Alte sute de sancțiuni contravenționale, permise reținute și certificate de înmatriculare retrase în urma acțiunilor polițiștilor rutieri

sancțiuni
Distribuie:

[BULETIN DE PRESĂ]

Acțiuni preventive, în județ

Polițiștii din Lipova, Sântana și Sebiș, ai secțiilor rurale de poliție, cu sprijinul jandarmilor arădeni, au desfășurat, în ziua de 14 septembrie a.c., mai multe acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere și descurajare a fenomenului infracțional, în zonele de competență. La Sântana, activitatea a avut sprijinul reprezentanților Registrului Auto Român și cei ai Consiliului Județean Arad, cu cântarul mobil.

Au fost legitimate 220 de persoane și verificate 173 de vehicule, dintre care 6 transporturi de material lemnos, în zona Sântana și Sebiș. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 74.000 de lei, ridicate 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, reținute 3 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Două persoane au fost conduse la sediile de poliție din Lipova și Sântana, pentru clarificări suplimentare, una dintre acestea fiind predată Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea continuării cercetărilor, cealaltă fiind amprentată de polițiștii criminaliști.

La Sântana, polițiștii au desfășurat și o acțiune cu scop preventiv, 40 de șoferi fiind informați despre modificările legislative ale „Legii Anastasia”, precum și despre consecințele consumului de alcool și droguri.

Aceste acțiuni au caracter permanent, și se defășoară atât în municipiu cât și în județ.


 Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 60.00 de lei, din care 64 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.

Au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: acțiuni în trafic, politisti rutieri, soferi
Distribuie:
Articolul anterior
Melisa Țolea este însărcinată! Artista din Arad se mândrește cu burtica de mamă
Articolul următor
Doi bărbați din Bocsig și Ineu – încarcerați în Penitenciarul Arad după ce pe numele lor a fost emis mandat de executare a pedepsei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie