Adrian Toma a scris un ELOGIU către Poliția Locală pe care o conduce pentru că a reușit să identifice 71 de locații în care dorm oamenii străzii din Arad

politia locala arad - gunoi
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

De la începutul acestui an, în urma activității desfășurate în teren de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică și a sesizărilor transmise de cetățeni, au fost identificate 71 de locații de pe domeniul public și privat unde, cu frecvențe variabile, înnoptează oameni ai străzii, cerșetori și chiar persoane cu trecut violent care sunt prezente temporar în municipiul Arad. Din acest motiv, zonele respective sunt cunoscute și monitorizate ca fiind „cu probleme”. De-a lungul timpului aici au fost înregistrate sesizări de tulburare a liniștii și ordinii publice, de creare sau deversare de deșeuri, de muncă la negru, de adăposturi ilicite pentru contravenienți etc.

În aceste condiții, Direcția Generală Poliția Locală nu se limitează la inspectarea sistematică folosind patrulele auto și pedestre, dar contribuie  și la implementarea unui sistem inițiat de primărie destinat curățării terenurilor/amenajărilor/clădirilor de pe domeniul public.

Verificările și măsurile întreprinse împreună cu Direcția Edilitară au relevat că 50 dintre locațiile susmenționate aparțin municipalității, sens în care 31 fuseseră deja igienizate, la mijlocul lunii septembrie a.c. Controlul privind starea acestor terenuri și imobile se reia periodic sau ori de câte ori parvin sesizări de la cetățeni. În  ultimele 2 luni, Serviciul Disciplina în Construcții din cadrul DGPLAa propus structurii specializate din primărie demolarea a 3 clădiri situate pe străzile Curtici, Țichindeal și Barbu Lăutaru.

În ceea ce privește cele 21 de proprietăți private, Biroul de Protecția Mediului din cadrul poliției locale a aplicat2 procese verbale pentru neigienizarea perimetrului, așteaptă conformarea după notificarea inițială pentru 4 imobile, iar pentru alte 4 se așteaptă identificarea proprietarului în vederea adoptării de măsuri. În cazul a 11 locații s-a constatat curățarea ulterioară a zonei. La rândul său, Serviciul de Disciplină în Construcții s-a îndreptat și către proprietarii privați, semnalând Inspectoratului de Stat în Construcții starea precară și periculoasă pentru cerșetori a unei clădiri din centrul orașului (ai cărei proprietari au și trecut, ulterior, la securizarea prin mijloace de supraveghere a imobilului). De asemenea, pentru alte două clădiri folosite pentru adăpostirea contravenienților, situate pe străzile Dunării și Ion Creangă, s-a propus supraimpozitarea.

În timp, aprofundarea verificărilor efectuate în condominii, cu sprijinul asociațiilor de proprietari și prin implicarea Biroului de Evidența Persoanelor din poliția locală, va conduce la cartarea mai multor proprietăți private unde se adăpostesc cerșetori ori alte tipuri de contravenienți/infractori.

Cel mai adesea, aceste locuințe ori spații mixte aparțin unor persoane fizice și juridice înregistrate în alte județe ori chiar în afara țării.

Continuarea aplicării măsurilor sancționatorii conduce, însă, în timp, la restrângerea numărului de proprietari dispuși să suporte din propriul buzunar disponibilitatea de a tolera crearea de „cuiburi” pentru contravenienți/infractori în imobilele pe care le dețin în municipiul Arad.

Transmis prin Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad
Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Adrian Toma, directia edilitara, ELOGIU, oameni ai străzii, persoane cu trecut violent, politia locala arad
Distribuie:
Articolul anterior
NABU, aplicația gratuită de citit pentru copii, s-a lansat în România
Articolul următor
Amintiri dintr-o țară bananieră  (21)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

ceitrei moise nicoara pr

Rock la „Moise” în pauza mare

Azi, la Colegiul Național „Moise Nicoară”, pauza mare a fost o surpriză plăcută. Pe holul festiv al liceului, trupa CEITREI a cântat un rock de cea mai bună calitate și…
72b2f818 0aae 46f7 8bb6 c9be6b036ea6

Arădenii de la LUPUS DACUS cântă la ATENEUL ROMÂN

  Ivită din „debandada minunată a rockului”, trecând prin conservatoarele obligatorii ale clasicismului cu aplicare pe muzica medievală, formația de muzică veche (actualmente, conform autoprezentării) LUPUS DACUS a ajuns la…
incendiu

Incendiu izbucnit la o casă din Sânmartin

O situație de urgență a mobilizat pompierii militari ai Detașamentului Arad în localitatea Sânmartin, unde un incendiu a izbucnit la o casă. Echipajele de intervenție au acționat rapid pentru a…