[ACTUALIZARE 2] DGASPC a sesizat poliția cu privire la cetățeanul german arestat la Lipova. Insistențele lui de a petrece mai mult timp cu minorii au trezit suspiciuni

judecatoria lipova
Distribuie:
[ACTUALIZARE 3]

Cetățeanul german în vârstă de 76 de ani – acuzat de viol și agresiune sexuală – a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Lipova a admis propunerea de arestare preventivă înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova pe numele septuagenarului. Acesta a fost condus în arestul IPJ Caraș-Severin. Cetățeanul german a contestat această măsură.

***

[ACTUALIZARE 2]

DGASPC Arad – Precizări privind cazul de agresiune sexuală și viol asupra a doi copii din CTF Lipova.

Conform regulamentelor și procedurilor interne copiii pot participa la diverse activități cu persoane străine doar însoțiți de personalul din case.

Copiii pot ieși în oraș pe baza biletelor de voie, eliberate pe un timp limitat.

La o întâlnire de lucru cu reprezentanții fundațiilor partenere din zona Lipova,

cetățeanul german, membru al unui ONG, a insistat pe lângă responsabilii CTF Lipova pentru a lăsa unii copii și tineri din case să participe la diverse activități cu el. A fost refuzat ferm, ulterior cetățeanul german a insistat și la o întâlnire cu conducerea DGASPC Arad pentru aceleași cerințe.

Insistența lui a trezit unele suspiciuni, ca urmare Direcția a făcut o sesizare la Poliție pentru a face mai multe verificări specifice. În urma acesteia a fost deschisă o anchetă în acest caz.

Totodată, s-a dispus interzicerea oricăror legături cu această persoană.

Copiii au fost evaluați și consiliați psihologic și le oferim în continuare orice tip de sprijin au nevoie.

Prin serviciile sale DGASPC Arad oferă și asigură cu prioritate copiilor și tinerilor din sistem un mediu sănătos și suportiv de creștere și dezvoltare corespunzătoare a acestora.

Condamnăm și denunțăm orice astfel de atacuri asupra integrității fizice, psihice și emoționale asupra copiilor și tinerilor noștri din sistemul de protecție.

****
[ACTUALIZARE 1] Pedofilul de cetățenie germană care a agresat sexual și violat în formă continuată doi minori de la o casă de tip familial din Lipova are 76 de ani și a fost dus la ARESTARE
[COMUNICAT DE PRESĂ]
În ziua de 29 martie a.c., polițiștii orașului Lipova s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de infracțiuni asupra unor minori.

Din cercetări, a reieșit că un cetățean german, de 76 de ani, ar fi întreținut raporturi sexuale cu doi minori internați într-o casă de tip familial.

În aceeași zi, a fost efectuată o percheziție la imobilul unde locuiește bărbatul în cauză, din orașul Lipova, fiind ridicate bunuri cu valoare probatorie.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală în formă continuată și viol în formă continuată, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Lipova cu propunere de arestare preventivă.

(Foto: Judecătoria Lipova – arhivă)

……………………………………………………..
[TITLUL INIȚIAL] – 29 aprilie, 2023
Un cetățean german, membru al unui ONG care ajută minori, a fost reținut de polițiști la Lipova, după ce ar fi întreținut relații sexuale cu doi minori instituționalizați la o Casă de tip familial din oraș.

Politiștii au fost sesizați miercuri despre faptul că un cetățean german, membru al unei asociații de ajutorare a minorilor, a constrâns doi minori instituționalizați la Casa de tip familial Lipova să întrețină acte sexuale cu acesta. Vârsta minorilor abuzați este de 13 și respectiv 16 ani.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și agresiune sexuală. Față de autor a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

 

Categorie: Știri
Etichete: Casă de tip familial din Lipova, ONG care ajută minori, politia lipova, viol și agresiune sexuală
Distribuie:
Articolul anterior
Au fost stabilite amplasamentele pentru comerțul ambulant cu flori în cimitire
Articolul următor
Au început 2 zile de reduceri masive! Totul pentru casa ta, la Glasspandoor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie