[ACTUALIZARE] Palfi Iosif este încă un caz în care diagnosticul pus de „specialiștii” din Arad a fost eronat! La Timișoara, pacientului i s-au efectuat analize profesioniste, corpul său a fost curățat de… efectele medicamentelor prescrise „din priviri”, iar acum este bine

palfi
Distribuie:

Diagnosticul cu care medicii Spitalului Județean Arad „s-au scăpat” de pacientul Palfi Iosif din Șofronea a fost greșit – cel puțin așa se deduce din analizele care i s-au efectuat de către specialiștii de la Timișoara. Diagnosticul real nu ar fi Lupus eritematos sistemic, ci altul, care este în curs de stabilire. 


Drd. TOMA ANA OLIVIA, de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, asistent universitar la  Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, Disciplina Dermato-venerologie este cea pe mâinile (și profesionalismul) căruia a ajuns Iosif Palfi, dus de constăteanul său Florin Bărsăuan, iar ceea ce au făcut prima oară cadrele medicale de acolo a fost mai mult decât firesc: l-au curățat. Se pare că ceea ce l-a adus în halul în care arăta… de nimeni (nespecializat în așa ceva) nu-i mai dădea nicio șansă, a fost medicamentația prescrisă pentru Lupus!

Marți, salvatorul său l-a vizitat la spital și a fost absolut uluit de ceea ce s-a reușit după un tratament… nu simplu, dar uman și corect aplicat.


De pe patul de spital, Palfi Iosif îi mulțumește salvatorului său și ne salută, parțial refăcut și cu speranța unei vieți normale în continuare: 

Să mai spunem și că inclusiv gestul șofroneanului a fost interpretat greșit de mai mulți șofroneni, care i-au reproșat că „pune Șofronea într-o lumină proastă”… că să șteargă postarea  și alte asemenea aberații… limitându-ne la asta, deocamdată.

Se cuvine să le mulțumim celor care au contribuit financiar – urmare a postărilor lui Bărsăuan și apariției articolului nostru.

Îi dorim multă sănătate domnului Palfi… vom urmări cu atenție acest caz și vom reveni cu detalii despre evoluția sa.


[TITLUL INȚIAL] (5 aprilie, 2024) Cutremurătorul caz al domnului Palfi din Șofronea | Fostul clopotar al Bisericii suferă de o formă de LUPUS pe care nici medicii cu experiență din Timișoara n-au mai văzut-o în cariera lor

Când un om de bună credință a reușit să învingă birocrația demersurilor juridice și l-a dus pe șofroneanul Palfi Iosif spre internare laSpitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, medicul dermatolog care l-a preluat a declarat că în toată cariera ei nu a întâlnit un pacient cu o asemenea formă de Lupus eritematos sistemic (LES). Profesoara și-a chemat studenții să asiste, de la începutul spitalizării, la evoluția acestui caz – material didactic foarte prețios… la acest lucru limitându-se partea pozitivă a subiectului.

LES  este cel mai frecvent si cel mai grav tip de lupus.
Lupusul eritematos sistemic (LES) este o boală cronică autoimună care apare atunci când sistemul imunitar al corpului atacă propriile tesuturi. Este dificil de diagnosticat, deoarece semnele si simptomele acestuia le imiăa adesea pe cele ale altor afectiuni. Boala afectează  articulatiile, pielea, rinichii, inima, plămânii, creierul si celulele sanguine. Cauza exactă a lupusului este necunoscută. Se consideră ca exista o combinație de factori genetici cu factori din mediul înconjurător. Deși nu există un tratament care sa vindece lupusul, medicamentele pot ajuta la controlul simptomelor – conform site-urilor de specialitate.

Palfi Iosif are 59 de ani și a fost coloptarul Bisericii Ortodoxe din Șofronea.
A reprezentat pentru comunitate un personaj cuminte, „un om bun, care nu a suărat pe nimeni, dar cu ghinion” – cum ți l-ar descrie orice localnic. Avea niște urme pe față încă de la naștere, iar cei care l-au știut și-l amintesc așa… ca în poza de buletin.
palfi iosif

 


Boala i s-a agravat, până la a-l face de nerecunoscut, în ultimul an.

Tot corpul său este o rană vie… și-a pierdut toate puterile și, probabil, nu va supraviețui multă vreme. Nimeni nu s-a îngrijit ca suferințele sale să fie tratate într-un mediu de specialitate, deși are o soție… dar dependentă de alte lucruri decât de umanitate sau dorință de a face ceva.

Cineva, totuși, a luat atitudine. Ieri, de ziua sa de naștere, consăteanul său mai sănătos și mai norocos, a postat următorul mesaj – din care se poate deduce tot ce se poate face pentru fostul clopotar.
Internetul – și cu atât mai puțin sensibilitatea utilizatorilor săi – nu ar fi putut suporta o fotografie mai realistă a lui Palfi Iosif… o fată a pus un smiley face pe chipul chinuit al bolnavului, iar noi am preferat să rămână așa…


Mesajul lui Florin Bărsăuan, pe pagina sa de facbook
`Nu aștepta speranța… Creeaz-o !
Cu ocazia zilei mele de naștere vreau să fac un bine unui consătean de-al meu. Palfi Iosif după cum mulți îl știți „Pruna” se luptă de ceva vreme cu o boală rară numită Lupus . Astăzi am contribuit împreună cu prieteni și cunoștințe la internarea lui la Spitalul Clinic Municipal de urgență Timișoara secția Dermatologie .Pentru toți care doriți să aflați mai multe detalii vi le ofer în privat din motive confidențiale.
După cum bine știți situația financiară nu este una tocmai bună . Toți cei care doresc să mi se alăture mai jos regăsiți contul meu IBAN .
Orice contribuție, mare sau mică, poate face diferență în viața acestui om.
Mă angajez să mențin un nivel înalt de transparență și responsabilitate. Toate fondurile colectate vor fi documentate și gestionate cu cea mai mare atenție, asigurându-vă ca contribuția voastră va avea un împac direct și semnificativ asupra vieții lui .
Atenție ⚠️ Poza cu împact emoțional
Nume: BARSAUAN EREMIA FLORIN
IBAN(RON) RO29BTRLRONCRT00J9624804
Banca: BANCA TRANSILVANIA
Vă rog să mă ajutați cu o distribuire
Va multumesc pentru orice ajutor .
Să vă dea Dumnezeu înzecit”


Categorie:
Etichete: Florin Bîrsăuan, lupus, Lupusul eritematos sistemic, Palfi Iosif, Șofronea, TOMA ANA OLIVIA
Distribuie:
Articolul anterior
Un bărbat a sunat la 112 sesizând un accident. A pus pe drumuri o echipă operativă a poliției care l-a căutat prin pădure timp de 3 ore, dar l-au găsit relaxat într-o cabană
Articolul următor
Timp de trei zile, Aradul este gazdă pentru cei peste 250 de elevi și aproape 100 de cadre didactice din 19 județe care participă la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora

2 comentarii. Leave new

 • Mai sunt și doctori la județean?

  Răspunde
 • avatar of bluesbreakers
  bluesbreakers
  13 aprilie 2024 17:37

  În Plandemie toate decesele indiferent de cauza reală erau datorate covidului.Acum ce scuze au când nu sunt în stare să dea un diagnostic.Inainte când erau cazuri mai deosebite pacientul era dus la o comisie medicală. Este efectul minunatului sistem de învățământ pe bani!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie