[ACTUALIZARE 2] Rudele și prietenii lui Abel: „Se va săpa în continuare sub casa criminalului”

cautare cadavru abel la casa din sanpaul
Distribuie:

[ACTUALIZARE 2] (13 octombrie 2016):

„Se va săpa în continuare după cadavrul lui Abel sub casa construită de criminalul său. Am întrerupt căutările din cauza vremii foarte umede… am săpat până ce am dat de apă, inclusiv ieri (miercuri, 12 octombrie – n.n.), o jumătate de zi. Ceva, totuși, ne spune că rămășițele lui Abel ar putea fi acolo” – au declarat presei rudele și prietenii apropiați ai omului de afaceri arădean ucis și ascuns fără urmă acum trei ani și jumătate.


[ACTUALIZARE 1] (12 octombrie 2016): S-a săpat după cadavrul lui Abel în casa criminalului [GALERIE FOTO]

Familia Apostol, de față cu prieteni, martori neutri, presă și, desigur, poliție, a procedat luni, 10 octombrie și ieri la verificarea informației neexploatate conform căreia cadavrul lui Abel Apostol ar putea fi încimentat într-un postament dintr-un colț al garajului.

De altfel, primul gest pe care l-a făcut familia Apostol la intrarea în casa pe care și-a adjudecat-o ca parte din despăgubirile fixate de judecători a fost cel de a sparge postamentul din beton, apoi plafonul de deasupra fundației și căminul de sub acesta.

S-a săpat doi metri cu plafon și de jur împrejurul ciudat acoperitului cămin – dar nu s-a găsit cadavrul… așa cum o parte dintre martori bănuia.


 


 

[TITLUL INIȚIAL] (11 octombrie 2016) Casa lui Adrian Buleu din Sânpaul a fost adjudecată la licitație de soția și fiul lui Abel Apostol [ISTORICUL CAZULUI + FOTO]

Recent, familia Apostol a intrat în proprietatea imobilului situat în localitatea arădeană Sânpaul aparținându-i lui Adrian Buleu, cel care l-a ucis pe Abel Apostol și care în prezent își execută pedeapsa cu închisoare în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Arad.

Familia Apostol, printr-un Act de adjudecare emis în data de 06.10.2016 a devenit  proprietar al acestui imobil. Actul de adjudecare a fost emis ca urmare a dosarului execuțional deschis de familia Apostol împotriva lui Adrian Buleu. Prețul de adjudecare la licitație pentru imobil a fost 236.000 lei.  Conform legii, Actul de Adjudecare constituie titlu de proprietate.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare pentru omor, Adrian Buleu a fost obligat de instanță să plătească părţilor civile Apostol Luminiţa şi Apostol Albert Eduard suma de 45.000 lei, reprezentând daune materiale. Totodată, a fost obligat să plătească aceloraşi părţi civile suma de câte 50.000 euro (sau echivalentul în lei la momentul plăţii efective) pentru fiecare, cu titlu de daune morale. Prin aceeași sentință a fost menţinută și  măsura inscripţiei ipotecare instituită prin ordonanţa din 24.06.2013 dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad asupra terenului în suprafaţă de 1.173 m.p., înscris în C.F. nr. 3000838 – Şofronea, precum şi măsura sechestrului asiguratoriu instituit prin aceeaşi ordonanţă asupra construcţiei aferente terenului mai sus menţionat, bunuri aparţinând inculpatului Buleu Adrian în cotă de 1/1.

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au redactat motivarea sentinţei prin care Adrian Buleu a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea omului de afaceri Abel Apostol. Documentul este unul extrem de important, fiind unul din puţinele cazuri de omor în care cadavrul nu a fost găsit. Sentinţa scoate la iveală detaliile care l-au dat de gol pe Adrian Buleu.

Justiţia a finalizat cu o condamnare de 15 ani dosarul de dispariţie a omului de afaceri arădean Apostol, dispărut fără urmă în 1 mai 2013. Ancheta deschisă pentru dispariţia omului de afaceri a dus către o crimă cu dispariţia cadavrului. În lipsa probei principale, cercetările păreau a fi foarte dificile, dar mai multe greşeli comise de autorul crimei, au dus către suspectul principal: Adrian Buleu, partener de afaceri al lui Apostol. Acesta a fost arestat imediat după comiterea crimei şi trimis în judecată. Potrivit rechizitoriului, Buleu şi-a ucis partenerul de afaceri în restaurantul din Arad pe care cei doi îl deţineau, a transportat cadavrul într-o pădure cu autoturismul proprietate personală, iar pentru a şterge urmele a dat foc maşinii.


ISTORICUL  ȘOCANTULUI  CAZ  DE OMOR – „ ABEL APOSTOL”

Abel Apostol a fost dat dispărut din data de 2 mai, de către familia sa, Adrian Buleu, partenerul de afaceri, fiind arestat preventiv pe data de 9 mai.

În momentul dispariţiei (1 mai 2013), Abel a venit acasă, să mânânce, după care a plecat la baza sportivă. Soţia l-a sunat la 21,45, dar telefonul era închis, aşa că, văzând că nu apare, a sunat-o pe Alina Buleu, asociata, care nu ştia nimic despre Abel.

În seara în care a dispărut, Abel fusese la firmă, cu Adrian Buleu şi cu soţia acestuia. Buleu a recunoscut, a doua zi, într-o declaraţie dată poliţiştilor care cercetau dispariţia lui Abel Apostol, că acesta s-a aflat la restaurant în jurul orelor 21:00-21:30. Anchetatorii au stabilit că, la câteva minute după ora 21:00, Abel a fost ucis de către Buleu, în incinta restaurantului, după care, în jurul orelor 21:30, cadavrul lui a fost transportat într-un loc necunoscut.

Inculpatul a mers la o benzinărie, între orele 22:44 – 22:45, de unde a cumpărat combustibil în două flacoane de plastic, pe care le-a depozitat în portbagajul maşinii sale. La ora 22:46 (conform listing-ului telefonic), Buleu a sunat-o pe amantă spunându-i să se pregătească, că vine să o ia. A dus-o la mătuşa ei, iar el s-a deplasat spre pădurea Vladimirescu. Pe drum, la orele 23:16, şi-a sunat soţia. Din declaraţia ei rezultă că i-ar fi cerut să-i trimită pe angajaţi la restaurant, pentru a spăla din nou pe jos, dar şi uşa de la terasă. La ora 23:30, Buleu a sunat-o din nou pe soţie, cerându-i să vină cu maşina şi să-l ia din pădurea Vladimirescu, pentru că el „nu-şi mai aminteşte unde şi-a parcat autoturismul”. După acest moment, şi-a stropit maşina cu combustibil şi i-a dat foc. Buleu s-a întâlnit cu soţia lui şi au plecat spre casă, în maşina femeii. Pe drum, la ieşirea din pădurea Vladimirescu, el a aruncat pe geam cheia autovehiculului incendiat. Acasă, Buleu i-a cerut soţiei să-i tundă genele, întrucât erau arse.


„Cadavrul este destul de departe”

Aşa cum declară şi soţia lui Abel Apostol, în noaptea de 1/2 mai 2013, la orele 1:00, ea a sunat-o pe soţia lui Buleu. Nu a răspuns atunci la telefon, însă Alina Buleu a resunat-o imediat pe Luminiţa Apostol, vorbind cu ea până în jurul orei 03:28. La un moment dat, în timpul convorbirilor, Alina i-a cerut soţului, care se afla acasă, să meargă la restaurant, pentru a se informa dacă Abel este în zonă. Adrian Buleu s-a conformat şi a mers din nou la local. La ora 02:29, el şi-a sunat soţia şi i-a spus că Abel nu e acolo. Informaţia i-a fost transmisă, telefonic, şi Luminiţei Apostol. Maşina lui Abel era însă în parcarea restaurantului, însă Buleu, deşi plecase în căutarea dispărutului, a omis să menţioneze acest detaliu, la telefon.

A doua zi dimineaţă, în data de 2 mai 2013, Buleu a plecat la amantă şi i-a promis acesteia că vor pleca, în aceeaşi zi, într-o staţiune turistică. Ajunşi în staţiune, au discutat şi despre cele petrecute în noaptea de 1/2 mai, iar Buleu i-a declarat „că a fost nevoit să dea foc maşinii sale, întrucât victima ar fi fost împuşcată în autoturism, de nişte prieteni de-ai săi, în autoturism rămânând urme de praf în urma tragerii”. Femeia l-a întrebat şi unde se află cadavrul victimei, iar acesta i-a spus doar „să stea liniştită, că este destul de departe”.

În ziua de 2 mai, dispariţia lui Abel Apostol a fost reclamată la poliţie. Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a deschis un dosar penal, în cauză existând suspiciuni că a fost comisă o infracţiune gravă. Toate probele găsite de anchetatori au dus înspre Adrian Buleu. La 9 mai, la propunerea procurorilor, Tribunalul Arad a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, mandat care a fost prelungit.


ADRIAN BULEU A FOST CONDAMNAT ÎN PRIMĂ INSTANȚĂ  ÎN ANUL 2014 PENTRU UCIDEREA LUI ABEL APOSTOL

Solutia pe scurt: În baza art. 386 Cod procedură penală, respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de părţile civile prin apărătorii aleşi, respectiv din infracţiunea prevăzută de art. 174 alin.1 din Vechiul Cod penal în art. 175 alin.1 lit. a) şi b) din Vechiul Cod penal. În baza art.174 alin. 1 Vechiul Cod penal, condamnă pe inculpatul B.A la: – 13(treisprezece) ani închisoare. În baza art.53 pct.2 lit. a din Vechiul Cod penal, art.65 alin.2 din Vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod Penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit. a), b) din Vechiul Cod penal, cu excepţia dreptului de a alege, pe o perioadă de 3 ani, pedeapsă ce va începe după executarea pedepsei principale rezultante, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori după prescripţia executării pedepsei. În baza art.71 din Vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.64 lit. a), b) Cod penal (cu excepţia dreptului de a alege), din momentul în care prezenta hotărâre va rămâne definitivă şi până la terminarea executării pedepsei principale, până la graţierea totală sau a restului de pedeapsă ori până la împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei. În baza art. 217 alin.1, 4 şi 5 din Vechiul Cod penal (în actuala legislaţie art. 253 alin.1, 4 şi 5), cu aplicarea art. 5 Cod penal condamnă pe acelaşi inculpat la : – 3(trei) ani închisoare. În baza art. 33 lit.a, art. 34 lit.b din Vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv aceea de 13(treisprezece ani) ani închisoare. În baza art.53 pct.2 lit.a din Vechiul Cod penal, art.65 alin.2 din Vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit. a), b) din Vechiul Cod penal, cu excepţia dreptului de a alege, pe o perioadă de 3 ani, pedeapsă ce va începe după executarea pedepsei principale rezultante, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori după prescripţia executării pedepsei. În baza art.71 din Vechiul Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.64 lit. a), b) din Vechiul Cod penal (cu excepţia dreptului de a alege), din momentul în care prezenta hotărâre va rămâne definitivă şi până la terminarea executării pedepsei principale, până la graţierea totală sau a restului de pedeapsă ori până la împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei. În baza art.72 Cod penal deduce din pedeapsă durata reţinerii şi a arestării preventive, începând cu data de 09.05.2013 şi până la zi. În baza art.399 al.1 Cod de procedură penală, menţine măsura arestării preventive faţă de inculpatul Buleu Adrian pe o perioadă de 60 de zile. În baza art.19, 397 alin.1 Cod de procedură penală, art. 1381-1395 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză şi obligă inculpatul să plătească părţilor civile Apostol Luminiţa şi Apostol Albert Eduard suma de 45.000 lei, reprezentând daune materiale. Totodată, obligă inculpatul să plătească aceloraşi părţi civile suma de câte 50.000 euro (sau echivalentul în lei la momentul plăţii efective) pentru fiecare, cu titlu de daune morale. În baza art. 397 Cod de procedură penală, menţine măsura inscripţiei ipotecare instituită prin ordonanţa din 24.06.2013 dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad asupra terenului în suprafaţă de 1.173 m.p., înscris în C.F. nr. 3000838 – Şofronea, precum şi măsura sechestrului asiguratoriu instituit prin aceeaşi ordonanţă asupra construcţiei aferente terenului mai sus menţionat, bunuri aparţinând inculpatului Buleu Adrian în cotă de 1/1. În baza art. 397 alin. 3 Cod procedură penală, respinge cererea de restituire a lucrurilor ridicate din posesia familiei inculpatului conform proceselor verbale aflate la filele 85-88, 90-93 şi 95-98 vol. IV dosar urmărire penală. În baza art.274 al.1 Cod de procedură penală obligă pe inculpatul Buleu Adrian la plata sumei de 20.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare în favoarea statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare cu procurorul şi părţile. Pronunţată în şedinţă publică, azi 03 iulie 2014. ( Document: Hotarâre 35/2014 03.07.2014).


ADRIAN BULEU A FOST CONDAMNAT DEFINITIV DE INSTANȚĂ  ÎN ANUL 2015 PENTRU UCIDEREA LUI ABEL APOSTOL

În apelul de la Curtea de Apel Timişoara, judecătorii au remarcat că magistraţii Tribunalului Caraş-Severin ( Sentința din 2014 a fost atacată cu apel)  au reţinut corect starea de fapt, dar au majorat pedeapsa de la 13 la 15 ani de închisoare. „În acest caz trebuiau reţinute nu doar circumstanţele reale şi personale ale inculpatului, astfel cum au fost ele arătate în cuprinsul sentinţei primei instanţe, cât mai ales împrejurărilor specifice în care a avut loc comiterea faptei de omor şi a poziţiei psihice a inculpatului ulterior comiterii acesteia, a dorinţei acestuia de a şterge urmele infracţiunii şi de a îndrepta atenţia organelor de cercetare penală şi a instanţei spre alte persoane tocmai pentru a i se pierde urma. Nu în ultimul rând, trebuie observat faptul că prin acţiunea sa inculpatul a făcut să nu poată fi descoperit cadavrul, îngreunând nu doar ancheta, ci şi lipsind părţile civile de posibilitatea înmormântării rămăşiţelor pământeşti ale victimei, precum şi de imposibilitatea stabilirii unui loc de cinstire a memoriei acesteia”, arătau la acea vreme  magistraţii Curţii de Apel Timişoara a căror decizie a rămas  definitivă.


 

Categorie: Știri
Etichete: Abel Apostol, Act de adjudecare, Adrian Buleu, casa din Sanpaul, crimă
Distribuie:
Articolul anterior
Întâlnire între Suporter Club UTA și conducerea clubului, la Old Lady`s Pub
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Pastorul septuagenar a fost recunoscut de copilele hărțuite, dar este cercetat în stare de libertate pentru „tentativă de lipsire de libertate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…