Ăsta CIRCUS, ăștia bagabonți, asta anarhie! Să lipești afișe ilegale pe stâlpi de înaltă tensiune în locuri supraaglomerate, să-ți faci reclamă la megafon, să șantajezi emoțional copiii – totul pentru a le oferi spectatorilor o EXPERIENȚĂ TRAUMATIZANTĂ

circus
Distribuie:

Nici în cele mai puerile democrații și nici în cele mai obosite dictaturi nu se mai practică CIRCUL PE NAȘPA… cred că România a rămas singura țară (cât de cât) guvernată în care poți să pui pe stâlpi afișe de genul celui pe care probabil că l-ați văzut cu toții.
Chiar provocăm orice amator sau profesionist într-ale legislației să găsească fie și UN SINGUR ASPECT LEGAL pe care să-l conțină această mizerie agresivă a „Circului CIRCUS”, menită EXCLUSIV să-i seducă pe copiii care trec pe lângă el să-și facă părinții să-i ducă la circ (cum îi explici unui prunc de 5-6 ani că nu e nimic în regulă cu acești oameni?!).

Tare suntem curioși: ce motiv ar putea invoca un polițist local SĂ NU AMENDEZE AȘA CEVA! 

…iar pe aici trec, zilnic, zeci de polițiști locali, la vânătoare de amenzi.
Nu l-or fi văzut?!
Să le fi scăpat?!

circ

A… și-i mai provocăm pe responsabilii de la Primărie să ne răspundă în baza căror articole din care lege li s-a permis țeparilor ăstora nu doar să evolueze, ci și să încaseze bani din asta, fie și pe un teren privat – enclavă privată în interiorul domeniu public – în speță „parcarea lui Leo” de pe Ștrandul „Neptun” – dar chiar și-așa…

circus1

Despre mizeria asta de circ a scris presa din mai toate orașele în care a poposit – îl recomandăm pe acesta, publicat în 2017 de un ziar din Galați sub titlul Circăraia Nemeth bagă sclavie și fecale peste autoritatea din Galați

pe vremea când era voie să torturezi și animale – vreme care a durat în România din Epoca bronzului și  până acum o lună, de când, și la noi (în sfârșit!),  „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă: a) folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole.”

Un arădean își povestește irepetabila experiență pe care a avut-o… tot așa… copilul fiind sedus de afiș și megafonul care urlă de vreo 2 săptămâni… l-ați auzit și voi, nu?

Relatare de la fața locului. Arad, duminică, 1 mai, 2022

„Subsemnatul (…)  am fost la circul din parcarea Ștrandului Arad duminică și am rămas  oripilat de ce se comite acolo (exact cum se spune: sat fără câini) și vreau să împărtășesc cu dumneavoastră lucrurile oribile de care am avut parte acolo, să le facem cunoscute și, poate așa, și autoritățile vor binevoi să ia măsuri.” – ne scrie un arădean pe e-mail, cu nume, prenume și date de contact.
„Circul se află într-o zona protejată fără a deține autorizație în baza Legii 50, iar cei din Primărie nu fac nimic.

Cu copilul de mână, am oprit să luăm din incinta circului popcorn și sucuri.

O domniță ne-a dat într-o pungă plină de praf, cu o paleta execrabil de murdară și dintr-o mașină de popcorn plină de ulei ars lipit de oală, popcorn și un suc scos de sub masă (la circ așa e sucurile se țin pe jos), iar când am cerut bon fiscal mi s-a răspuns că nu au casă de marcat, deci fac evaziune fiscala la greu, chiar la 50 de metri de centrul orașului.

Nu am vrut să-i stric distracția copilului și am decis să rămân. M-am urcat să îmi ocup locul pe o gradenă șubredă cu scânduri lipsă și în semi-întuneric (din câte am auzit ulterior, în 2019, o femeie a căzut de acolo și după cum se vede nu s-a luat nici o măsură). Acești indivizi pun în continuare viața și sănătatea oamenilor în pericol.

Când am văzut unde sunt nevoit să stau cu copilul am decis să nu risc și să plec înainte de a începe spectacolul.

Mi-am cerut banii înapoi pe bilet (prețul fiind destul de mare – am plătit 50 de RON per bilet) și am fost agresat verbal de cei de la poartă și de cei de la casierie.

circus2

Se vede că e vorba despre o metodă, pe care ei o cunosc foarte bine: nu pot să depun reclamație, pentru că șmecherii rup biletul fără ca să îmi rămână mie datele firmei.  Presupun că fac acest lucru pentru că biletele nu sunt fiscalizate sau sunt false.

Când am adus vorba dacă au autorizație ISU, DSV sau de funcționare, am fost pus pe fugă – deci presupun că nu au nici o autorizație.

Vă rog, dumneavoastră aveți puterea să faceți cunoscute aceste lucruri și poate și autoritățile locale își îndeplinesc datoria de a proteja arădenii.

Menționez că acești indivizi pot fi prinși numai în timpul spectacolului.”

Uite mingea, uite fileul și iată pasa:

Ei, haideți, stimate autorități… sesizați-vă și scoateți naibii, măcar în ultimul weekend, infecția asta din oraș –  că omul v-a dat mură-n gură un dosar bun, cu care să vă puteți bifa planul de acțiuni dintre Ziua Muncii și Ziua Victoriei – mai au trei spectacole în Arad: azi, mâine și poimâine… sperăm să nu le vadă nimeni.

Categorie: Reportaje
Etichete: circ arad, circus, strandul Neptun Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Săptămâna Europeană la Arad – activități organizate în perioada 9-13 Mai
Articolul următor
Frumușeni: 6000 pui de prepeliță, 900 pui de găină si 100 pui de rață au ars de vii azi-noapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie