[ACTUALIZARE] (ora 18.00)
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor 3 persoane implicate în preluarea celor 20 de kg de canabis transportate din Spania și preluate în România. Și Sergiu Sima, medicul ortoped rezident la Spitalul Județean Arad care a fost prins în flagrant de polițiștii antidrog din Timișoara în timp ce prelua un pachet cu canabis într-o benzinărie din Arad, va sta în arest următoarele 30 de zile.
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: Admite propunerea P.Î.C.C.J. – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara nr. 35/72//D/P/2024 din data de 01.02.2024 și, în consecință:
- În baza art. 226 alin. (1) şi alin. (2) Cod de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. (1), alin. (2), alin. (3) şi alin. (4) lit. e) Cod de procedură penală raportat la art. 223 alin. (2) Cod de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului VARGA ROBI DARIUS, față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc, prev. de art. 3 al. (1) din Legea nr. 143/2000 cu modif. Leg. nr. 45/2023 și trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 al. (1) din Legea nr. 143/2000 cu modif. Leg. 45/2023, toate cu aplicarea art. 38 al. (1) Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.02.2024 până la data de 01.03.2024 inclusiv, și emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. Respinge cererea formulată verbal de avocatul din oficiu al inculpatului de luare față de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu.
- În baza art. 226 alin. (1) şi alin. (2) Cod de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. (1), alin. (2), alin. (3) şi alin. (4) lit. e) Cod de procedură penală raportat la art. 223 alin. (2) Cod de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei SILAGHI ERIKA ANGELA, față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc, prev. de art. 3 al. (1) din Legea nr. 143/2000 cu modif. Leg. nr. 45/2023 și trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 al. (1) din Legea nr. 143/2000 cu modif. Leg. 45/2023, toate cu aplicarea art. 38 al. (1) Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.02.2024 până la data de 01.03.2024 inclusiv, și emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. Respinge cererea formulată verbal de avocatul din oficiu al inculpatei de luare față de aceasta a măsurii preventive a arestului la domiciliu.
- În baza art. 226 alin. (1) şi alin. (2) Cod de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. (1), alin. (2), alin. (3) şi alin. (4) lit. e) Cod de procedură penală raportat la art. 223 alin. (2) Cod de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului SIMA SERGIU ROBERT, față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 al. (1) din Legea nr. 143/2000 cu modif. Leg. 45/2023, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.02.2024 până la data de 01.03.2024 inclusiv, și emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. Respinge cererea formulată verbal de avocatul ales al inculpatului de luare față de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu.
- În baza art. 275 alin. (3) Cod de procedură penală ?i art. 272 alin. (1) Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în cadrul prezentei proceduri rămân în sarcina acestuia și dispune virarea din fondul Ministerului Justiției, în contul Baroului Timiș, a sumei de 680 lei reprezentând onorariul cuvenit avocatului din oficiu Perici Claudia Simona, desemnat inculpaților Varga Robi Darius și Silaghi Erika Angela. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 01 Februarie 2024, ora 17:20.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 14/2024 01.02.2024
[TITLUL INIȚIAL] (ora 10.30): Sergiu Sima, medic ortoped rezident la Spitalul Județean Arad – prins în flagrant de polițiștii antidrog din Timișoara în timp ce prelua un pachet cu 20 de kilograme de canabis
Polițiștii antidrog de la BCCO Timișoara l-au prins în flagrant pe medicul rezident la Spitalul Județean Arad Sergiu Robert Sima când primea un colet de 20 de kilograme de canabis din Spania, urmare a unei operațiuni care a avut ca „destinație finală” o benzinărie din Micălaca.
Informația a apărut azi-dimineață pe site-ul pressalert.ro, iar conform jurnaliștilor timișoreni, din investigațiile efectuate de autorități „a reieșit că un transport important de cannabis urmează să sosească în România. Când pachetele în care erau 20 de kilograme de droguri, trimise din Spania, au fost ridicate de doi bărbați, aceștia au fost încătușați. În timpul anchetei, au recunoscut că au fost plătiți cu 2.000 de euro să ridice pachetele.”
Aceștia au decis să colaboreze și s-au dus să livreze marfa sub supravegherea DIICOT. Tranzacția a avut loc într-o penzinărie din cartierul Micalaca din municipiul Arad. „Surpriză – cel care a ridicat drogurile era Sergiu Sima, medic ortoped rezident la Spitalul Județean din Arad. Acesta era împreună cu iubita sa în momentul flagrantului, dar femeia nu avea niciun amestec în afacerea acestuia” – detaliază sursa citată.
Medicul a fost reținut, cu ordonanță, pentru 24 de ore după ce a fost audiat la DIICOT Timișoara.
Vom reveni cu amănunte.
[ACTUALIZARE 1] COMUNICAT DIICOT:
La data de 01.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic international de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.
Măsurile au fost dispuse, după ce, în ziua anterioară, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant în municipiul Timișoara deținând în autoturism 3 colete conținând 20 kilograme canabis (ambalate în mai multe pungi) destinat comercializării, a cărui valoare de piață este de aproximativ 200.000 euro. Drogurile au fost expediate din Spania și introduse în țară prin intermediul unei firme de curierat.
În urma investigațiilor întreprinse s-a stabilit că inculpații urmau să predea întreaga cantitate de drog de risc celui de al treilea inculpat, situație în care s-a organizat o nouă acțiune, în cursul căreia acesta din urmă a fost prins în flagrant, pe raza municipiului Arad, la scurt timp după preluarea drogurilor de la ceilalți doi.
În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara– Serviciul Antidrog și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad.
Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
13 comentarii. Leave new
Oare câți ar fi curați dacă s-ar introduce testele antidrog în spitalul județean Arad?
Totuși au viețile altor oameni pe mână au nevoie ca mintea să le fie limpede și agera.
De ce nu propune Cionca o astfel de măsură? la câți bani bagă în spitalul județean de ce sa nu funcționeze după niște principii etice normale.
Drogurile ajută la eficiența!
din seria ,, ramane tara fara medici”
De aia astepti la judetean si te refaci greu…ca medicii baga o bata si dupa vin si te gauresc pana nimeresc…
Și ca să nu fie discuții testele antidrog ar trebui făcute la 6 și într-un județ diferit de ex medicii de la Arad testați la Timișoara sau Oradea și vice versa medicii de la Timișoara testați la Arad.
La interval de 6 luni sau 1 an.
Anu trecut am avut o fractura de peroneu am coborât de la radiografie sa uitat medicu zice va puneți o banda elastica și un antiinflamator domnu care ghidează întinde mîna spre ecran se uită medicu mai bine și zice se schimba problema aveți o fractura de peroneu acuma înțeleg mai bine tot
O țară de r___t
Sunt o gramada de doctori care se drogheaza la spitalul judetean… inclusiv la ATI …. Doctor anestezist…. To rezident…. De ce nu le faceti un test sa vedeti…. Dar dupa cum merg treburile acolo si toti manaca o paine tot este ok
Sau ar putea direct universitatea de medicină Vasile goldis să-i testeze pe studenții care intra în spitale probabil ar găsi între 30% și 50% pozitivi cu străinii în procent mai mare ca romanii.
Dar nu vor să își piardă studenții.
Oare a prăduit cineva din lotul de acu 2 săptămâni ?! Intreb pentru un prieten…
Kuki
Nu este corect să blamezi un întreg( spitalul) pentru că un angajat al întregului se dovedește ( vom vedea) a fi infractor. Și nu înseamnă că dacă unul face astfel de ilegalități, toți fac la fel. Doctorii sunt, în majoritatea lor, oameni foarte responsabili. Chiar dacă uneori unii mai cad de la moralitate. Nu toți sunt la fel.