[ACTUALIZARE] Evenimentul „Porţi Deschise” a adus la Palatul de Justiție peste 300 de vizitatori

4f79bf79 cea9 4b1e 9bd1 237b286cf24f
Distribuie:

 

Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, în data de 26.10.2017, Tribunalul Arad a fost şi gazda deschiderii celei de-a VI – a ediţii a Festivalului Internaţional de Poveşti „Magia Cuvântului”.

[COMUNICAT DE PRESĂ – TRIBUNALUL ARAD]

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad are plăcerea să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Asemenea anilor precedenţi, şi în acest an, Tribunalul Arad împreună cu Judecătoria Arad au organizat evenimentul intitulat „Porţi Deschise”, cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei Civile.

La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei şi Uniunea Europeană au stabilit desfăşurarea în fiecare an, la data de 25 octombrie, a zilei Europene a Justiţiei Civile, cu scopul de a aduce modul de funcţionare a justiţiei în atenţia publicului european.

Justiţia civilă reprezintă soluţionarea litigiilor de vecinătate, de succesiune, de fond funciar, nerespectări de contracte, neînţelegeri familiale, sau neînţelegeri la locul de muncă. Toate aceste litigii reprezintă aproximativ 80% din litigiile din România.

Astăzi, cele două instanţe au primit aproximativ 300 de persoane care şi-au manifestat interesul de a cunoaşte modul de funcţionare a instanţelor de judecată.

Principalii vizitatori ai celor două instanţe au fost elevi de la mai multe şcoli din Municipiul Arad şi anume: clasa a XI – a „E” şi clasa a X – a „F” din cadrul Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad; clasa a XII –a „B” şi clasa a XI – a „D” din cadrul Colegiului Naţional „Moise Nicoară” Arad şi clasele a XI – a „E” şi a XII – a „D” din cadrul Colegiului Naţional „Vasile Goldiş” Arad, precum şi studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad şi studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad.

În baza acordului de parteneriat încheiat între Tribunalul Arad şi Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad, elevi ai clasei a XI – a „E” din cadrul Colegiului au simulat un proces penal.

Tot cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, în data de 26.10.2017, Tribunalul Arad a fost gazda deschiderii celei de-a VI – a ediţii a Festivalului Internaţional de Poveşti „Magia Cuvântului”.

Astfel, începând cu ora 18,00, în Sala Festivă a Tribunalului Arad a avut loc spectacolul „Poveşti de înţelepciune şi dreptate”, destinat tuturor vârstelor.

Celebrarea Zilei Europene a Justiţiei Civile este un bun prilej pentru instanţele de judecată de a-şi face cunoscută activitatea, de a aduce justiţia mai aproape de cetăţeni şi de a reaminti că justiţia este un serviciu public, iar figura centrală a actului de justiţie este tocmai cetăţeanul.

Judecător Virgiliu Flavius Bradin – Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad

………………………………………………..

[TITLUL INITIAL] (23 octombrie 2017) Palatul de Justiție are PORȚILE DESCHISE vineri

[COMUNICAT DE PRESĂ -Tribunalul Arad]

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Vă aducem la cunoştinţă că, reprezentanţii mass-media, justiţiabilii, elevii şi studenţii care doresc să urmeze cariera de magistrat, precum şi orice persoană interesată, sunt invitaţi să participe la evenimentul intitulat „Porţi deschise”, organizat de Tribunalul Arad şi Judecătoria Arad, cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, care va avea loc vineri, 27 octombrie 2017, începând cu orele 09.00, în Sala Festivă a Tribunalului Arad, aflată în incinta Palatului Justiţiei.

În cadrul acestui eveniment, participanţii vor avea ocazia să afle ce se ascunde în spatele uşilor sălilor de judecată şi a muncii cu legea, circuitul unui dosar, precum şi etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze.

În baza acordului de parteneriat încheiat între Tribunalul Arad şi Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad, începând cu ora 10.00, un grup de elevi din clasa a XI – a din cadrul Colegiului va simula un proces penal, în sala de judecată 2, situată la parter.

Acest eveniment are ca scop aprofundarea cunoştinţelor cetăţenilor despre modul de funcţionare a justiţiei şi stabilirea unor relaţii de încredere între cei care înfăptuiesc justiţia şi justiţiabili.

Cu deosebită consideraţie,

Judecător Virgiliu Flavius Bradin – purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad

Categorie: Știri
Etichete: judecatoria arad, justitie, porti deschise, simulare proces penal, Tribunalul Arad, Zilei Europene a Justiţiei Civile
Distribuie:
Articolul anterior
Ora de Limba chineză la Universitatea „Aurel Vlaicu”
Articolul următor
#COLECTIV – doi ani de la evenimentul care a demonstrat cum CORUPȚIA UCIDE și ne-a sfâșiat conștiințele. Citește emoționantul mesaj al supraviețuitoarei Alexandra Furnea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie