[ACTUALIZARE 3] Tragica viață a lui DIESEL poartă stigmatul aceluiași blestem numit Filon Crețiu, iar linșajul, nu doar mediatic, se manifestă disproporționat. Singurul fapt pozitiv din oribila poveste: toată lumea regretă că s-a întâmplat

diesel
Distribuie:

Petiția online „Dreptate pentru Diesel” creată sâmbătă, 2 septembrie, de activistul arădean Arpi Nistor, a adunat pe la 4.500 de semnături până la data publicării acestui articol (actualizare – marți, 5 septembrie – peste 6.500) – și nu au mai rămas cuvinte în vocabular din registrul înjurăturilor care să nu fi fost folosite de către iubitorii de animale.


S-a ajuns la un linșaj mediatic fără precedent – cel puțin conform statisticilor noastre – chiar și pentru acest oraș care adună, de secole, toate urile posibile. S-a depășit pragul vorbelor scrise pe facebook încă din primele momente după ce am făcut publice oribilele scene care au șocat pe toată lumea… fără absolut nicio excepție (iar dacă cumva contează, mărturisesc că, personal, n-am avut curajul să le vizualizez decât autocenzurat; știu că acest gen de scene îți ștampilează memoria într-un mod la fel de dăunător ca o boală psihică).
Patronul firmei de pe „Poetului, 6” s-a intors ieri din concediu și și-a găsit mașina zgâriată cu numele DIESEL:

diesel 6

Cei doi angajați – contabilul care a dat odinul „scapă de câine!” și paznicul care l-a executat, în mod atât de barbar – și-au dat demisia și sunt cercetați pentru ucidere cu intenție / instigare la, fără drept, a animalelor care, potrivit  alin. (3) al art. 25 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. 

Ce spun aceștia întru apărarea lor considerăm că este la fel de util de știut ca și ceea ce spunem cu toții întru acuzarea lor!

Am fost solicitați, prin avocatul pe care și l-au ales înr-un moment de inspirație, să le luăm punctul de vedere și rugați să îl publicăm ca atare – fără judecăți de valoare care să le amplifice sau simplifice fapta.

Iată tragica istorie a lui Diesel așa cu ne-a fost transmisă de către cei doi, însoțită de fotografii exemplificative:

Diesel a fost adoptat în urmă cu patru ani de la Adăpostul de Animale de pe „Bodrogului”, bolnav , foarte slab și cu râie. „L-am tratat, îngrijit, avea cip și carnet de sănătate” – spun foștii săi stăpâni.

El a fost Diesel – iar de sănătatea sa s-a ocupat nimeni altul decât vechea noastră cunoștință Dr. Crețiu Filon

…da – celebrul veterinar care se poate lăuda că din adăpostul său n-a ieșit niciun câine sănătos!

(Dacă nu știi „care-i faza cu Filon Crețiu, VEZI AICI articole cu și despre acest blestem pe capul animalelor părăsite din Arad)


„De o lună de zile, câinele nu prea mânca, la început, iar apoi a început să slăbească. Am crezut că e din cauza căldurii… dar în data de 31 august, când m-am întors din concediu, am văzut că e desfigurat și am constatat că nu poate să mănânce și nici să bea apă deloc, deoarece avea gura încleștată și îi curgeau balele” – a declarat contabilul care și-l luase ca sarcină de serviciu pe Diesel, atât poliției cât și în fața avocatului ales, justificând decizia de a-i trasa ca sarcină paznicului să scape de el astfel: Nu am putut să îl văd cum se chinuie și m-am decis să îi curm suferința – asta după ce m-am documentat pe internet, conform simptomelor și am sunat trei medici veterinari, care mi-au confirmat să suferă de MMM – Mioza masticatorie – o boală mortală, dar m-au amânat multe zile până aveau de gând să îl vadă.
Sigur că nu mă gândeam că o va face într-un mod atât de barbar… regret, foarte mult, că nu am găsit altă soluție.”

Gestul paznicului de a urina pe cadavrul câinelui este pus pe seama unei afecțiuni la prostată a septuagenarului – „care urina din 5 în 5 minute”… acesta a declarat că a urinat „lângă, nu pe câine”… dar cel mai important lucru din această pe cât de tragică pe atât de oribilă poveste filmată e că toată lumea regretă că s-a întâmplat.

Aceasta este, de altfel, și concluzia avocatului: „Gestul disperat de a-i curma suferinta i-a determinat să găsească cea mai nepotrivită metodă. Însă, vazându-l cum se chinuie și că inevitabil va agoniza suferind îngrozitor, într-o stare de emotie, au recurs la acest gest totalmente nefericit. Pe care îl regretă profund și pentru care probabil vor răspunde în fața legii.”


RIP, Diesel… iartă-ne că nu suntem toți la fel și scuze pentru Filon Crețiu și paznicul ăla!…


[ACTUALIZARE 2] (1 septembrie, 2023) Septuagenarul care a ucis cu sapa câinele care păzea o firmă de pe „Poetului” va fi cercetat penal împreună cu cel care i-a dat acest ordin

Urmare a audierii a nu mai puțin de 4 persoane, fiecare cu „contribuția” sa în uciderea bietului patruped („pentru că lătra prea mult, proprietarul imobilului-firmă a dat ordin ca bătrânul, un îngrijitor, să îl ucidă” – știm din surse sigure), polițiștii arădeni au dispus continuarea urmăririi penale față de ucigașul propriu-zis și față de cel care a ordonat omorârea câinelui. 


[INFORMARE DE PRESĂ]

Urmare a cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de un bărbat de 70 de ani, din Arad, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere cu intenție, fără drept, a animalelor, precum și față de un bărbat de 49 de ani, din Arad, pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de ucidere cu intenție, fără drept, a animalelor.

Cercetările se continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Biroul de presă al IPJ Arad


Vom reveni cu date despre identitatea celor doi cercetați pentru dementa infracțiune.


[ACTUALIZARE 1] (31.08.2023, ora 21.44): Cadavrul câinelui ucis pe „Poetului” a fost dus la DSV pentru necropsie, iar septuagenarul la audieri

IPJ Arad a comunicat următoarele: „Cadavrul câinelui a fost transportat la DSV Arad, pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului câinelui.” Bărbatul a fost dus la audieri de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor.


[TITLUL INIȚIAL] (31.08.2023, ora 20.00): Un septuagenar care și-a ucis câinele cu sapa într-o curte pe „Poetului” a fost găsit de polițiști după ce vecinii săi au filmat oroarea și l-au reclamat înainte de a apuca să dispară

„În această după-amiază, pe strada Poetului. Un domn a omorât un câine cu o sapă. L-a lovit până l-a omorât. Câinele se afla de mult timp în aceea curte. Apoi a luat câinele și a fugit sa scape de el. Acum îl caută poliția pentru că se știe cine e.” – este mesajul primit de la două iubitoare și salvatoare de animale, însoțit de câteva înregistrări video în care se vede cum, în nemernicia sa de om, după ce urinează pe cușca patrupedului, individul îl ucide cu două lovituri de sapă.


ATENȚIE – FILMĂRILE CONȚIN SCENE CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

După ce și-a desăvârșit „opera”, imbecilul s-a prins că a fost filmat după ce un vecin de la bloc a urlat la el (prea târziu), a băgat câinele într-un sac și a fugit de la fața locului.


ar rod scaled

Nu după mult timp, polițiștii l-au identificat.


La ora 20.45 a sosit și comunicatul IPJ Arad:

În seara zilei de 31 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați, prin 112, despre faptul că o persoană necunoscută ar fi lovit un câine.

Din cercetări, a reieșit că un bărbat de 70 de ani, din Arad, ar fi lovit un câine, în zona capului, cu un obiect contondent, iar în urma loviturilor câinele a murit.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere cu intenție,  fără drept, animalelor, pentru clarificarea tututor împrejurărilor comiterii faptei.


 

Categorie: Știri, Culise
Etichete: bărbat de 70 de ani, câine ucis pe Poetului, DIESEL, Filon Crețiu, politia animalelor, povestea lui Diesel
Distribuie:
Articolul anterior
Încă un nume de legendă s-a alăturat Suporter Club UTA: Josef „Joe” Petschovsky, nepotul marelui Iosif Petschovschi
Articolul următor
Arad Fashion Days – a 5-a ediție a evenimentului a luat sfârșit

17 comentarii. Leave new

 • Va rugam sa urmariti cum se solutioneaza urmarirea penala si sa ne informati. Nu i lasati sa scape nepedepsiti pe acesti criminali ordinari

  Răspunde
 • Criminalul și compliciul lui sa fie pedepsiți.Au omori pe ,Disel cu atâta ura . Acuzație animalul nu se putea apară. Criminalii sa plătească.

  Răspunde
 • Pe bune un caine doptat de 4 ani….ucis cu bestialitate sa nu se plateasca eutanasia si dati vina pe Doctorul de la adapost.
  Sunteti niste ..nu pot sa exprim.
  Zana Arpi sa i sei vada de viata lui..asta e varza si la sanatatea proprie.

  Răspunde
 • ce spune necropsia- avea mioză masticatorie sau n-avea? În orice caz, ar fi trebuit dus la un cabinet veterinar!!!

  Răspunde
 • Ne pisam si noi pe comentariile criminalilor! Nu au argumente,decat minciuni cu care sa scape! L-au.omorat sa-i curme suferinta!Cat de imbecili sunt! Nu…sa nu-i lase legea,sa-i trimita 7 ani.la inchisoare si tot este putin!
  Diesel iarta-ne!

  Răspunde
 • avatar of turcas valentin adrian
  Turcas Valentin Adrian
  5 septembrie 2023 6:59

  Pedeapsa exemplara pt. TOTI vinovații.

  Răspunde
 • Ce minciuni gogonate. A urinat pe caine din ura fata de el, nu din motive medicale.
  Nu faci asa ceva si punct. Din tot orasul asta, nu cred ca nu ar exista un veterinar care sa nu-l ajute pe Diesel, daca chiar ar fi fost bolnav.
  Acuma nu mai stiu ce sa spuna ca sa iasa basma curata. Indiferent cum o intorc, sunt doi criminali si mincinosi. Nu ar trebui sa scape nepedepsiti!!!

  Răspunde
 • exact
  7 ani sa primeasca nenorocitu ordinar!!!

  Răspunde
 • ce bine arata paznicul la 70 de ani , poate cel mult 60 .
  de ce nu da nimeni un nume al paznicului , si al contabilului ? sa stie si acest oras cine sunt aceste specimene !

  Răspunde
 • Vom lupta alături toți iubitorii de animale su vom plăti toți avocații buni pana ii vom vedea după gratii 7 ani.

  Răspunde
 • Paznicul se numeste Coarci Mocutza este homosexual trăieste cu alt domn in varstă ! Locuieste pe strada toth arpad colt cu agricultorilor! Omu este redus mintal! Ca toti ce-i din familia lui are probleme mari la mansarda

  Răspunde
  • Imi puteti spune si numele contabilului si a patronului firmei sau un nr de contact al patronului ? Cred ca nici patronul nu e mai presus din moment ce a putut angaja astfel de nemernici la el in firma !!!!!
   Catelul era prietenul meu si al animalutelor mele, era sanatos, si cu o zi inainte de necaz am fost la el si l-am mangaiat !!!!!!!

   Răspunde
 • Ucidere cu intentie. (punct) e cam putin Dar dupa nivelul intelectual si de pregatire al celor de la IJP … nu poti cere mai mult. Daca aveti stomacul sa va uitati la …trista inregistrare, individul l-a torturat, cu rabdare, lovit cu sapa, sufocat, lovit cu obiectul acela contondent …si sa nu uitam de urinat. Cand vrei sa omori cu intentie omori nu torturezi victima fie ea un animal… asta arata o crasa instabilitate psihica a individului ‘Coarci Mocuta?’ (cum zice persoana de mai sus)… persoane de genul trebuie retrase din societate dupa umila mea parere fiind bolnave psihic patologic…. Sper doar ca Procuratura sa-si faca treaba in fata Instantei ….

  Răspunde
 • Catelul nu avea probleme medicale !!! Era prietenul meu si al cainelui meu !!! Se jucau prin gardul de la intrarea in curte , dupamiaza pana dimineata era liber cand se inchidea firma cu*ului !!!!!
  Am presimtit ca i se va intampla un necaz si iata ca s-a adeverit !!!
  Catelul nu avea probleme medicale dar arata cam abatut in ultima perioada si unpic mergea greu cu piciorutele din spate…Sigur a mai fost lovit pana acum si de aceea !!! Simteam ca are un necaz !!!
  As dori sa ne strangem la acea firma , sa filmam patronul , cine naiba o fi, si sa mergem sa vedem cine este contabilul si monstrul acesta care a omorat cainele !!! Si asta care a filmat nu a intervenit, a filmat pana la capat !!! Priviti ca, cainele era inca viu cand incerca sa il bage in sac !!!!!! Nenorocitilor !!!!!!!!!

  Răspunde
 • Ordinar jegos ! I-as face la fel fara nici o urma de mila si regret ! Sper sa plătească cu închisoare si sa aibă coșmaruri pt tot restul vieții ! Sa îl chinuie moartea bietului cățel pentru tot restul vieții si când i-o venii vremea așa in chinuri si in strigăte zi urlete de durere sa moara si el ! Scuzați-ma pe mn , dar așa scursuri numiți oameni merita mai rău decât i-am dorit eu ! Efectiv in inima m-a durut când l-a lovit cu sapa aia … Rușine , mai ești si tata probabil sau bunic .. Poi dacă faci așa cu animalele ai face la fel cu oamenii ! Nu ai scuze monstrule ! Așa sa îți ajute bunul Dumnezeu !

  Răspunde
 • Să vă dea Dumnezeu o cruce atat de grea, incât să nu o puteți duce! Țarani ucigaşi si innapoiați ce sunteți, acel câine avea mai multą minte decât voi, ordinarilor! Ce bătran spurcat si ucigas!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie