[ACTUALIZARE 2] A dispărut o ștampilă în satul Chier, iar procesul de votare a fost întrerupt. „Situația la Târnova a scăpat de sub control” – reclamă PSD

tarnova
Distribuie:

 

PSD Arad : „Situaţia la Târnova complet scăpată de sub control, seria ilegalităţilor continuă”

După cum anticipam cu câteva zile în urmă şi sesizam autorităţile, inclusiv printr-un memoriu adresat Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, seria ilegalităţilor legate de tentativele de fraudă electorală la Târnova continuă prin noi acte de acest fel.Ultima, în circumscripţia 68, sat Chier, comuna Târnova unde în secţia 392 a dispărut o sţampilă cu menţiunea VOTAT.

Situaţia a fost adusă în atenţia IPJ Arad, procesul de votate fiind întrerupt în secţia menţionată.Evident riscul de fraudă este încă foarte mare, în condiţiile în care acea ştampilă circulă prin comună şi ar putea fi ultilizată de către oamenii primarului în exerciţiu pentru a anula după deschiderea urnelor, voturi valabil exprimate pentru candidatul PSD, prin dublă ştampilare.

A fost de asemenea sesizat IPJ Arad cu privire la o serie de alte tentative de fraudă ce privesc angajaţi ai primăriei Târnova şi candidaţi PNL din aceeaşi localitate.

(Comunicat – Biroul de presă al PSD Arad )

…………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] (5 iunie, ora 12.00) Alegeri „stil Târnova” – PSD îl acuză pe Farcașiu de turism electoral mascat și sabotarea sistemului electoral

PSD Arad are suspiciuni serioase cu privire la tentative de fraudă electorală la Târnova

PSD Arad atrage atenţia autorităţilor, inclusiv printr-un memoriu adresat Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, cu privire la suspiciunile existente în legătură cu unele încercări de fraudă la Târnova din partea administraţiei locale. Social-democrații susțin că există indicii conform cărora vor fi săvârșite fapte precum turism electoral mascat sub forma unor alegători cu vize de flotant şi posibile blocaje la nivelul secţiilor de votare, unde se doreşte scoaterea din funcţiune a tabletelor şi compromiterea activităţii de verificare a CNP-urilor, în absenţa căreia cetăţenii nu îşi pot exercita dreptul de vot.

„Unii colegi ne-au sesizat cu privire la intenţia primarului în exerciţiu de la Târnova de a bloca şi de această dată alegerile în secţiile unde presupune că nu poate obţine mai multe voturi decât contracandidaţii săi. Avem indicii că pentru acest tip de activități, sunt vizate secțiile din Drauț, Arăneag, Dud sau Agrișu Mare, fiind mai îndepărtate de centrul de comună. În 2012 s-a întrerupt curentul electric la o astfel de secţie Acum se încearcă alte metode, printre care scoaterea din funcţiune a tabletelor conectate la sistemul de verificare în timp real a votului multiplu.Din aceste considerente, solicit public Biroului Electoral Judeţean, Prefecturii şi Autorităţii Electorale Permanente să prevadă măsuri speciale de prevenire şi combatere a unor astfel de incidente care pot fi înţelese ca atacuri asupra localurilor secţiilor de votare, fapte sancţionate de Codul Penal cu închisoarea! Atragem de asemenea atenţia instituţiilor abilitate şi în mod special Prefectului asupra transportului de persoane în scop electoral.Solicităm verificarea mijloacelor de locomoţie care transportă cetăţeni din anumite localităţi şi care au vize de reşedinţă în alte localităţi, cel mai probabil la aceleaşi adrese dar care nu locuiesc efectiv acolo, vizele de flotant fiind aplicate exclusiv cu scopul de a frauda alegerile ”,  reclamă conducerea judeţeană a PSD Arad.

(Comunicat – Biroul de presă al PSD Arad) 

…………………………………………………..

TITLUL PRINCIPAL (2 iunie, 2016) Târnova e un butoi cu pulbere înaintea alegerilor!

În Târnova, totul e praf… iar cum ne aflăm în plin „teatru de operațiuni electorale”, praful s-a transformat în pulbere. Explozivă.
Dacă s-a ajuns la „tăiat cauciucurile mașinii contracandidatului”, la „retrageri de susținere ale consăteanului de la SRI”, la bătăi generale precedate de aranjamente de culise și alte știri sau bârfe mai mult sau mai puțin verificabile cert, dar trăite și întâmplate cotidian… chiar nu e o exagerare să spui că s-au rupt baierele scandalului politic sau că Târnova e un butoi cu pulbere de care e legat un fitil la care deja i s-a dat foc.

La Târnova, unde scandalul politic e la el acasă, trăiesc 6000 de oameni

răspândiți pe 200 de kilometri pătrați în șase sate: Agrișu Mare, Arăneag, Chier, Drauț, Dud și Târnova însăși… Densitatea mică a populației e explicabilă în multe feluri, dar cel mai ușor de înțeles e constatarea de după ce ai vizitat acest, altfel, spațiu răsfățat de natura lui Dumnezeu, dar devastat de oameni: de ce te-ai muta… de ce ai investi la Târnova?!
Florin Farcașiu e acel gen de dinozaur-primar-de-la-revoluție, iar singurul lucru cu care se poate lăuda, chiar în interviurile plătite din banii proprii sau ai primăriei, este… consecvența: „Unul dintre secretele care m-a făcut să rezist 25 de ani în această funcţie este consecvenţa” – mărturisește el cu mândrie, într-unul dintre articolele de acest gen


Liberalul Farcașiu n-a făcut nimic pentru comună – dar s-a specializat în „războaie electorale”,

înconjurându-se de oamenii puternici ai vremurilor care au trecut peste el… deocamdată „fără să-l ude”… cumpărându-le politic sau, pur și simplu, influența ori pasivitatea. Știe „să meargă pe burtă când e apa mică” și invocă nume „grele” numai când e cazul. A știut să tacă și să se ascundă când apele s-au agitat (vara trecută, de exemplu, când cu arestarea lui Nicolae Ioțcu)… n-a fost gălăgios și nu a divulgat „secretele clanului”. Și-a negociat bine postul (e unul dintre „artizanii” unificării PD-L cu PNL, dar joacă și la „capătul Băsescu”) și a dat ce trebuie dat la partid: „Am reuşit să-mi formez o echipă care a devenit omogenă şi cu care am câştigat războaiele electorale de fiecare dată. Nu am lăsat ştacheta jos, nici atunci când a fost vorba despre alegerile europarlamentare, despre alegerile parlamentare sau alegerile prezidenţiale” – cum tot singur se laudă.

A avut, ani de zile, Consiliul local suspendat și conturile blocate

„Farcașiu este singurul vinovat!” – zbiera, prin presă, acum vreo 3 ani, Ioțcu însuși. Sigur că a avut – și are – opoziție, dar… când ești primar de-o viață, „îi știi de mici pe toți”… ce nevoi, ce griji și ce nivel au cei din jurul tău, care te-ar putea concura. „Aceşti 25 de ani pot să spun că au fost o lecţie dură, dar utilă. Am învăţat să parez lovituri crâncene, să mă descurc în situaţii de criză. Îmi reproşez faptul că nu m-am aplecat mai mult asupra situaţiei electorale din Consiliul Local şi nu am reacţionat atunci când adversarii politici au votat împotriva mea. Mulţi mi-au spus că ar fi trebuit să fiu mai dur în unele situaţii, însă eu am dorit, întotdeauna să păstrez un echilibru şi să conduc destinele comunei prin înţelegere şi toleranţă” – sunt vorbele sale proprii din interviul citat, cu prilejul a 25 de ani de mandate neîntrerupte, dar pline de scandaluri. 

Curtea de conturi a găsit, la toate controalele pe care le-a efectuat, „găuri” în bugetul Primăriei

și a înșirat zeci de abateri, contravenții și infracțiuni în rapoartele sale. Ultimul Raport al corpului de control al primului ministru, datat 2013 (pe care îl deținem în format electronic și îl putem pune la dispoziția oricui interesat) relevează o activitate administrativă vecină cu jaful: același drum construit de 3 ori cu bani publici din 3 surse diferite (europene, guvernamentale și locale) și încă neterminat, incompatibilități crase între funcții și calități, conflicte de interese și scurgeri de bani din bugetul comunei în buzunarul său propriu și al camarilei sale.

„În 2012, primarul Florin Farcaşiu avea un teren intravilan în Târnova şi o casă în comună, dar şi un apartament în Arad, o Dacia Logan în leasing, o indemnizaţie de primar de aproximativ 20.000 de lei. Soţia câștiga 18.000 de lei ca asistentă medicală la Spitalul Ineu. Copilul aduce şi el 1.000 de lei din alocaţie şi bursă. De asemenea, familia mai ia 1.500 de lei din pomicultură. Farcaşiu este membru al Biroului Politic Permanent al PNL.
Uniunea Ucrainenilor a reclamat, în vara lui 2013, Corpului de control al Guvernului României o serie de abuzuri ale autorităţilor locale ale comunei Târnova şi ale primarului Florin Farcaşiu. În urma verificărilor efectuate, conform Raportului de control al Guvernului României încheiat la începutul lunii octombrie 2013, au rezultat indicii privind săvârşirea unui număr de 24 fapte de natură penală, toate sub administraţia lui Florin Farcaşiu” – scrie despre el cotidianul național Puterea – într-un articol-serial intitulat „Enciclopedia grofilor”.

dsc_3764Drumurile sunt praf – cum arătam într-un articol recent – parcă anume pentru a descuraja pe orice vine cu gânduri de staționare îndelungată – și niciun semn serios că s-ar face ceva în direcția asta nu pare a veni „din interior” – iar „din exterior”, conform experiențelor oricăruia dintre noi, totul se oprește la nivel de promisiuni.  Kilometri întregi de bălării, sute de hectare de pământ nelucrat și… desigur… „totul e vândut italienilor samsari de terenuri” – cum vă poate confirma orice localnic. În Târnova, nici să fi patriotul-patrioților nu ai veni să investești… să te stabilești… din simplul motiv că n-ai cum: ajungi greu, cum ajungi – cum ești taxat, și pleci și mai greu.

 

 

Cine-l ține pe Florin Farcașiu în brațe?

„Prietenii săi de la putere” – dintotdeauna… care-cum s-au perindat. Actuala camarilă liberală – logic. Se afișează cu toți… nu ratează nicio ocazie și nicio alianță nu i se pare „contra naturii” atunci când interesul său personal e în joc. Acum e „în jocuri” cu generalul Cătănici și PUNR-ul său pe moarte. Se laudă că, acum, momentan, generalul SRI Florian Coldea (celebru fiu al satului) îi este cel mai important „scut” – dar sursele noastre spun că până și eminentul strateg de acțiuni antiteroriste s-a săturat de… terorismul subtil practicat de Farcașiu. Un sondaj de opinie independent, ieșit pe piață zilele astea, o clasează pe candidata Emilia Ignișca, cu câteva procente peste Farcașiu în lupta pentru ocuparea funcției de primar.

Singurul lucru la care stă bine Târnova e prețul alcoolului. Cu 10 lei, într-unul dintre birturile satului Dud (în oricare), te poți face praf și pulbere… așa încât poți să faci abstracție că ești în vara lui 2016 și satul arată ca acum 100 de ani. Dacă ar fi să rezumi cei 25 de ani cu Farcașiu la Târnova, titlul corect ar fi „Un sfert de veac de beție continuă”…

 

Categorie: Investigații
Etichete: 2016, alegeri, Florin Farcasiu, PNL, praf, pulbere, tarnova
Distribuie:
Articolul anterior
Taina Munților
Articolul următor
Gheorghe Falcă a adunat 45% din sufragiile celor 36% de arădeni care au ieșit să voteze și este „noul” primar al municipiului
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

  • avatar of mariana filipas
    Mariana Filipas
    5 iunie 2016 22:16

    JUR ……………..daca mai asfalteaza drumul din sat (Agrisu Mare) cu o tona de praf peste cel care e deja,il votez.(????????)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

danhalchin

Când nu-i omoară pur și simplu, CONDIȚIILE INUMANE tolerate de cadrele din Penitenciarele Timișoara și Arad „redau societății” oameni mai abrutizați decât când au intrat, cu PLOȘNIȚE, ȘORICIOAICĂ și boli transmisibile cu tot… asta și „grație” noului director al ANP, notoriul Dan Halchin!

În general, deținuții din penitenciarele românești – mai ales cei încarcerați „pe bună dreptate”, ca urmare a faptelor recunoscute chiar de ei înșiși (cum sunt majoritatea –  „nevinovații” neinteresându-ne în…