A luat-o razna: Falcă vrea să cucerească Teba cu statusuri de facebook – via Pro Arhitectura. Aradul va fi primul oraș din lume cu opoziția afișată pe panouri!

teba
Distribuie:

 

Din ciclul ,,Batman se-ntoarce” avem un nou scandal, de data asta în dublă postură – pentru că Batman e și Joker. Domnul Gheorghe Falcă ne amenință cu panoul rușinii. Pe scurt, să ne fie rușine că ne plătim taxele și impozitele în ciuda faptului că vociferăm împotriva domniei sale. Imediat după furtuna alegerilor locale, a ieșit soarele – domnul Falcă a fost reales pentru cel de-al patrulea mandat. Acest incontestabil rezultat este pulberea de pe țeava armei îndreptate câtre cetățeni.

Un pseudopsihiatru empatizând cu un pseudopacient la o pseudoemisiune: în direct cu pseudospectatorii

Recent invitat la un post de televiziune locală, domnul Falcă, evident marcat de campania împotriva sa, și-a creat prilejul să tragă niște concluzii personale, ipocrite, dăunătoare calității domniei sale de primar al tuturor arădenilor. Al tuturor, dar mai puțin al celor care nu l-au votat și care, în mediul virtual sau pe stradă, și-au exprimat liber și necenzurat convingerile.

Necenzurat în sensul libertății de exprimare, în sensul dreptului fiecărui cetățean de a-și manifesta nevoia de schimbare sau chiar neîncrederea în omul și primarul  Gheorghe Falcă. Evident, ca să avem dovada că presa locală, cu mici excepții, este portavocea edilului, moderatorul emisiunii bravează și face anumite afirmații calomnioase la adresa unor cetățeni ca să-l salveze pe domnul primar de la prăpastia penibilului. Astfel, subiectul real și concret al emisiunii au fost statusurile postate pe facebook de cetățeni, în campania electorală, exclusiv  împotriva domniei sale.

În acest context domnul Falcă a adus în dicuție persoana „unei doamne, parcă Laura… de la Teba” care și-a permis să se implice în campanie susținându-l pe contracandidatul Sebastian Bulumac. Relata cu patos despre cum aceasta a postat pe rețeaua de socializare facebook statusuri deranjante la adresa sa, citând din statusuri, de fapt, nepostate de aceasta…

Reacția moderatorului,

care avea limba lipită de fundul edilului, a fost halucinantă. I-a scăpat porumbelul presei democratice din gură : „ah, aceasta dovedește că doamna are probleme la mansardă”.
Cum ziceți domnule psihiatru Sorin Ghilea?! Minunat!

O să mă opresc din relatarea excepționalei emisiuni, pentru că o puteți urmări cu atenție în cadrul acestui articol și aceasta face obiectul unei sesizări către CNA formulate de doamna Laura P.

„Cel 7” contra Tebei – sau de 7 ori mai puțin decât face cu de 7 ori mai multă acribie…

teba3În acest articol ne interesează nu ce a spus domnul Falcă în această emisiune, ci ce NU a spus domnul Falcă despre subiectul „doamna Laura de la Teba”. Pentru că importantă în acest discurs nu este doamna Laura, ci ditamai Teba. Da, Teba, fosta fabrică de confecții, din 1999 și până în prezent proprietate privată și care este manageriată de „doamna Laura”.

Ce nu s-a spus în emisiune este faptul că domnul Falcă și-ar dori Teba iar doamna Laura își dorește să nu i-o dea…

Declarațiile lui actuale, sub pretextul disconfortului personal din pricina acelor postări, nu sunt altceva decât manifestări de a pune presiune și de a cuceri Teba. Oferta pentru cumpărarea Tebei a fost lansată chiar de domnul Falcă, în urmă cu aproximativ 2 ani la o întâlnire cu doamna Laura când i-a oferit pe construcțiile plus terenul aferent din zona Boul Roșu, 1 milion de euro (sau mai puțin că nu el face prețul, conform propriei afirmații de la acea întâlnire).

Cum această ofertă nu a fost una irezistibilă pentru doamna Laura, au început șicanele administrative pentru orice legat de Teba. Oferta a fost lansată ca replică în filmul Arad – Capitală Culturală, când doamna Laura a fost invitată la primărie ca urmare a unei cereri pentru obținere autorizație de demolare depusă de aceasta. În acest context: primarul însuși a afirmat „,că nu o să  dea autorizație de demolare pentru că Teba e ultima fabrică rămasă în picioare și că primăria ar vrea să facă ceva acolo”.

Motiv pentru care, de atunci, a început lupta de uzură cu obținerea autorizațiilor pentru demolarea parțială a unor clădiri din perimetrul fabricii precum și autorizația pentru refuncționalizarea clădirilor. Fiind vorba de o proprietate privată, de solicitări care afectează o afacere și investiții private, atitudinea oficială a primarului poate fi încadrată la categoria abuzuri.

Mai mult, activitatea economică a proprietarului este sabotată și influențează negativ profitul acesteia. Potențialii clienți interesați de cumpărarea locației sau cei interesați de închirierea spațiilor din aceste corpuri de cădire, emit inevitabil pretenția ca aceste spații să fie la anumite standarde. Or, aceste standarde nu pot fi atinse de Teba din simplul motiv că demersurile legale și administrative sunt sabotate.

Documentația pentru obținere PUZ în scopul refuncționalizării clădiriIor este ignorată și fără șanse de aprobare.

Refuncționalizare clădirilor presupune o serie de avize și autorizații din partea primăriei. Este nevoie de autorizație de construcție pentru ca dintr-o hală industrială să se  facă, de exemplu, sală de evenimente culturale sau din hală să se facă spații de birouri. Mai mult, chiar dacă locația și-ar păstra vechea funcțiune și ar fi pusă la dispoziție pentru depozitare sau chiar producție, acest fapt este imposibil de realizat din simplul motiv că nu există și nu se poate amenaja acces pentru vehicule de mare tonaj fără de care orice afacere de producție sau de depozitare nu-și poate desfășura activitatea comercială.

Totuși, Teba a primit ofertă de elaborare PUZ pentru demolare inclusiv de la Pro Arhitectura…

Exact aceeași Pro Arhitectura cu care primarul are relaționări inclusiv juridice (asociat al societății, iar soția sa fiind administrator) și comerciale directe (contracte atribuite de primărie societății)  și pentru care recent , 19 februarie 2016, i s-a făcut plângere penală depusă la DNA pentru conflict de interese.

În acest context, faptul că, doamna Laura în calitate de cetățean plătește taxe și impozite, iar la rândul  său Teba plătește taxe și impozite în valoare de 50.000 de euro anual, aproape că e o banalitate. Din 2016 valoarea impozitelor și taxelor plătite de Teba au ajuns la 70.000 euro iar din 2017, același primar o avertizează că va plăti inclusiv așa -zisa taxă pentru ruină , mărită  cu 500% conform noilor reglementări fiscale.. dar asta, nu-i așa, nu-i problema lui Falcă!…

Falcă vrea să pună opoziția pe „Panoul lui Falcă”. Va fi o invazie de cereri!:) 

Deci, ca o concluzie, măcar pentru aceste motive, domnul Falcă ar fi fost obligat prin prisma calității sale să nu emită și să nu înceapă acest război. Cât despre panoul rușinii pe care și-l dorește pentru a ne da exemplu pe cei care ne-am manifestat public împotriva domniei sale, îi amintesc să obțină autorizație pentru amplasare pe domeniul public. O să fie plin panoul ăla de cetățeni onești, contracandidații din campanie pe care i-a evitat la dezbaterile publice organizate la Hotel Continental pe motiv că „întâlnirile au fost ca o cocină de porci”… poate chiar domnul Lajos Notaros ar putea apărea, pentru că a acceptat să modereze acele dezbateri... în orice caz… o să se înghesuie lumea, anticipăm.  

Ca să întindem coarda, dar și de dragul istoriei locale – care sperăm să consemneze acest… in fond, mic gest de frondă colectivă, noi, cu puterile noastre, ne oferim să ajutăm gratis în acest demers și lansăm campania public-civică. O și intitulăm și o și branduim pe gratis: Mândru să fiu pe panoul lui Falcă!” să-i zicem!

Nici n-avem reclamații, deci – doar niște sugestii ironice, dar pozitive

nu_falcaDe exemplu prima poză să fie a domniei sale (asta, dacă n-are alta mai sugestivă), sub care să își ia angajamentul de a nu mai da în femei (cum a început acum cu doamna Laura sau chiar cu doamna Gianina Pistru… că despre doamna Ela mai bine să tăcem). Dacă vrea, la inaugurare poate să vorbească despre alte evenimente virale cum ar fi cel al galeriei UTA din fața primăriei sau chiar să ne invite să comandăm cartea semnată de domnia sa Societatea vie pe care să o dezbatem public chiar la momentul tăierii panglicii la panou. Nu de alta, dar o discuție secretă pe marginea conținutului acestei cărți ne-ar clarifica inclusiv dilema privind autorul.

Reacția publică a „doamnei Laura” ca urmare a declarațiilor din emisiunea cu pricina – preluată integral de pe pagina sa personală de Facebook

,,Am constatat azi că domnul primar Gheorghe Falcă mi-a ascultat sfatul cu privire la răscolirea postărilor de pe facebook din campania electorală. Și bine a făcut. Problema e că nu a înțeles nimic din ce s-a întâmplat în campania asta, pe care o numește mizerabilă.

Astfel, ieri 07.06.2016, invitat fiind în emisiunea Ghilea Show, domnul primar a găsit de cuviință să-i atace pe susținătorii candidatului independent Sebastian Bulumac și să le promită că va face un panou al rușinii, o expoziție cu postările care l-au denigrat în campanie. În acest context, pe la minutul 9:35 mi-a pronunțat numele și m-a acuzat că îi doresc moartea și că aș fi scris pe rețelele de socializare că i-aș da otravă de șoareci.

Domnule primar, vă asigur că din partea mea puteți să trăiți fericit până la adânci bătrâneți, iar cei care mă cunosc și printre care nu vă numărați, pot confirma că nu-mi stă-n fire să jignesc oamenii nici în viața reală, nici în mediul on-line. Deci nu, nu am afirmat așa ceva pe facebook!

Singura dumneavoastră preocupare vis-a-vis de persoana mea ar trebui să fie aceea că sunt un cetățean al Aradului, care muncește și plătește taxe, iar faptul că nu v-am votat și mai ales că nu v-am susținut în campania electorală, nu vă îndreptățește să mă aduceți în atenția opiniei publice ca pe un element putred al societății.

Pe de altă parte, aș dori să vă confirm, pentru că vă văd nesigur, că sunt într-adevăr acea Laura de la Teba. Aceeași persoană care înainte de începerea campaniei electorale v-a pus la dispoziție un spațiu în care să vă prezentați cetățenilor proiectul de Regenerare Urbană pentru zona Romanilor. Se pare că atunci nu aveam probleme la mansardă, nu?

Vreau să cred că un om politic de calibrul dumneavoastră știe să recunoască când a greșit, iar dacă ați fost prost informat de stafful dumneavoastră de campanie cu privire la postările mele, să luați măsuri împotriva celui/celei care vă prezintă informații false.

Nu în ultimul rând, domnule Ghilea, vă asigur și pe dumneavoastră că nu am nicio problemă cu mansarda, dar va trebui să explicați în fața instanței ce ați vrut să spuneți când ați făcut referire la sănătatea mea mintală, dar mai ales să explicați aducerea copiilor mei într-o discuție pe teme politice.

Noi să fim sănătoși că de hateri e plină lumea.”

Foto imagine reprezentativă: Iza Pal – via Facebook

 

Categorie: Investigații
Etichete: afaceri necurate, Gheorghe Falca, Laura Pascu, primar, TEBA
Distribuie:
Articolul anterior
Istoricul arădean Antoniu Martin a fost la Chișinău pentru a identifica oportunități culturale și de afaceri
Articolul următor
Deficit de personal în Centrele pentru imigrări. Se fac angajări
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie