A fost aprobată finanțarea de peste 100 de milioane de euro pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi

cet_hidrocarburi
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
100 de milioane de euro pentru retehnologizarea CET H

Municipiului Arad i-a fost aprobată finanțarea de peste 100 de milioane de euro pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi. Obiectivul de investiție se va finanța din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență–Componenta 6 Energie.

În ultimii ani, Municipiul Arad a derulat o serie de investiții în reabilitarea rețelelor de transport și distribuție și a punctelor termice. Odată cu proiectul „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență” se intră într-o nouă etapă de modernizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Arad, în care se urmărește creșterea eficienței energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterea calității serviciului public de alimentare cu energie termică la tarife competitive.

Noua sursă va include o instalație de cogenerare de înaltă eficiență

formată dintr-un număr de trei motoare termice pe gaz natural și o stație electrică de transformare. Configurația tehnică a instalației de cogenerare de înaltă eficiență asigură producția de apă fierbinte pentru termoficare centralizată și energie electrică pentru vânzare.

Perioada de implementare a proiectului este de 3 ani.

„Este o investiție mult așteptată la CET H. Mă bucur de aprobarea acestui proiect. Fără o finanțare europeană, nicio municipalitate nu ar putea realiza o investiție de o asemenea anvergură.”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Prin realizarea acestei investiții, Municipiul Arad contribuie la eforturile României de a realiza tranziția la o economie „verde”, prin utilizarea unei energii cât mai curate, cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Biroul de presă al Primăriei Arad

Categorie: Administrație
Etichete: emisii reduse de dioxid de carbon, fonduri europene, PNRR, primaria arad, retehnologizarea CET H
Distribuie:
Articolul anterior
A scăpat piciorul pe accelerație și a intrat cu mașina direct în magazinul benzinăriei
Articolul următor
S.C. Salubritate S.A Deva a alocat 10 utilaje dotate cu plug şi sărăriţă pentru DESZĂPEZIREA MUNICIPIULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…