Președintele Macron îi ia apărarea lui Gérard Depardieu, în ciuda remarcilor ofensatoare din cel mai recent documentar

gérard depardieu
Distribuie:

Gérard Depardieu se află din nou în mijlocul unui scandal, după ce la o televiziune franceză a rulat un documentar despre actor. În cadrul documentarului, actorul francez a făcut mai multe remarci sexiste despre câteva femei și chiar despre o fetiță, scrie The Guardian.


Documentarul „Gérard Depardieu : la chute de l’ogre”, (Căderea unui căpcăun) surprinde imagini din călătoria în Coreea de Nord a lui Depardieu. În 2018 actorul francez a fost în Coreea de Nord pentru a marca aniversarea de 70 de ani a statului secret. Pe parcursul documentarului, actorul francez Gérard Depardieu a călătorit la Pyongyang, alături de o echipă de televiziune. Știind că este filmat, actorul francez a hărțuit-o pe translatoare, a spus comentarii ofensatoare la adresa femeilor și a mai făcut o remarcă cu tentă sexuală la adresa unuei fetițe care făcea echitație.

Reacții

Ministra Culturii din Franța consideră că afirmațiile actorului „fac Franța de rușine” și se gândește să pornească o procedură disciplinată legată de Ordinul Legiunii de Onoare, ce mai înaltă distincție civilă și militară din Franța. „Legiunea de Onoare recompensează un om, un artist, o atitudine şi valori. Din acest motiv am discutat cu Marele Cancelar al Legiunii de Onoare, generalul Lecointre: un consiliu al Ordinului Legiunii de Onoare se va reuni şi va iniţia o procedură disciplinară pentru a decide dacă această Legiune de Onoare trebuie suspendată sau nu, retrasă complet sau nu. Va fi la latitudinea lor să decidă”, a declarat Rima Abdul Malak.

Președintele Emanuel Macron, admirator al actorului, îi ia apărarea actorului. „Există un lucru pe care nu-l voi face niciodată, aceasta este vânătoarea de oameni. Detest asta”, a declarat președintele la un post de televiziune francez, conform Agerpress.

Macron este fan al lui Gérard Depardieu. Președintele francez este de părere că actorul a făcut celebră țara sa datorită rolurilor sale: „El a făcut ca Franţa să fie cunoscută, marii noştri actori, marele noastre personaje, în întreaga lume (…) Franţa se mândreşte cu el”, a declarat președintele Macron.

Gérard Depardieu are două acuzații oficiale de viol și agresiune sexuală.


Photo source: France24


 

Categorie: Externe
Etichete: Emanuel Macron, Gérard Depardieu, Gérard Depardieu : la chute de l’ogre
Distribuie:
Articolul anterior
După Crăciun, se vor demola 40 de construcții fără autorizație din zona Mărului
Articolul următor
Threads, noua platformă de social media unde oamenii se dezlănțuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie