73 de ani de UTA – sărbătoriți prin lansarea unei cărți despre fotbalistul-simbol al „Bătrânei Doamne”, Andrei Mercea

mercea
Distribuie:
Miercuri, 18 aprilie, 2018 este ziua în care se împlinesc 73 de ani de când baronul Francisc Neuman semna actul de naștere al UTA-ei. Marcăm momentul în 2018 prin readucerea în prim-plan a unui fotbalist-simbol: Andrei Mercea.

De patru ori campion național cu echipa roș-albă, dublu câștigător al României, component de bază al echipei reprezentative în anii ’50, Mercea avea să devină unul dintre antrenorii importanți de copii și juniori ai Aradului după ce și-a încheiat activitatea de fotbalist.

Cinci decenii a fost reper al UTA-ei și al fotbalului arădean, iar întreaga viață sportivă a visat s-o cuprindă într-o carte, pe care a și început-o. Din păcate, destinul l-a împiedicat s-o încheie, Andrei Mercea s-a stins în anul 2002, cu două luni înainte să împlinească 77 de ani.

Acum, amintirile unui sportiv imens, cu o carieră fantastică, văd lumina tiparului: miercuri, 18 aprilie 2018, de ziua UTA-ei, de la ora 17:00, vă așteptăm în Sala „Centenar” de la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, pentru lansarea cărții ”Andrei Mercea – Campionul care desena inimi”, scrisă de Radu Romanescu.

La mulți ani, UTA!

Categorie: Sport
Etichete: andrei mercea, romanescu, UTA, xenopol
Distribuie:
Articolul anterior
Beniamin Vărcuş : „Arădenii trebuie să plătească preţul corect pentru serviciul de salubrizare şi să beneficieze de prestaţii de calitate”
Articolul următor
Văzând că nu primesc cadouri de 8 martie, două tinere s-au apucat să spargă BOXE din blocurile din Micălaca. Le-au prins ieri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cupadkmt 1

CSM Arad a câștigat Cupa DKMT

  [COMUNICAT DE PRESĂ] Cupa DKMT 2019 Recent, a avut loc în orașul de pe Bega, ediția a XI-a a concursului DKMT Endurance Cup (Euroregiunea Dunare, Criș, Mureș,Tisa). Evenimentul s-a…