[ACTUALIZARE 5] Bărbatul de 55 de ani împușcat în cap în parcarea supermarketului din Micălaca a intrat în moarte cerebrală, iar familia acestuia a fost de acord cu prelevarea şi donarea de organe. Ficatul și rinichii acestuia vor salva alte vieți

micalaca injunghiat
Distribuie:

[ACTUALIZARE 5] Bărbatul de 55 de ani împușcat în cap în parcarea supermarketului din Micălaca a intrat în moarte cerebrală, iar familia acestuia a fost de acord cu prelevarea şi donarea organelor

Conform surselor medicale, nu rana provocată de obiectul ascuţit înfipt în gât i-a fost fatală, ci glonţul tras în cap pe care medicii nu au reuşit să îl scoată. Victima a intrat în moarte cerebrală și, cu acordul familiei, ficatul şi rinichii bărbatului au fost prelevaţi în cursul nopţii de luni spre marţi.

În cursul nopţii, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a avut loc o prelevare de organe – prima din acest an – la un pacient diagnosticat în moarte cerebrală. Obţinerea diagnosticului de moarte cerebrală s-a făcut prin colaborarea medicilor din secţiile de neurologie, neurochirurgie şi ATI. După obţinerea diagnosticului de moarte cerebrală, a avut loc o discuţie cu familia, privind acordul donării de organe. În urma obţinerii acordului donării de organe, au fost prelevate rinichii şi ficatul, de către echipe specializate din centrele Bucureşti, Cluj, Arad şi Timişoara. Organele au plecat către centrele care fac transplant: centrul din Cluj, respectiv centrul din Bucureşti” – a precizat Maria Daniela Moţ, coordonator transplant la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Agresorul a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, însă acum, odată cu decesul victimei, va fi schimbată și încadrarea juridică a faptei.


[ACTUALIZARE 4] (23.09.2023): Gherman Sandu-Gheorghe, agresorul care și-a atacat concubina și a împușcat în cap un bărbat în parcarea supermarketului iar ulterior i-a înfipt șurubelnița în gât, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Magistrații Tribunalului Arad au admis cererea procurorului de arestare preventivă pentru 30 de zile a bărbatului care și-a agresat concubina și l-a împușcat în cap pe bărbatul cu care aceasta se afla în parcarea supermarketului din Micălaca.

Solutia pe scurt: În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 203 al.3 şi art.223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Gherman Sandu-Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, în modalitatea tentativei la omor calificat, prevăzută de art. 199 alin. 1 Cod penal rap. la art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal şi art.189 alin 1 lit. a şi f Cod penal, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de art. 342 alin. 1 Cod penal şi uzul de armă letală fără drept, prev. de art. 343 alin. 1 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.09.2023 şi până la data 21.10.2023 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 340 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 22 septembrie 2023, ora 18.10
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  123/2023  22.09.2023

 

gherman sandu arestare preventiva


[ACTUALIZARE 3] (22.09.2023, ora 15.00): Agresorul gelos a vrut să-și împuște în cap și concubina, doar că arma s-a blocat. A scos-o din mașină și a călcat-o în mod repetat pe cap. S-a întors la mașină și văzând că bărbatul împușcat nu a murit i-a înfipt șurubelnița în gât

Bărbatul a fost reținut pentru comiterea a trei infracțiuni: violenţă în familie, în modalitatea tentativei la omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă letală fără drept. În cazul în care bărbatul atacat va deceda, acesta va fi acuzat și de o a patra infracțiune, cea de omor calificat.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 22.09.2023 reţinerea pe o durata de 24 ore a unui inculpat în vârstă de 50 ani, cu privire la comiterea infracţiunilor de violenţă în familie, în modalitatea tentativei la omor calificat, prevăzută de art 199 alin 1 din C pen rap la art 32 alin 1 rap la art. 188 alin 1 din C pen şi 189 alin 1 lit a şi f din C pen, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev de art 342 alin 1 din C pen şi uzul de armă letală fără drept, prev de art 343 alin 1 din C pen, toate cu aplic art.38 alin 1 din C pen.

Inculpatul urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că:

În timp ce persoanele vătămate se aflau într-un autovehicul parcat în parcarea unui magazin de pe raza mun. Arad, pe fondul geloziei, inculpatul având asupra sa un pistol din categoria armelor letale, s-a apropiat de autovehiculul în care se aflau cele două persoane vătămate şi, din lateral, pe geamul uşor coborât al portierei dreapta faţă, a executat un foc de armă asupra persoanei vătămate de sex masculin, împuşcându-o în cap, după care inculpatul a îndreptat arma spre persoana vătămată de sex feminin, concubina sa, şi a apăsat de mai multe ori pe trăgaci, însă, focul nu s-a declanşat. În continuare, inculpatul a prins-o de mână pe concubina sa şi a scos-o din autoturism, a pus-o la pământ şi i-a aplicat în mod repetat lovituri cu picioarele în zona capului (a călcat-o în mod repetat pe cap), până aceasta a rămas inconştientă. Imediat după acest moment inculpatul s-a deplasat la persoana vătămată de sex masculin, rămasă în habitaclul autovehiculului şi, prin portiera dreapta faţă rămasă deschisă, s-a aplecat în interior şi i-a înfipt o şurubelniţă în gât. Ca urmare a loviturii puternice, partea metalică a şurubelniţei s-a rupt şi a rămâs în gâtul persoanei vătămate. În urma loviturilor primite, persoanele vătămate au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Din cuprinsul raportului preliminar de constatare medico-legală, emis de SJML Arad în data de 21.09.2023, rezultă că persoana vătămată de sex masculin prezintă traumatism cranian acut deschis (plagă împuşcată) cu retenţie de fragmente metalice (glonţ), dilacerare cerebrală şi hemoragie tetraventriculară, plagă înjunghiată la nivelul gâtului, cu retenţie de corp străin, comă de gradul IV, stop respirator resuscitat. Leziunile traumatice constatate pun în primejdie viaţa victimei.

Din cuprinsul raportului preliminar de constatare medico-legală, emis de SJML Arad în data de 21.09.2023, rezultă că persoana vătămată de sex feminin prezintă leziuni traumatice care necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Din verificările efectuate de organele de cercetare penală la faţa locului a rezultat că arma folosită de inculpat este un pistol din categoria armelor letale cu glonţ, inculpatul nefiind autorizat să deţină nici o categorie de arme, letale sau neletale. Cercetările penale în cauză au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ ARAD.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


[ACTUALIZARE 2] (22.09.2023, ora 09.14):  Bărbatul care a ajuns la spital cu o șurubelniță în gât și cu un glonț în cap este în stare critică pe secția ATI. Agresorul este reținut

Bărbatul atacat joi după-amiză în parcarea supermaketului din Micălaca de soțul femeii care-l însoțea este în stare gravă pe secția ATI a Spitalului Județean Arad. Acesta a fost transportat la spital cu obiectul ascuțit (șurubelnița) înfipt în gât. Totodată, în urma investigațiilor medicale imagistice, medicii au observat prezența unui obiect metalic (probabil un glonț) în craniul bărbatului care, se pare, i-a intrat prin zona feței. Având în vedere starea bărbatului, acesta a fost intubat și, deocamdată, nu a a fost efectuată intervenția chirurgicală pentru scoaterea obiectului metalic din craniu. Medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire. În cazul în care va surveni decesul victimei, încadrarea juridică a faptei va fi schimbată.

În ceea ce o privește pe femeie, aceasta a fost transportată la spital pentru evaluare medicală, dar starea ei era relativ bună, prezentând doar urme și traume pe suprafața corpului ale agresiunii fizice.

Agresorul este reținut încă din cursul serii de joi.

Cum s-a derulat filmul de groază

Totul s-a petrecut după ce agresorul i-a surprins pe cei doi împreună, în maşină. A mers lângă geamul şoferului şi a tras cu arma spre bărbat. L-a nimerit în zona capului, apoi a mers lângă uşa femeii, care stătea în dreapta, şi a lovit-o atât de puternic încât aceasta a leşinat. În acel moment, individul a observat că bărbatul se mişcă, aşa că l-a atacat din nou şi l-a înjunghiat în zona gâtului.

Potrivit unor surse din anchetă, agresorul ştia de legătura dintre cei doi şi îi urmărea de patru ani.


[ACTUALIZARE 1]- (21.09.2023, ora 20.00)

Bărbatul de 55 de ani, ajuns la UPU a Spitalului Județean Arad în stare critică, prezintă multiple contuzii la nivelul feței și gâtului și a fost supus intervențiilor chirurgicale specifice. Medicii sunt sceptici în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire.


[TITLUL INIȚIAL] (21.09.2023): Un scandal conjugal în parcarea unui supermarket din Zona 300 s-a sfârșit cu transportarea la spital a două victime și cu un dosar penal pe numele soțului gelos

Agresorul este soțul femeii care însoțea victima. Crezând că soția îl înșală, ar fi urmărit-o. Femeia a ajuns în parcarea supermarketului din cartierul Micălaca, și a fost văzută de soțul ei alături de un bărbat. Moment în care lucrurile au degenerat, și în final atât femeia cât și bărbatul care o însoțea au ajuns la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.„La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 15.18, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați despre un scandal, în parcarea unui supermarket din municipiu, unde un bărbat ar fi fost înțepat în zona gâtului cu un obiect ascuțit, iar o femeie ar fi fost agresată fizic.

Victimele au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.”a anunțat IPJ Arad prin biroul de presă.


 

 

Categorie: Știri
Etichete: agresiune, investigatii criminale, scandal, violență domestică
Distribuie:
Articolul anterior
Record mondial bătut, după ce 219 câini au fost aduși de proprietarii lor la avanpremiera unui nou film din seria animată „Patrula cățelușilor”
Articolul următor
Nou record de participare la turul „Aradul Masonic” organizat de Arad Free Tours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie