[ACTUALIZARE] Măsurile dispuse de autorități în localitățile Gurahonț, Bonțești, Seleuș și Moroda față cu pozițiile HALUCINANT-ANALFABETE ale primarilor acestora, odată cu instituirea CARANTINEI

gurahont seleus
Distribuie:

 

[TITLUL INIȚIAL] (31 iulie, 2020, ora 22. 30) Comunele Gurahonț și Seleuș intră în CARANTINĂ. Covăsânțul, Bocsigul și Sâmbăteniul sunt sub supravegherea „numărătorilor oficiali”

Comunele Seleuș și Gurahonț intră în luna august direct în carantină, odată cu emiterea avizului Ministerului Sănătății în  această seară – la finalul unei ședințe care a durat până în jurul orei 21.30. Decizia vine ca urmare a numărului (considerat de guvernanți ca) mare de cazuri de infectare cu virusul Sars CoV2 în aceste localități.

Sâmbăteniul, Covăsânțul și Bocsigul  sunt alte trei localități care se află pe „lista neagră” a focarelor unde s-ar putea institui, de asemenea, carantina.

[LATER EDIT]

Autoritățile au decis vineri seara, intrarea în carantină a localităților Seleuș, Moroda, Gurahonț și Bonțești, din cauza răspândirii masive a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Ordinul privind carantinarea a fost semnat de secretarul de stat Raed Arafat.

Consilierul local Flavius Beniamin Moț – pe facebook: „Stimați locuitori ai localităților Gurahonț și Bonțești, doresc să vă informez că ordinul privind carantinarea comunei Gurahonț pentru o perioadă de 14 zile a fost semnat de către domnul secretar de stat Raed Arafat. Să sperăm că vom reuși să ieșim cu bine din situția dificilă. Eu vă stau la dispoziție cu tot ce pot face din calitatea pe care o am, cea de consilier local și de cetățean al acestei comune. Așteptăm în continuare reacția autorităților locale și a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Gurahonț. Dumnezeu să ne ajute!”

Carantina instituită prevede, între altele, afectarea libertății de mișcare a cetățenilor. Vor fi filtre de poliție și jandarmi la intrările și ieșirile din localitățile respective. Toate persoanele care vor dori să intre sau să iasă din Gurahonț, Seleuș, Bonțești și Moroda vor fi verificate și vor trebui să dovedească urgența deplasării.

[ACTUALIZARE] (1 august) Măsurile dispuse de autorități în localitățile Gurahonț, Bonțești, Seleuș și Moroda și pozițiile HALUCINANTE ale primarilor acestora, odată cu instituirea CARANTINEI

Într-un trâziu, s-a trezit și primărița Gurahonțului, Ana Lenuța Moțica și a lăsat pe pagina sa de facebook următorul mesaj, care e demn de intrat în istoria gramaticii oficialilor noștri prin, fiind o „capodoperă” de confuzie, nonsens și greșeli de exprimare:

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2370393119931530&id=100008825945532

Probă pentru filologii avansați: Prindeți-vă ce a vrut să spună autorul prin acest „ANUNT IMPORTANT! PRIN ORDINUL SEFULUI DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUATII DE URGENTA,RAED ARAFAT,NR.4659264 DIN 01 08.2020,ORELE 2,51 SI IDESCARCAT LA PRIMARIE LA ORELE 7,00,INCEPAND DIN01.08.2020 LOCALITATILE GURAHONT SI BONTESTI INTRA IN CARANTINA PENTRU O PERIOADA DE 14 ZILE..Prin afisare și prin mijloace electronice va vom informa cu privire la ceea ce este permis și ceea ce se interzice locuitorilor in zonele garantate.PRIMAR:PROF. MOTICA ANA LENUTA.”

 

De asemenea, în mintea primarului de Seleuș, Dumitru Branc, lucrurile se petrec după cum urmează:

https://www.facebook.com/branccristian.seleusar.3/posts/587386025283267

„În cursul acestei seri s-a luat hotărârea ca Seleuşul să intre în carantină!
Nu este o situaţie plăcută pentru noi, însă este singura soluţie pentru a putea limita răspândirea coronavirusului.
Doresc să îi mulţumesc președintelui CJA, Iustin Cionca, și prefectului Gheorghe Stoian pentru că s-au zbătut ca producătorii din comuna nostră să poată merge să îşi vândă legumele în pieţe.
Trebuie subliniat că aceştia trebuie să deţină certificat de producător şi adeverinţă de la medicul de familie care să ateste faptul că nu au simptome specifice Covid 19.
Revenim cu amănunte în momentul în care se publică Ordinul. Deocamdată ce am aflat v-am comunicat.
Dumnezeu să ne ajute!

Primar
Cristian Branc”

…cum ar veni, le mulțumește lui Cionca și lui Stoian pentru că i-au băgat comuna în carantină!

Oficial, au fost luate următoarele măsuri pentru cele trei localități carantinate:

carantina gurahont

carantina seleus

(Pentru o rezoluție mai clară, accesați galeria foto atașată mai jos)

Pe unde se poate tranzita – rutele ocolitoare 

„In aplicarea măsurilor de carantinare a localităților Seleuș și Moroda, tranzitul prin aceste două localități nu mai este permis. Pentru accesul dinspre Arad spre zonele Ineu-Sebis-Moneasa/Halmagiu se pot folosi variante ocolitoare prin Chisineu Criș – Ineu (DN79A) ori prin Pancota – Maderat – Târnova – Chier – Mocrea – Ineu. In zona Gurahonț traficul nu este deviat, ținând cont că DN79A străbate localitatea doar tangențial.” – transmite ofițerul de presa al Instututiei Prefectului, Lucian Cozma.

 

 

Categorie: Știri
Etichete: carantina, Gurahont, sambateni, seleus
Distribuie:
Articolul anterior
Mihai Fifor: „ Cetățenii din Seleuș și Gurahonț au nevoie, mai mult ca oricând, să simtă ca nu sunt singuri în această perioadă. Lupta politică trebuie să înceteze. Nu de asta au oamenii nevoie acum!”
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Dosar penal pentru ucidere din culpă deschis în cazul femeii însărcinate care a decedat

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie