Alexei Navalnîi, mutat de guvernul rus într-un penitenciar izolat din Siberia. Nu poate primi nici scrisori și nu are acces nici la serviciile de telefonie mobilă

img 20231225 wa0001
Distribuie:

Alexei Navalnîi a fost mutat într-un penitenciar din Siberia, după cum a anunțat purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmiş.


Acesta se află într-o colonie penitenciară IK-3, situată în districtul Kharp, una dintre cele mai îndepărtate penitenciare din partea de Nord  a Rusiei. Districtul se situează desupra Cercului Arctic, acolo unde iarna predomină Noaptea Polară.

Alexei Navalnîi a fost mutat. Nici avocații, nici asociații săi nu au fost informați despre locație

Alexei Navalnîi a avut în 5 decembrie ultimul contact cu avocații săi. Opozantul era încarcerat în IK-2, un penitenciar aflat în centrul Rusiei.

Avocații lui Navalnîi au luat la cunoștință faptul că acesta urma să fie transferat, dar nu au fost informați despre locul exact.

De trei săptămâni avocații săi nu au mai primit informații despre el, dar nici asociații din ONG-ul privat al opozantului.

Unitatea în care Navalnîi a fost trasferat este atât de îndepărtată și greu accesibilă încât nici serviciile poștale, nici cele de telefonie nu funcționează în acea zonă.

Navalnîi a fost mutat în secret, pe o „rută neobișnuită”, după cum reiese din tweet-urile oficiale de pe contul opozantului, administrat de către echipa sa de comunicare.

„M-au adus aici sâmbătă seara. Am fost transportat cu multă precauție, pe o rută neobișnuită (Vladimir – Moscova – Chelyabinsk – Ekaterinburg – Kirov – Vorkuta – Kharp) și nu m-am așteptat ca cineva să mă găsească aici până la mijlocul lunii ianuarie”, se arată în una din postări.

Un posibil motiv al mutării opozantului rus într-un penitenciar atât de îndepărtat este acela că, în Rusia, urmează să înceapă campania electorală pentru alegerile prezidențiale din luna martie.


Alexei Navalnîi, vechi opozant al partidului de la Kremlin

Alexei Navalnîi este activist politic, dar și cel mai înverșunat opozant al lui Putin. În multe rânduri, Navalnîi a denunțat public corupția din rândul membrilor guvernului, prin intermediul anchetelor realizate cu ajutorul ONG-ului său.

Navalnîi a desfășurat zeci de campanii și proteste împotriva partidului rus. Acesta are și un ONG privat numit „Fundația Anti-Corupție”, cu ajutorul căruia opozantul rus militează împotriva partidului de la Kremlin.


Navalnîi a fost nominalizat să candideze ca independent la alegerile prezidențiale din 2018, însă candidatura nu i-a fost permisă din cauza unei condamnări penale din trecut, relatează RADOR. 

Opozantul rus a fost condamnat în 2014 la 3 ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru un caz de fraudă și excrocherie, iar din cauza pedepsei cererea de candidatură i-a fost respinsă de Kremlin.

Acesta a fost condamnat în mai multe rânduri pentru diversele manifestații pe care le organiza. Cele mai grave condamnări au fost pentru pentru fraudă cu fondurile ONG-ului său, dar și pentru extremism politic.

Acesta își ispășește pedeapsa, fiind condamnat la încă 19 ani de închisoare, față de cei 12 ani pe care deja îi ispășea pentru fraudă, așadar acesta ispășește o condamnare de 31 de ani de închisoare, conform Deustche Welle.


În 2020 Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, la finele unui turneu electoral. Acesta a fost să se trateze în Germania, acolo unde substanța a fost identificată de medicii germani prin intermediul analizelor.Sursă foto: NY Times


 

Categorie: Externe
Etichete: Alexei Navalnîi, Kharp, Kremlin, rusia
Distribuie:
Articolul anterior
IN MEMORIAM:  PROF. UNIV. DR. AUREL ARDELEAN 4.07.1939 – 26.12.2018
Articolul următor
Infracțiuni și de Crăciun…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie