[ACTUALIZARE] Dosar penal pentru ucidere din culpă deschis în cazul femeii însărcinate care a decedat

spitalul judetean arad
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE 1]

[COMUNICAT DE PRESĂ – PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA ARAD 01.08.2020]

Ca urmare a articolelor apărute în mass-media în data de 30.07.2020, referitoare la decesul unei femei însărcinate din Arad, infectată cu virusul SARS-COVID-19, ce a intrat în stop cardiorespirator în timpul transferului de la un spital din Arad la Timişoara, aducem la cunoștința publicului următoarele:

În data de 31.07.2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad s-a înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în baza procesului-verbal de sesizare din oficiu întocmit de organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Arad – Biroul Investigații Criminale.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă și se desfășoară cercetări sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Precizăm că începerea urmăririi penale cu privire la faptă este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT , PRIM-PROCUROR ADJUNCT,
AILIOAIE ANDREEA-ALEXANDRA

***

[TITLUL INIȚIAL (31 iulie 2020)]: INCOMPETENȚA – nu COVID 19 a luat două vieți la Arad. Un caz HALUCINANT pentru care TREBUIE să plătească TOȚI VINOVAȚII!

Am scris până la scârbă despre nereguli, incompetență și corupție în Spitalul Județean Arad. Din nefericire, aceste acuze sunt tot mai des confirmate de realitate. Din nefericire, INCOMPETENȚA și nu virusul ucigaș a luat, joi, două vieți. Una, chiar înainte de-a se naște. De această dată, afirmațiile și acuzele despre habarnismul și lipsa de reacție a medicilor arădeni în situații de criză majoră pentru salvarea vieții unui pacient, vin din partea unui manager de spital, tot spital județean ( cel din Timișoara), din partea unui medic în primul rând, și, fără să politizăm ( naiba s-o ia de politică în asemenea situații!, dar important de menționat în măsura în care, de atâția ani în Arad, PNL a gestionat angajările în Județean și de atâția am tras semnale de alarmă cu privire la angajările de cadre medicale efectuate nu neapărat pe baza experienței și a competențelor acestora ci pe cu totul alte criterii, fiind acuzați exclusiv noi de exagerare și intenții ascunse de compromitere, vezi-doamne, a nu știu cui), medic și membru PNL care s-a declarat ORIPILAT de parcursul acestui caz medical exclusiv din cauza INCOMPETENȚEI colegilor săi medici din Arad! Mai mult, urmărind topicul la postarea publică a medicului, în discuția cu alți colegi medici ( și ei de-a dreptul stupefiați de deciziile medicale luate de colegii lor arădeni, mai bine zis, lipsa unei decizii!), a afirmat până și faptul că „începe să-i fie rușine că face parte din acest sistem medical, că spera să fie un caz izolat, dar se pare că nu și că așa ceva e dincolo de orice limită.”

Între timp, la Arad, nu mai puţin de trei anchete au fost demarate, în cazul femeii de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, transferată, joi, 30 iulie,  de la Spitalul Județean Arad către un spital din Timișoara dar, pe drum a suferit în un stop cardio-respirator și astfel ambulanţa care o transporta a dus-o direct la Unitatea Primiri Urgenţe a Judeţeanului din Timişoara unde a mai suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii, ultima dată nemaiputând fi salvată.

Conform directorului DSP Arad, Horea Tmiş, Spitalul Judeţean Arad a declanşat o anchetă internă, una a fost declanşată de DSP, iar o alta de Parchet.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Arad s-au autosesizat cu privire la acest eveniment. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Adina Aconstantinesei.

Spitalul Judeţean Arad NU A AVUT NICIO REACȚIE PUBLICĂ! până la această oră chiar dacă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Raul Pătraşcu, s-a exprimat în mod clar despre faptul că „o simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!” 

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Raul Pătraşcu, a ieşit, joi, 30 iulie,  cu un mesaj public extrem de dur la adresa colegilor săi, medici în cadrul Spitalului Județean Arad!

„Astăzi am avut un caz halucinant la Spitalul Județean din Timișoara, din punctul nostru de vedere. O tânără de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase, încă nu știm care, a făcut un stop cardio-respirator în Ambulanță și deci a fost redirecționată către UPU Județean pentru că este cel mai performant din regiune. Din păcate, pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima dată nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și fătul au decedat. De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!” – este mesajul acestuia postat pe pagina sa de Facebook.

 

Categorie: Știri
Etichete: ATI, deces, femeie insarcinata, incompetență, Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Raul Pătraşcu, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Măsurile dispuse de autorități în localitățile Gurahonț, Bonțești, Seleuș și Moroda față cu pozițiile HALUCINANT-ANALFABETE ale primarilor acestora, odată cu instituirea CARANTINEI
Articolul următor
STOP! Nu mai vrem victime ale sistemului medical arădean! Povestea domnului Alexandru

1 comentariu. Leave new

  • avatar of iarășieu
    IarășiEU
    31 iulie 2020 23:57

    Încă un caz de incompetență ( pe lângă cele multe, nemediatizate) la S.J.A – Arad, cât o să mai suportăm lipsa de profesionalism, nepotismele și jegul pe care îl poartă în suflet zi de zi anumiți…. atenție…… FUNCȚIONARI PUBLICI……. plătiți din salariile noastre, a oamenilor de rând. care se duc la muncă zi de zi pe un salar de nimic, care trag ca să își întrețină familia și să le ofere un trai decent! Indiferent care ar fi funcționarii de care făceam referire mai sus, că sunt de la S.J.A, I.P.J, P.M.A, P.L.A sau alte instituții, am ajuns să fim conduși de imbecili impertinenți și șpăgari ( infractori clar) care cred că li se cuvine să ”aibă funcții”, iar oamenii capabili sunt umiliți zi de zi și ”ținuți jos”, îmi pare rău că din cauza acestui sistem putred de corup și inapt, o persoană a trebuit să moară și să lase în urmă copii fără mamă, un soț fără soție și un părinte fără copil! Acesta este rezultatul politizării instituțiilor statului în ani și ani!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie