[ACTUALIZARE 3] Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de felicitare membrilor echipei Delta Force

delta-force-robotica.
Distribuie:
[ACTUALIZARE 3](02 Mai 2022)
Mesaj de felicitare transmis de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, membrilor echipei Delta Force

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, 2 mai a.c., un mesaj de felicitare pentru rezultatele obținute de membrii echipei Delta Force de la Liceul Național de Informatică din Arad.

Fiecărui membru al echipei care a scris istorie la Campionatul Mondial de Robotică din Houston (SUA), i-a fost înmânată, personal, o scrisoare de apreciere din partea Președintelui țării, domnul Klaus Iohannis.

Prin intermediul Consilierului de Stat, Cătălina Galer, prezentă la Arad, Președintele României, domnul Klaus Iohannis a subliniat importanța acestei reușite pentru țara noastră, apreciind în mod deosebit pregătirea și implicarea elevilor arădeni, dar și efortul care a stat în spatele acestei performanțe.

Felicitări au fost transmise și cadrelor didactice și părinților care îi susțin pe acești tineri în calea lor spre noi reușite.

Comunicat de presă – Primăria Arad

*****
[ACTUALIZARE 2] Campionii roboticii au revenit acasă și au fost primiți la Primărie. Robotul… încă nu!
[COMUNICAT DE PRESĂ]
România a câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston, SUA!

Echipa Delta Force de la Liceul Național de Informatică din Arad, una dintre cele trei care au reprezentat România la Campionatul Mondial de Robotică, a câștigat marea competiție din Houston, SUA, desfășurată în perioada 20-23 aprilie.

„Am scris istorie! Este greu de descris ce simțim în acest moment! Suntem extrem de bucuroși că am reușit să facem ceea ce mulți credeau imposibil, chiar și noi, am câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston! Suntem prima echipă internațională care a câștigat campionatul. Suntem mândri că am putut aduce victorie Aradului, României și comunității FTC din România! Dorim să le mulțumim colegilor noștri de alianță Up a Creek și Java the Hutts cât și echipelor românești, asociației Nație Prin Educație și tuturor persoanelor care ne-au susținut și ne-au încurajat pe toate rețelele de socializare,” declară echipa Delta Force Robotics.

Campionatul Mondial de Robotică FIRST 2022 s-a desfășurat anul acesta în Houston, Texas și este un eveniment internațional anual, care celebrează știința, tehnologia, ingineria și matematica (STEM), pregătind tinerii elevi pentru viitor.

Anul acesta au participat un total de 160 de echipe din toate colțurile lumii.

„Este un moment istoric pentru noi, prima oară când aducem acasă, în România, premiul I la Campionatul Mondial de Robotică. Pentru mine bucuria este dublată de faptul că echipa câștigătoare, Delta Force, este din Arad, orașul meu natal. Sunt foarte mândră de ei.

Nu doar pentru că au câștigat Campionatul, dar au fost pe locul I încă de la început, din calificări, deci au mentalitate de învingători. Este exact ceea ce vreau să obțin prin acest program: să cresc încrederea în sine a copiilor români. Aceasta este încă o dovadă a faptului că avem copii inteligenți și talentați, care au nevoie de puțin sprijin din partea noastră pentru a străluci”, spune Dana Războiu, președintele Nație Prin Educație.

Echipa Delta Force s-a calificat pentru a participa la Houston în urma Campionatului Național de Robotică ediția #6 2022 BRD FIRST Tech Challenge România, organizat de asociația non-profit Nație Prin Educație.

FIRST Tech Challenge România este cel mai mare program de robotică din România pentru elevii de liceu, iar Naționala s-a desfășurat pe 2 și 3 aprilie, la Sala Polivalentă din București.

Delta Force Robotics

Delta Force Robotics este formată din elevii Octavian Dragoș Botoșan, căpitanul echipei, Raul Floarea, Cătălin Georgescu, Adrian Albotă, Briana Lucaci, Daria Feher, Raul Munteanu, Robert Rus, Dănuț Tol, Aida Pero, Radu Micle, Mihai Ozarchevici, Sebastian Măcean și Darius Faur. Mentorii echipei sunt profesorii Feher Florin și Botoșan Corina.

Sezonul #6 BRD FIRST Tech Challenge România

a însemnat peste 2.500 de elevi participanți din toată țara, peste 350 de mentori implicați, precum profesori, părinți sau foști elevi/ ALUMNI ai programului. Pentru cei implicați au fost 6 luni de pregătire intensă, cu peste 500 de ore de lucru la robot, la caiet, precum și la pregătirea pentru interviu.

Echipa asociației Nație Prin Educație se pregătește de sezonul #7 2022/2023.

Înscrierile pentru sezonul #7 BRD FIRST Tech Challenge vor începe în luna mai 2022, pe site-ul natieprineducatie.ro.

***
Nație Prin Educație este o asociație non-profit fondată de Dana Războiu, care promovează și
susține educația STEM pentru elevii de liceu și mentorii lor. Încă din 2016, asociația este Program Delivery Partner Romania pentru programul internațional FIRST Tech Challenge.

Asociația dezvoltă și coordonează toate aspectele proiectului care privesc echipele FTC din România, organizând anual competiții regionale și naționale, dedicate elevilor de
liceu.

Asociația susține elevii prin resurse materiale, organizarea unor cursuri online, tabere de vară, schimburi educaționale și culturale, delegația română pentru World Championship and FIRST Global robotic Olympics, având ca scop crearea de oportunități educative pentru elevii de liceu români.

Pentru detalii sau întrebări despre eveniment, trimiteți un e-mail doamnei Dana Războiu, Președintele Nație Prin Educație, la adresa: [email protected].

***
[COMUNICAT DE PRESĂ](27.04.2022)
Campionii roboticii au revenit acasă

Echipa Delta Force de la Liceul Național de Informatică din Arad a scris istorie la Campionatul Mondial de Robotică din Houston (SUA). Tinerii arădeni sunt marii câștigători ai competiției de peste ocean la startul căreia s-au înscris anul acesta 160 de echipe din toate colțurile lumii.

În cursul acestei dimineți campionii au revenit în țară unde au avut parte de o primire de excepție chiar la kilometrul 0 al Aradului,

unde au fost întâmpinați de primarul Călin Bibarț, directorul Liceului Național de Informatică, Maria Pășcălău, părinți și prieteni. În cursul zilei, membrii echipei Delta Force au fost invitați în sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ unde au fost felicitați de conducerea Primăriei Municipiului Arad și de echipa asociației Nație Prin Educație, a cărei președinte este Dana Războiu. 

„Cred că gesturile pe care noi le facem sunt din partea comunității arădene, de respect, de mulțumire, pentru munca lor, pentru efortul lor și mai ales pentru faptul că au dus numele Aradului și al României peste tot în lume cu glorie și onoare. Mulțumesc pentru tot ce au făcut, pentru Arad și pentru arădeni”, a afirmat primarul Călin Bibarț.  

Echipa Delta Force s-a calificat la Houston în urma Campionatului Național de Robotică ediția #6 2022 BRD FIRST Tech Challenge România, organizat de asociația non-profit Nație Prin Educație.

 

Sunt foarte fericită că sunt în Arad, orașul meu natal. Sunt și mai fericită că tocmai arădenii mei au câștigat cea mai mare competiție de robotică din lume, Campionatul Mondial de Robotică din Houston. Au pus astfel Aradul pe harta mondială a roboticii. Este o performanță pe care nu cred că românii și-au putut-o imagina vreodată. Iată că reușim cu copiii aceștia foarte inteligenți să fim campioni mondiali. Este așa de important cum se aude: România este campioană mondială la robotică și sunt mândră de faptul că am reușit la Nație prin Educație, după șase ani de zile de robotică în România, să avem campioni mondiali!”, a declarat președintele Asociației Nație Prin Educație, Dana Războiu.  

Delta Force Robotics este formată din elevii Octavian Dragoș Botoșan, căpitanul echipei, Raul Floarea, Cătălin Georgescu, Adrian Albotă, Briana Lucaci, Daria Feher, Raul Munteanu, Robert Rus, Dănuț Tol, Aida Pero, Radu Micle, Mihai Ozarchevici, Sebastian Măcean și Darius Faur. Mentorii echipei sunt profesorii Feher Florin și Botoșan Corina.

S-au spus foarte multe despre echipa Delta Force și perfomanța neimaginabilă pe care au reușit s-o atingă. În clipa aceasta în mintea mea sunt doar câteva cuvinte: vreau, pot și sunt. Echipa Delta Force, prin ceea ce au realizat, au demonstrat cu vârf și îndesat că au vrut, au putut și că sunt astăzi campioni mondiali!”, a afirmat directorul Liceului Național de Informatică, Maria Pășcălău.

Este o onoare să fim prezenți aici, mulțumim sponsorului Aptiv și conducerii liceului pentru tot ceea ce au făcut pentru noi. Nu în ultimul rând, felicit copiii și mă bucur că sunt contemporan cu această echipă și că sunt unul dintre mentorii ei. Ne pregătim pentru o nouă participare la o competiție performantă tot în Statele Unite, unde sperăm să facem, de asemenea, o surpiză frumoasă pentru arădeni”, a spus unul dintre mentorii echipei, profesorul Feher Florin.

…………………………………………..
UPDATE (ora 10): La ora 4 dimineața, robotul, avariat, a ajuns pe Aeroportul din Belgrad, iar de acolo va fi trimis la Timișoara, urmând să ajungă azi în Arad.

ftc houston d7 0788

[ACTUALIZARE 1] Campionii mondiali ai roboticii s-au întors acasă, la Arad

Echipa Delta Force de la Liceul Național de Informatică din Arad care a câștigat marea competiție de Robotică din Houston, SUA, a ajuns acasă în noaptea de marți spre miercuri, 27 aprilie, în jurul orei 01.00. Prima oprire a fost în fața Primăriei municipiului Arad unde au fost așteptați cu sufletul la gură de părinți, profesori, prieteni și autorități.

Din nefericire, echipa a sosit incompletă

Robotul construit de Delta Force a rămas în Statele Unite. Acesta a suferit o avarie la cutia metalică, din cauza manipulării improprii în aeroport. Deși sunt necăjiți, echipa speră să fie recuperabil.

„Mulțumim în numele Aradului, în numele părinților, a profesorilor și a tuturor pentru tot efortul vostru. Ați dus numele Aradului și al României peste tot în lume. Mulțumim, mulțumim din suflet!”, le-a spus primarul Călin Bibarț.

„Dragii mei dragi, vă îmbrățișez pe toți, așa, la grămadă, și ce pot să vă spun? Că seara aceasta vă aparține vouă. Nu suntem foarte mulți, dar suntem extrem de entuziaști și extrem de bucuroși pentru ceea ce ați reușit voi să faceți.

Vacanțele pe care le-ați ratat stând lângă robot, weekendurile pe care voi nu le-ați avut niciodată, determinarea, inteligența cu care ați lucrat, au făcut să ajungeți în acest moment! Sunteți magnifici! Și cred că nu folosesc cuvinte mari.

Sunteți minunați! Ce ați făcut cu noi, cu părinții voștri, cu Aradul, cu județul Arad, cu România se întâmplă foarte rar din păcate. Voi ați reușit lucrul acesta. Sunt extrem de mândră și încântată pentru faptul că am avut norocul, șansa să vă fiu director și să am asemenea tineri minunați!

Încă o dată, tot respectul și toată mulțumirea noastră pentru tot ce ați reușit să faceți! Felicitări!”, le-a spus directoarea Maria Pașcalău.

Căpitanul echipei Delta Force a adresat câteva cuvinte celor care i-au întâmpinat în fața Primăriei:

„Mulțumim frumos că ați venit să ne susțineți, avem puține emoții. Ne bucurăm că am putut reprezenta Aradul la un nivel atât de înalt, la cea mai mare competiție de robotică pentru licee.

Vă mulțumim încă o dată că sunteți aici, mulțumim și firmei Aptiv pentru tot sprijinul acordat în ultimii ani, mulțumim și doamnei director pentru sprijinul școlii și al celorlalți profesori și pentru toată înțelegerea de care au dat dovadă. Mulțumim frumos!”, a spus Octavian Dragoș Botoșan.

Conferință de presă pentru interviuri cu elevii 

Primăria Arad a anunțat deja o conferință de presă, pentru interviuri cu elevii și o demonstrație cu roboții, miercuri, 27 aprilie, începând cu ora 12, la sediul Primăriei Arad, Sala Ferdinand.

***

[TITLUL INIȚIAL] (24.04.2022): DELTA FORCE, echipa de robotică a Liceului Național de Informatică din Arad, a câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Huston!
La ora la care, noi cei de acasă, ne pregăteam pentru momentul Învierii, echipa de robotică a Liceului Național de Informatică din Arad, a scris istorie: a câștigat Campionatul Mondial de Robotică care a avut loc în Huston, USA!

Delta Force este prima echipă internațională care a câștigat campionatul.

delta force

„Am creat istorie!
Este greu de descris ce simțim în acest moment! Suntem extrem de bucuroși că am reușit să facem ceea ce mulți credeau imposibil, chiar și noi, am câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Huston!
Suntem prima echipă internațională care a câștigat campionatul. Suntem mândrii că am putut aduce victorie Aradului, României și comunității FTC din România!
Dorim să le mulțumim colegilor noștri de alianță Up a Creek și Java the Hutts cât și echipelor române și tuturor persoanelor care ne-au susținut și ne-au încurajat pe toate rețelele de socializare.
De asemenea, mulțumim mentorilor, parinților, sponsorilor noștri, în special sponsorului nostru principal Aptiv și asociației Natie Prin Educatie care a adus concursul în România!” – este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Echipei Delta Force.
delta force sua2022finala2
Parcursul competițional

Delta Force, echipa de robotică a Liceului Național de Informatică din Arad a intrat pe locul 1 în semifinala Campionatului Mondial de Robotică „First Tech Challenge” din Houston (Texas, SUA).

Echipa arădeană a pornit în finală de pe cea mai avantajoasă poziție. După trei zile și opt meciuri de calificare, echipa Delta Force (cu codul 17713) a obținut cel mai mare punctaj (2367), în divizia numită „Franklin”.

delta force sua20221

Competiția a început pe 20 aprilie și sâmbătă, 23 aprilie, s-au jucat alte două meciuri de calificare, dar și finala.

„De menționat că din cele peste 7000 de echipe First Tech Challenge, din diverse colțuri ale lumii, care au concurat în sezonul Freight Frenzy din acest an pentru a se califica la mondială, doar 160 de echipe au reușit și au concurat în aceste zile în Texas, USA”, a scris pe Facebook o apropiată a echipei arădene.

Echipa arădeană a continuat parcursul la Campionatul Mondial First Tech Challenge împreună cu echipele „Up a Creek” (din Longmont, Colorado, SUA) și „Java the Hutts” (din Fort Myers, Florida, SUA), cu care formează Alianța „Seed 1”, Delta Force fiind echipa lider.

delta force sua2022

Trei echipe româneşti au reprezentat România la Campionatul Mondial din Houston, SUA, după câştigarea Campionatului Naţional de Robotică, care a avut loc în zilele de 2 şi 3 aprilie, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

La Campionatul Naţional de Robotică de la București, premiul INSPIRE Locul I a fost câștigat de echipa infO1 Robotics, din Ploieşti, formată din elevi ai Colegiului Naţional „Ion Luca Caragiale”. Premiul Event Winning Alliance Captain a mers către echipa Tea Borgs, din Târgu Jiu, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Iar INSPIRE Locul II a mers către echipa Delta Force, din Arad, Liceul Naţional de Informatică. Acestea au fost echipele care au reprezentat țara la Campionatul Mondial de Robotică din SUA.

delta force sua2022finala1

Despre Delta Force

Delta Force este o echipă de FTC din Arad și reprezintă Liceul Național de Informatică.

Echipa este formată din 8 membri, împărțiți în 3 divizii diferite și 3 mentori. Delta Force a fost înființată în anul 2018, pe data de 5 octombrie.

Scopul Delta Force este de a aduce în același loc elevi pasionați de matematică, informatică, fizică și robotică.

Categorie: Reportaje
Etichete: Adrian Albotă, Aida Pero, Briana Lucaci, Campionatul Mondial de Robotică - SUA 2022, Cătălin Georgescu, Dana Războiu, Dănuț Tol, Daria Feher, Darius Faur, Delta Force, echipa de robotică a Liceului Național de Informatică din Arad, ezonul Freight Frenzy, First Tech Challenge, Maria Pascalau, Mihai Ozarchevici, prof. Botoșan Corina, PROF. Feher Florin, Radu Micle, Raul Floarea, Raul Munteanu, Robert Rus, Sebastian Măcean
Distribuie:
Articolul anterior
Rangerii și Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului au premiat trei copii pentru rezultatele bune la învățătură
Articolul următor
FCC Baschet UAV Arad, vicecampioana României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

strada sabinelor nr 8 pr

Doamna Oltea Semeniuc – femeia uitată până și de Dumnezeu pe strada Sabinelor, nr.8. Umilită de autorități, își duce cu demnitate povara și nu vrea nimic din ce nu i se cuvine. „Să mă omoare aici, în fața casei în care stau din 1989? Asta vor?”

S-au scris zeci de materiale pe tema demolărilor din zona Mărului, respectiv strada Sabinelor din municipiu. S-au epuizat temele de comunicate de presă pe tema proiectului „Revitalizarea Zonei Strada Mărului…