda, 72 Tamas), D. Florea, R. Florea – Muntean.

Glogovăţ (antrenor Călin Dehelean): Miclean – Neag, Ianc(53 Cosma), Diarra, Ruja(84 Crăciun) – Țîru, Coșa(46 Doboș), Vasilca, Vereș – Nibu, Ceh(53 Păulin).

Vacanță faină tuturor microbiștilor interesați de acest nivel!


 

Categorie: Sport
Etichete: Athletico Vinga – ACB Ineu II  1-2, CS Beliu – Șoimii Șimand 2-2, Frontiera Curtici 2004 – Unirea Sântana 0-3, Național Sebiș – CS Glogovăţ 2013 0-2, paulisana paulis, Podgoria Pâncota – Victoria Nădlac 4-1, Viitorul Arad – Victoria Zăbrani 8-0, Voinţa Macea – Victoria Felnac 2-2
Distribuie:
Articolul anterior
Jessie J vine la „Timișoara 2023 la nesfârșit”, iar intrarea este liberă
Articolul următor
Biserica Greco – Catolică din Bocsig are un nou preot, după decesul regretabilului părinte Tomoiagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

rednic

Rednic, un capitol «fermé pour moi»

  Când o iei a luda prin peisaj, atunci sunt clare lucrurile cu tine. Ce face „Strâmbul” la Arad depășește orice imaginație, iar eu, de când sunt în fotbal, n-am…