[ACTUALIZARE] Conducerea Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” despre episodul de violență extremă în care au fost implicate mai multe eleve ale școlii: „Dezaprobăm și condamnăm asemenea comportament, nu numai în incinta școlii ci și înafara ei”

bataie sabin dragoi
Distribuie:
[ACTUALIZARE 2] (ora 15.00):

În urma identificării tuturor elevilor care apar în filmarea în care o fată este bătută cu bestialitate în încurajărilor celor prezenți, se pare că ceilalţi ar fi elevi ai Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad. În acest context, și conducerea acestei unități de învățământ a ieșit public cu precizări:

„Conducerea actuală a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad a aflat în dimineața zilei de 17 noiembrie, ca urmare a cercetării Inspectoratului de Poliției a Municipiului Arad că o elevă a unității de învățământ a fost implicată într-un incident, în vara anului 2022, pe perioada vacanței de vară. Menționăm, că eleva a fost identificată, iar în momentul de față poliția desfășoară o anchetă. Precizăm că atât corpul profesoral, cât și conducerea liceului dezaprobă genul acesta de comportament, atât în incinta școlii, cât și în afara acesteia. Totodată, dorim să evidențiem faptul că eleva implicată, la școală are un comportament adecvat, respectuos și nu a cauzat niciodată probleme, ea fiind eleva noastră din februarie 2022.”


[ACTUALIZARE 1] (ora 10.54):

Contactată în cursul dimineții de vineri, conducerea Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” ne-a declarat:

„ Atât conducerea cât și întreg corpul profesoral al Colegiului nostru, dezaprobă și condamnă un asemenea comportament, nu numai în incinta școlii ci și înafara ei. Despre succesiunea evenimentelor, chiar în aceste momente se derulează ancheta polițiștilor. Atât eleva agresată cât și una dintre agresoare sunt în acest moment la declarații. Totodată, polițiștii se află în școala noastră și au discuții la clase cu elevii care se pare că au fost implicați. Precizez faptul că, la momentul filmării, adică în vara lui 2022, elevele care apăreau pe acea înregistrare nu erau eleve ale școlii noastre. Acum unele sunt, după examenele de admitere la liceu. Cu toate acestea, repet, nu putem tolera un asemenea comportament, oriunde s-ar petrece. Mai mult, în incinta școlii și în timpul activităților școlare, elevele implicate nu au creat niciodată probleme. Eleva agresată este chiar colegă de clasă cu una dintre fetele care o loveau, mai mult par a fi prietene. O să facem tot ceea ce ne stă în putință să le acordăm suport psihologic de specialitate. Totodată dezaprobăm și maniera tendențioasă în care a fost prezentat acest caz în spațiul public, pe o rețea de socializare. Acea postare nu a făcut decât să aducă prejudicii de imagine atât școlii, cât și cadrelor didactice. Regretăm faptul că elevi ai școlii noastre recurg la asemenea gesturi incalificabile și vom acționa astfel încât asemenea fapte să nu se mai producă.”


La ora la care noi solicitam punctul de vedere al conducerii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, în sala festivă a școlii polițiștii au avut discuții cu elevii, discuții care au avut ca punct de plecare filmarea și prin care s-a dorit conștientizarea faptului că asemenea gesturi au consecințe deosebit de grave.


Ulterior, comunicatul  a fost redactat și transmis presei

„Conducerea Colegiului de Arte «Sabin Drăgoi» Arad împreună cu corpul profesoral își exprimă indignarea și îngrijorarea față de cele întamplate și este în deplin dezacord cu fapta în sine. Precizăm că incidentul s-a pretrecut în iulie 2022, dată la care elevii se aflau în vacanța de vară. Grupul de adolescente nu se afla în incinta școlii noastre. De asemenea, la acea dată, doar una dintre adolescentele implicate era eleva școlii noastre, celelalte erau eleve la alte școli. Inspectoratul Școlar Județean a anunțat organele abilitate care s-au prezentat la sediul colegiului nostru și au deschis o anchetă în acest caz.”


[TITLUL INIȚIAL] (ora 09.28): Alt episod de violență extremă și bullying printre adolescenți, la Arad. Mai multe persoane sunt audiate, printre care elevi de la două școli din municipiu

Alt episod de violență extremă și bullying printre adolescenți a apărut în spațiul public. Totul s-a petrecut în Arad, într-o curte din zona podului din Grădiște, iar protagoniștii sunt mai mulți elevi de liceu, de fapt eleve, ele finnd cele care și-au agresat și umilit colega. Imaginile au ieșit la iveală abia acum, deși evenimentul nefericit s-a petrecut în vacanța de vară a anului trecut. A ieșit totul la iveală abia acum, pentru că un părinte a vizionat înregistrarea în cursul zilei de joi, 17 noiembrie și asta pentru că, fetița bătută de colegii ei, de frică, nu a povestit nimic din cele întâmplate. În tot acest timp însă, fata continuă să fie umilită de colegi la școală. Mai mult, conducerea școlii se pare că avea cunoștință de acest episod și, cu toate acestea nu a făcut nimic, pe motiv că „totul s-a petrecut în vacanța de vară și nu e treaba școlii”. Părintele care a vizionat înregistrările nu numai că a postat pe rețelele sociale, dar le-a și transmis către poliție. În cursul dimineții de vineri i-a fost comunicat faptul că s-a deschis dosar penal și s-au demarat cercetările, iar în cursul zilei de astăzi, polițiștii se vor deplasa la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” (atât victima cât și unii dintre agresorii  implicați în episodul violent sunt elevi ai acestui colegiu) pentru identificarea celor din filmare și a celorlalți martori.


Discuțiile din timpul agresiunii sunt halucinante. Totul s-a petrecut în încurajările celor care asistau de pe margine

Pe imagini se vede cum victima cade la pământ după primele lovituri, însă loviturile nu încetează pentru că una dintre adolescente o lovește cu picioarele în față, moment în care fata bătută își pune mâinile pe față. Este lovită în continuare de aceeași adolescentă, de mai multe ori, cu picioarele în spate. Și totul se întâmplă în încurajările celorlalți din grup.

Loviturile continuă. Alt grup de fete se îndreaptă spre victima care stă în genunchi,  iar una dintre ele o lovește cu pumnul în ceafă. Apoi o altă fată îi aplică o palmă peste cap.

În imagini poate fi văzută o fată care se îndreaptă spre victimă și pare că ar vrea să o ajute, însă este îndepărtată rapid și oarecum violent de o altă fată.

Nu a fost suficient…

Victima mai primește un picior în spate, de la una dintre fetele care o loviseră anterior. Aceeași bătăușă se apleacă asupra victimei, poartă un dialog scurt cu aceasta iar apoi se îndepărtează.

Victima rămâne în poziția șezând, vorbește ceva cu două fete, când, din senin, apare un băiat care îi prinde capul în mâinile sale și îl scutură violent. Ceilalți din grup râd și în încurajează. Totul se încheie în momentul în care, același băiat (cel care i-a prins capul în mâinile sale) ia victima în brațe, iar filmarea este orpită.


ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

După apariția filmării în spațiul public, mai mulți părinți au spus că acesta nu este singurul caz, și copiii lor trecând prin aceeași experiență înfiorătoare, din partea acelorași agresori. Dacă într-adevăr este așa, facem și noi apel la acești părinți să se adreseze poliției. Asemenea comportamente nu trebuie a fi tolerate și nici ascunse.


IPJ ARAD:

Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, în seara zilei de 16 noiembrie a.c., Compartimentul de Relații Publice al I.P.J. Arad face următoarele precizări:

În urma vizionării imaginilor, s-a stabilit că incidentul ar fi avut loc în vara anului 2022, într-o zonă din apropierea pasajului Grădiște, din municipiu.

Din imagini, s-a stabilit identitatea persoanelor implicate în incident: mai multe eleve, de la două unități școlare din Arad, care la data săvârșirii faptei aveau 15, respectiv 16 ani. În acest sens, polițiștii municipiului Arad s-au sesizat din oficiu, cu privire săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

În acest moment, mai multe persoane sunt audiate, pentru stabilirea stării de fapt și a participației fiecăreia, în vederea luării de măsuri legale, urmând ca, funcție de rezultatul verificărilor, cercetările să fie extinse și cu privire la alte fapte.

A fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, cercetările urmând a fi continuate sub supravegherea unui procuror.


 

Categorie: Știri
Etichete: bulling, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, eleve agresoare, violenta
Distribuie:
Articolul anterior
Ad Libitum Voices aduce bucuria sărbătorilor de iarnă la Arad, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii Arad
Articolul următor
Netflix a anulat continuarea a cinci seriale din cauza grevei de la Hollywood

4 comentarii. Leave new

 • Băiatul care o prinde de cap pe fetita și o ia în brate este fata.Nu este la prima abatere de acest gen a mai avut probleme de acest gen.A avut o plângere la secția de politie 1 Vlaicu în anul 2018.Tot asa școală nu a intervenit pt. a fost pe timpul vacantei .Nu este corect fata de copii,părinți.Eu ca părinte am făcut plângere la politie dar având în vedere că , Sunt minori nu s-a întâmplat nimic.Asta este România! ,,educată”

  Răspunde
 • De ce nu ii inchide? At fi cea mai buna soluție, departe de lume cateva luni, sau chiar ani. Sper ca totuși asta sa fie decizia finala a anchetei. Astfel de animale nu au ce sa caute libere pe stradă, la școală.

  Răspunde
 • avatar of bluesbreakers
  bluesbreakers
  18 noiembrie 2023 22:11

  La Târgu Ocna era o Școală de
  corecție renumită care aplica pedagogia Macarenko pe vremea comunismului.Un stagiu de câțiva ani pt. mardeiasii ăștia ar fi benefic.Rusine celor care au știut și au vrut să mușamalizeze infracțiunea.(deși ipotetic vorbind obrazul lor e ca talpa de bocanc!)Tot respectul părintelui colegei care a luat atitudine!Tovarăși de la instituțiile abilitate cu protecția copilului,inspectoratul școlar,primărie o luare de pozitie?Am ajuns bine noi Comuna din Arad.Romania educată sau reeducata.Si cind te gândești că un așa zis politician avea o oligofrenezie sau elucubrație să facă din Arad Capitală culturala europeana…

  Răspunde
 • avatar of gheorghe ludusan
  GHEORGHE LUDUSAN
  29 martie 2024 13:06

  ba animalelor fara Dumnezeu

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…